Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt naar $ 23,5k en Solana hackpoging heeft veel portefeuilles van gebruikers aangetast

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 23,5k op het moment van schrijven na een lichte prijsstijging eerder vandaag. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie probeert de beren van zich af te slaan terwijl het wanhopig probeert een stap boven $ 24k te maken. Altcoins  waren aanvankelijk grotendeels stabiel, afgezien van enkele coins die winsten boekten. Daarover later meer.

Ander nieuws: het Solana-netwerk is getroffen door een gerichte hackpoging op iOS die veel portefeuilles van gebruikers heeft aangetast. Experts dringen er nu bij SOL-gebruikers op aan om hun crypto over te zetten naar veilige privéopslag, in ieder geval voor de korte termijn, aangezien de gemeenschap de hack bestrijdt. Daarover later meer.

Volgens het laatste onderzoek van CryptoQuant hebben Bitcoin-miners nu maar liefst 1.856 miljoen BTC (ongeveer 10% van het totale aanbod van de cryptocurrency) in hun bezit. De on-chain-analyses tonen aan dat dit de hoogste waarde is die de miners in de afgelopen 2 jaar hebben opgeslagen, ondanks de aanhoudende problemen op de bearmarkt.

De aandelen van IT-bedrijf Microstrategy zijn aanzienlijk gestegen na de afzetting van CEO Michael Saylor. Onder Saylor had het bedrijf agressief BTC gekocht op verschillende prijsniveaus. Het bedrijf bezit volgens de laatste verklaringen meer dan 129.000 BTC. Dit is belangrijk voor de cypto-sector, aangezien de volgende CEO misschien niet zo'n HODLer is als Saylor en alle BTC van het bedrijf of op zijn minst een deel ervan zou kunnen verkopen.

Het aartsbisdom van de rooms-katholieke kerk van Washington accepteert nu Bitcoin als donaties volgens de officiële website. Dit maakt deel uit van de inspanningen van de kerk op het gebied van digitaal rentmeesterschap om het aantal donaties in het gebied te vergroten.

De landbouwbank van Zhangjiagang in China heeft de eerste schuld uitgegeven in Digital Yuan-valuta die wordt gedekt door intellectueel eigendom. Dit is het eerste geval van een lokale Chinese bank die financiering uitgeeft in digitale Yuan, een Chinese stablecoin.

De Bitcoin koers stijgt licht tot $23.5k

Bitcoin steeg later vandaag toen de koers naar boven klom tot een niveau net onder de belangrijkste weerstand van $24k. De cryptocurrency doet zijn best om verdere obstakels te overwinnen, maar heeft te maken gehad met veel weerstand rond het $24k niveau.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $23k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 2 uur 's nachts begon te dalen. De daling bleek echter van korte duur te zijn en de crypto stabiliseerde zich op $ 22,8k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 10.00 uur 's ochtends echt begon te stijgen. Het is sindsdien gestegen tot $ 23.5k en stabiliseerde rond die waarde.

Bitcoin lijkt opnieuw de weerstand van $ 24k te willen uitdagen. Er is echter aanzienlijke weerstand rond deze waarde, dus het zal wat voeten in de aarde hebben om er boven te komen. Als de stieren erdoor kunnen komen, ligt een prijsverhoging op korte termijn tot $ 25k in het verschiet. Wanneer het niet lukt, kunnen de beren de BTC koers terug brengen naar $ 20k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 448 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42,2%.

Bitcoin koers

Altcoins boekten vandaag winst

Andere cryptocurrencies boekten over het algemeen gemengde winsten, aangezien de koersen na een paar dagen van relatieve inactiviteit terugsprongen. Grote winnaars waren Binance Coin (BNB, 5,2%), Polkadot (DOT, 4,5%), Polygon (MATIC, 3,6%), Avalanche (AVAX, 3,7%) en Uniswap (UNI, 7,5%). Solana (SOL, -3%) boekte een verlies na de recente beveiligingsproblemen. Je kunt verwachten dat het onder druk blijft staan totdat dit probleem is opgelost.

Solana koers grafiek

In ander nieuws….

Solana-wallets getroffen door cyberaanvallen, voorzichtige actie geboden

Tal van Solana-wallets werden eerder vandaag overvallen door cybercriminelen die erin slaagden ongeveer $ 8 miljoen aan crypto van hen te stelen. Hoewel het huidige aantal niet zo hoog is, kan het verder toenemen naarmate meer en meer gebruikers schade melden. Er wordt sterk op aangedrongen dat de gebruikers hun portefeuilles veiliger maken, 2FA-authenticatie inschakelen en ze zelfs voor een tijdje van beurzen verwijderen.

Het is ook uiterst belangrijk om te weten dat andere groepen oplichters ook op de loer liggen en doen alsof ze gebruikers helpen om geld terug te krijgen of toegang te krijgen tot hun wallet. Solana zelf dringt er bij gebruikers op aan om hardware-wallets te gebruiken, omdat die niet door deze hack zijn getroffen. De hack zelf was gekoppeld aan een IOS Supply Chain-aanval.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram