Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers keert terug onder $ 23k terwijl de procureur-generaal van New York op zoek is naar crypto-klokkenluiders

 

Bitcoin handelt momenteel vlak onder $ 23k na een lichte terugval aan het einde van het weekend. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie wilde het positieve slot eind juli gebruiken als springplank voor toekomstige successen, maar dat liep tegen wat haperingen aan. Altcoins daalden in deze periode ook enigszins. Daarover later meer.

De procureur-generaal van New York heeft klokkenluiders uit cryptokringen opgeroepen om naar voren te komen en de fouten van bedrijven aan het licht te brengen. Letitia James, de huidige PG van de staat, wil dat klokkenluiders naar voren komen en elk wangedrag melden dat ze hebben gezien tijdens het werken in deze bedrijven. Daarover later meer.

Mede-oprichter en belangrijkste contactpersoon van Ethereum Network, Vitalik Buterin, heeft voorspeld dat de metaverse beweging van Facebook averechts zou kunnen werken. Het bedrijf heeft de afgelopen tijd zijn benadering van immersieve technologieën volledig veranderd, en heeft zelfs zijn naam veranderd in Meta om deze stap aan te duiden. Buterin gelooft dat alle pogingen van bedrijven om dergelijke ervaringen te creëren, zullen mislukken. Dus niet alleen Facebook.

De grote Kroatische retailgigant Konzum heeft ondanks de recente neergang in de markt een aanzienlijke toename van cryptobetalingen gezien. Het bedrijf begon in december 2021 met het accepteren van cryptobetalingen. Hoewel de cryptomarkt sindsdien tot minder dan de helft is teruggebracht, blijft de vraag naar cryptobetalingen toenemen.

De CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), heeft getweet dat landspecifieke exchangesprotocollen moeilijk te realiseren kunnen zijn. Hij gaf deze opmerkingen na een ontmoeting met overheidsorganisaties uit verschillende regio's. Gescheiden orderboeken zijn er in veel landen in reguliere handelsopties, maar met crypto zal het erg moeilijk zijn en kan het problemen opleveren voor de sector om eerlijk te blijven, stelt CZ.

Aave is naar voren gekomen met een overcollateralized stablecoin en ontving gemengde reacties op deze stap. Het voormalige top 15 crypto-netwerk kwijnt weg op lagere niveaus en nu heeft het besloten een stablecoin-project te starten. Dit is ondanks dat de recente crash van US Terra de zaak voor dergelijke collateralized stablecoins heeft verpest.

Bitcoin zakt iets onder $ 23k

Bitcoin daalde vannacht licht tot ongeveer $ 22,8k. Hoewel het maandslot van juli boven $ 23k ligt en niet zo slecht is, kwam de grote doorbraak niet voor de cryptocurrency.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 23,8k. Het handelde slechts een korte tijd zijwaarts voordat het rond middernacht begon te dalen. De koers daalde in het proces tot $ 23,3k en is sindsdien zijwaarts rond die waarde verhandeld met verschillende kortetermijntripjes onder het $ 23k-niveau.

Veel bitcoinbeleggers rekenden op een vliegende start in augustus, maar dat ging niet precies zoals gepland en het einde was niet zo gunstig voor de crypto als stieren hadden gehoopt. Als het nu wil profiteren van de start van de maand, moet het zichzelf snel weer boven $ 24k bevestigen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 436 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,53%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken gemengde verliezen

Andere cryptocurrencies boekten ook wat verliezen. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -3,5%), Binance Coin (BNB, -3%), Ripple (XRP, -3,8%), Cardano (ADA, -4,3%), Solana (SOL, -5,3%), Dogecoin (DOGE, -3,7%), Polkadot (DOT, -7,3%), Polygon (MATIC, -5%), Avalanche (AVAX, -5%), Ethereum Classic (ETC, -12,5%) en Litecoin (LTC, - 4,3%.

Cardano koers grafiek 

In ander nieuws….

De procureur-generaal van New York roept klokkenluiders op om naar voren te komen

De New York PG Letitia James heeft klokkenluiders uit cryptogemeenschappen opgeroepen om naar voren te komen en wangedrag binnen de werking van bedrijven te delen. Het is een gedurfde zet van de overheid omdat het de doos van Pandora kan openen en meer problemen kan veroorzaken dan daadwerkelijke oplossingen om de cryptosector verantwoordelijk te houden.

Er zijn ook geen aanwijzingen of mensen daadwerkelijk naar voren willen komen en beschermde klokkenluiders willen worden, maar het zou goed kunnen zijn voor de industrie. Het is een manier waarop systematisch wangedrag naar voren wordt gebracht en aangezien de cryptosector veel onregelmatigheden en dubieus gedrag van bedrijven meldt, is dat meer dan welkom.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram