Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stabiel op $ 23k terwijl het failliete Crypto leenbedrijf Voyager sommige Fiat-opnames toestaat

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 23k op het moment van schrijven na een relatief rustige laatste 24 uur. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie lijkt te willen consolideren rond de belangrijkste weerstand van $ 24k. Altcoins waren ook grotendeels stabiel, afgezien van een paar uitzonderingen. Daarover later meer.

Ander nieuws: een grote opluchting voor sommige crypto-investeerders, aangezien de grote kredietverstrekker Voyager heeft aangekondigd dat gebruikers met USD-deposito's hun geld kunnen opnemen. Het bedrijf bevindt zich in een miljardencrisis nadat een recente prijsdaling en in gebreke blijvende klanten grote liquiditeits- en solvabiliteitsproblemen hebben veroorzaakt. Daarover later meer.

Het Ethereum-netwerk kan volgende maand een hard fork ondergaan om de overgang naar een Proof of Stake (PoS)-mijnsysteem te voltooien. Dit komt omdat veel gebruikers denken dat een echt PoS-systeem weinig ruimte zal laten voor het verbeteren van de beveiliging en schaalbaarheid van het netwerk. Grote miners begrijpen dit en bereiden zich voor om het netwerk te splitsen en enkele overblijfselen van de Proof of Work (PoS)-consensus in stand te houden. Het valt nog te bezien of de vork daadwerkelijk zal plaatsvinden en of het daadwerkelijk succesvol zal zijn.

De Turkse inflatie heeft een enorme 79% bereikt, de hoogste in meer dan 24 jaar voor het land. Er worden verschillende redenen gegeven voor deze plotselinge stijging, waaronder de dodelijke oorlog in Oekraïne die de voedselvoorziening heeft verstoord. Analisten zijn van mening dat een stijging van de inflatie automatisch de acceptatie van cryptovaluta in een land verbetert, aangezien gebruikers meer deflatoire en beperkte activa willen behouden.

De regering van India heeft de activa van de grote beurs Wazirx bevroren. $ 8 miljoen aan fondsen werd door de autoriteiten werden bevroren toen een botsing tussen de beurs en zijn Chinese overnemers een probleem begon te vormen. Binance CEO Changpeng Zhao, wiens bedrijf naar verluidt de Indiase beurs had gekocht, beweerde dat de deal nooit is afgerond. Wazirx gelooft dat dat wel voor 100% gedaan is. De botsing zal waarschijnlijk resulteren in een civiele rechtszaak.

Portugese banken zijn ook in actie gekomen en zijn begonnen met het sluiten van bankrekeningen die verband houden met crypto-exchanges. Het land staat bekend om zijn pro-crypto-houding, maar deze stap kan problemen opleveren voor de sector.

Meer dan 230 economen zijn van mening dat de laatste stap van de Amerikaanse regering om de inflatie in het land te stoppen, in feite zal resulteren in nog slechtere CPI-cijfers. In een gecombineerde brief aan het Amerikaanse Congres drongen de economen er bij hen op aan om systemische problemen aan te pakken. De meeste van deze economen zijn ofwel rechts of rechts. Linkse en liberale economen geloven dat het de besparingen van de gemiddelde Amerikanen daadwerkelijk zal helpen verbeteren.

Bitcoin koers stabiel op $ 23k

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 23k op het moment dat de voortgang van de koers tot stilstand lijkt te komen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 22,8k. Het steeg onmiddellijk boven $ 23k en is daar de rest van de dag gebleven. Verdere vooruitgang bood zich niet aan, maar de koers bleef stabiel. De algehele volatiliteit was erg laag en bereikte een maximum van minder dan 3%.

Bitcoin handelt nu net onder de grote psychologische hindernis rond de $ 24k. De koers is defensief sinds de grote prijsdaling in mei. Nu, na een lange tijd, is de cryptocurrency echter licht gestegen en heeft deze beweging volgehouden. De volgende weerstand bij $ 24k zal echter beslissen over de onmiddellijke vooruitzichten voor de cryptocurrency. De beren wachten op een opening en ze kunnen gemakkelijk terugslaan en de controle op korte termijn terugkrijgen van de zich ongemakkelijk voelende stieren.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 440 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,23%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies waren het grootste deel van de dag grotendeels stabiel, afgezien van een paar opmerkelijke uitzonderingen. Grote winnaars waren Ethereum (ETH, 2,5%), Solana (SOL, 2,5%), Avalanche (AVAX, 9,5%) en Ethereum Classic (ETC, 3,5%). AVAX staat nu op het hoogste niveau van 2 maanden na een geweldige laatste paar weken. Er wordt echter verwacht dat verdere vooruitgang moeilijk zal zijn voor cryptocurrency.

Avalanche koers grafiek 

In ander nieuws….

Voyager staat opnames in USD toe voor gebruikers

Onder druk heeft cryptogeldschieter Voyager aangekondigd dat het voor sommige gebruikers alleen fiat-opnames van het bedrijf zal toestaan ​​voor een bedrag van $ 270 miljoen. Dit is een kleine, maar welkome opluchting voor gebruikers, van wie velen grote hoeveelheden crypto en fiat bij het bedrijf hebben.

Het bedrijf heeft een geautomatiseerde overdrachtsfaciliteit voor verrekenkamers gecreëerd die beschikbaar is voor gebruikers. Ze hebben er onmiddellijk toegang toe en kunnen tot $ 100k in fiat van het platform opnemen. Er is echter slechts een bedrag van $ 270 miljoen gereserveerd voor dit compensatieprogramma en gebruikers moeten zich haasten om zoveel mogelijk van het falende bedrijf te krijgen.

Op 1 juli vorige maand heeft het bedrijf opnames, deposito's en uitleenactiviteiten opgeschort en heeft sindsdien faillissement aangevraagd. Het bedrijf had uitgeleend aan 3 Arrows Capital (3AC) en dat was in gebreke gebleven voor het enorme bedrag van $ 620 miljoen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram