De Bitcoin koers zakt onder de $23k terwijl Binance zijn wonden likt na een boete van $3,4 miljoen van de Nederlandsche Bank

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 22,5k op het moment van schrijven na een inspiratieloze laatste 24 uur. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie voelt opnieuw de druk van beren naarmate de opmars van de BTC koers tot stilstand kwam. Altcoins aan de andere kant boekten in de afgelopen 24 uur ook wat verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws is dat de grote crypto-exchange Binance de volgende stap in Nederland aan het bedenken is, nadat De Nederlandsche Bank (DNB) het in juli een boete van bijna $ 3,3 miljoen had opgelegd. Daarover later meer.

Over Binance gesproken, het native token BNB is nu goed bezig. De digitale valuta is de afgelopen week of zo met 38% gestegen dankzij een sterkere Bitcoin koers. Sommige analisten zijn echter van mening dat het een spookrally zou kunnen zijn, aangezien de stortingen van Binance zijn slimme contracten met 28% zijn gedaald. De effecten van een langdurige bearmarkt kunnen ook niet worden genegeerd, dus verwacht dat BNB onder druk zal komen te staan ​​naarmate de markt verder daalt. Een prijsrally op korte termijn kan echter nog steeds niet worden genegeerd.

De Amerikaanse senator Elizabeth Warren heeft wetgeving ingevoerd om de betrokkenheid van Wall Street bij de cryptoscene te verminderen. Ze staat bekend als een van de felste tegenstanders van de crypto-scene, omdat ze bang is dat mensen hierdoor geld zullen verliezen.

Solana-ontwikkelaars hebben de oorzaak van het probleem op hun portefeuilles geïdentificeerd. De belangrijkste boosdoener is geïdentificeerd als Slope Mobile-applicaties die zijn gecompromitteerd door hackers. Het netwerk drong er nogmaals op aan dat het netwerk zelf redelijk veilig was en er werd zelfs geen enkel incident gemeld waarbij de beveiliging van het netwerk werd aangetast. Tot nu toe is naar verluidt voor ongeveer $ 8 miljoen aan Solana gehackt, maar dit aantal zou kunnen toenemen, aangezien letterlijk duizenden portefeuilles zijn gehackt bij het grote datalek eerder deze week. De tijd zal echter uitwijzen wie er werkelijk verantwoordelijk is voor deze cyberaanval.

De Bitcoin koers zakt onder $23k

Bitcoin had eerder vandaag een licht bearish dag toen de koers terugzakte onder het niveau van $23k.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 23,4k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het rond middernacht begon te dalen. De koers vond ondersteuning net onder $ 23k op $ 22,9k voor een groot deel van de rest van de dag. Rond 19.00 uur dook Bitcoin iets verder naar beneden naar $ 22,5k en is daar gebleven tot het moment van publiceren.

Bitcoin wordt nu opnieuw geconfronteerd met de gevreesde beren terwijl ze proberen elk bullish feest te bederven voordat het echt op stoom komt. Dit is de afgelopen weken 4 keer gebeurd. Zodra de koers naar $ 24k beweegt, een cruciale weerstand, komen beren in actie en trekken het onmiddellijk terug. Nu is ook het begin van de maand gemist en hebben de beren er misschien vertrouwen in om voor de kill te gaan.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 430 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,70%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins verliezen

Altcoins boekten over het algemeen gemengde verliezen, afgezien van een paar uitzonderingen, toen de markt begon te krimpen. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -4%), Ripple (XRP, -2,5%), Cardano (ADA, -3,6%), Solana (SOL, -4,8%), Polkadot (DOT, -5%), Polygon ( MATIC, -3,5%), Avalanche (AVAX, -3,9%), Uniswap (UNI, -4%) en Ethereum Classic (ETC, -7,6%).

Ethereum koers grafiek

In ander nieuws…..

Binance bekijkt opties nadat de centrale bank het $ 3,4 miljoen heeft beboet

Binance is door de Nederlandsche Bank (DNB) zwaar beboet voor het aanbieden van cryptodiensten in het land zonder registratie bij de relevante autoriteiten.

Hoewel de boete niet extreem is en de beurs het zich makkelijk kan veroorloven, is de huidige trend problematisch omdat de exchange links en rechts over de hele wereld wordt beboet. Binance heeft geprobeerd om positief samen te werken met autoriteiten, maar de dreiging van overregulering zou veel van deze platforms kunnen dwingen om de diensten in bepaalde landen, waaronder Nederland, stop te zetten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram