Skip to main content

Bitcoin nieuws

Cryptocurrency-criticus Peter Schiff geeft toe dat hij ongelijk had over de Bitcoin koers

 bitcoin munten

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Peter Schiff, een pro-goudinvesteerder die vaak openhartig zijn anti- Bitcoin en cryptocurrencies mening uitspreekt, heeft toegegeven dat sommige van zijn voorspellingen met betrekking tot hen onjuist waren. Hij voorspelde eerder dat Bitcoin aanzienlijk meer zou kunnen dalen dan Goud en een enorme daling zou ondergaan, maar dat is nooit gebeurd. De daling van de Bitcoin koers wordt momenteel beperkt door de sterke steun rond $ 10.000 en dat had de bekende goud-analist niet verwacht.

Goud versus Bitcoin

Schiff is een prominente “goldbug”, wat betekent dat hij het gele metaal meer dan wat dan ook als een geloofwaardige bron van waardeopslag ziet. Goud is van oudsher de valuta bij uitstek, wat ook de voorkeursoptie is voor vermogensopbouw en het aanvullen van de financiële reserves van een land. Van de oude Egyptenaren tot helemaal tot de losgekoppelde Aboriginals in Australië en Amerikaanse indianenstammen in de begindagen van de Verenigde Staten, iedereen handelde in goud. De inerte aard en bruikbare muntcapaciteit van goud maakten het tot een ideale kandidaat om de reservevaluta te zijn en het is nog steeds zeer relevant vandaag. Ondanks het loslaten van de goudstandaard in de jaren zeventig en later, hebben investeerders en vermogensbeheerders altijd naar goud gekeken als de ultieme veilige haven. Telkens wanneer een financiële ramp op de loer ligt of er onzekerheid is op de markt, trekken beleggers massaal naar goud, waardoor de goudprijs stijgt. Onlangs bereikte het edelmetaal een nieuw record en ook het handelsvolume is enorm gestegen de afgelopen maanden. Op moment van schrijven staat de goudprijs op 1928 dollar (1631 euro) per troy ounce (31,1 gram).

Goud is dus altijd een belangrijk onderdeel van de financiële wereld gebleven en zal dat naar alle waarschijnlijkheid ook blijven. Het idee dat dit bezit onfeilbaar is en altijd sterk zal blijven, is echter onjuist, aangezien goud meerdere keren in de geschiedenis zijn waarde tot 20 keer heeft zien dalen. In de Renaissance begon goud vanuit de hele wereld naar de rijke Europese landen te stromen.

Goud is dus niet helemaal onfeilbaar, wat goldbugs je zouden willen doen geloven.

Bitcoin is een relatief nieuwe asset en bestaat inmiddels 11 jaar, terwijl goud historisch gezien al meer dan 5000 jaar bestaat als betaalmiddel en medium voor waarde-opslag. Maar Bitcoin is een handig hulpmiddel geworden voor waarde-opslag en het afhandelen van transacties. Net als in het geval van goud, wordt de waarde van Bitcoin ook bepaald door de markt en is het ook beperkt beschikbaar over de hele wereld, wat helpt om de waarde ervan omhoog te drijven.

Het ongelijk van Peter Schiff is bewezen

Schiff was betrokken bij een Twitter-discussie met Tyler Winklevoss, een van de medeoprichtende tweelingbroers van de Gemini-cryptocurrency-exchange. Hij voerde aan dat de daling van Bitcoin de koers onder $ 10.000 zou brengen en dat het daar alleen zou consolideren om zich klaar te maken voor de volgende daling, terwijl Winklevoss beweerde dat $ 10.000 het toekomstige ondersteuningsniveau zou zijn voor een lange tijd.

 

Een Twitter-gebruiker met de naam Sharkybit daagde echter Schiff uit en produceerde vanaf 6 juli een citaat waarin Schiff had voorspeld dat Bitcoin waarde zou verliezen als goud zijn waarde zou verhogen. Deze bewering is onjuist gebleken, aangezien Bitcoin en Gold beide de afgelopen tijd enige correlatie hebben gehad en onlangs Bitcoin naast goud steeg naar nieuwe hoogtepunten.

Schiff gaf dit toe en zei:

“Ik had gelijk met goud, maar zat verkeerd met Bitcoin…. de laatste slaagde erin om door de weerstand heen te komen en tot $ 12.000 te stijgen, grotendeels dankzij een ritje in het kielzog van goud en door een enorme tv-reclame-campagne door Grayscale. "

Hij vervolgde en zei dat de laatste koersval van Bitcoin betekende dat het terug in de bearmarkt was, een mening die momenteel door geen van de marktonderzoekers en analisten wordt gedeeld. Het is duidelijk dat Schiff Bitcoin beschouwt als een bedreiging voor de dominantie van Goud op de markt voor veilige financiële havens en persoonlijke problemen heeft met het concept cryptocurrency. Hij probeert daarom investeringen in de sector in diskrediet te brengen en te ontmoedigen.

De toekomst

Goud en Bitcoin kunnen in de toekomst prima naast elkaar bestaan ​​als veilige havens of maatstaf voor welvaart en vermogen in een vertragende economie waarin inflatie mogelijk nog een grote rol gaat spelen. De correlatie van Bitcoin met Goud is niet bepaald geweldig, maar met de tijd wordt verwacht dat beide sterk met elkaar zullen correleren. Bitcoin zweeft momenteel rond de $ 10.000-steun en de verdediging hiervan is cruciaal voor de voortzetting van de bullmarkt op de lange termijn. Goud aan de andere kant, heeft recent een nieuwe all-time high bereikt na hernieuwde interesse in het gele edelmetaal tijdens de aanhoudende Coronavirus-pandemie en de daaropvolgende monetaire verruiming.