Altcoin Nieuws - Optimism (OP) profiteert van optimisme over Ethereum Merge-update

Cryptocurrency nieuws 

Hoewel de Bitcoin koers nog aarzelt om omhoog te gaan, ziet het er op de altcoin-markt redelijk goed uit. Het herstel zet zich voort, met veel toonaangevende alternatieve cryptocurrencies die de afgelopen 7 dagen aanzienlijke winsten hebben geboekt. Deze keer was de aandacht van crypto-investeerders echter niet gericht op de koersen - in plaats daarvan ging het grootste nieuws van deze week over hacks en beveiligingsinbreuken die mensen opnieuw miljoenen dollars aan crypto hebben gekost. Laten we, zonder verdere introductie, eens kijken wat er afgelopen week precies is gebeurd in het altcoin-ecosysteem! 

Meer dan $ 8 miljoen gestolen uit duizenden portemonnees in een enorme Solana-hack 

Solana (SOL) is absoluut een van de meest besproken altcoins ter wereld. Er gaat geen maand voorbij zonder dat Solana minstens één keer in het nieuws komt. Helaas voor SOL-houders is de reden daarvoor niet nieuwe aankondigingen, samenwerkingen of ontwikkelingen, maar regelmatige downtime, storingen, bugs en hacks.

Mensen die nog steeds SOL bezitten, zelfs na de talrijke technische problemen van Solana, worden nu geconfronteerd met een ander probleem. Maar om Solana te verdedigen, lijkt het er deze keer op dat Solana zelf niet de schuldige is - in plaats daarvan werden de problemen veroorzaakt door Slope, een van de meest populaire Solana-wallets ter wereld. 

Slope is een non-custodial, webgebaseerde Solana-wallet die kan worden gebruikt als browserextensie. Helaas is Slope ook een closed-source wallet, wat betekent dat de broncode niet onafhankelijk kan worden gecontroleerd door de cryptogemeenschap. Beleggers worden meestal ontmoedigd om gesloten-source portemonnee-apps te gebruiken, en de huidige Slope-hack laat zien waarom. 

Volgens de rapporten werden meer dan 8.000 Slope-wallets getroffen door een massale hack. De eerste rapporten beweerden dat het bedrag aan gestolen fondsen ongeveer $ 4,5 miljoen bedroeg, maar het lijkt er nu op dat de hack nog ernstiger was, met definitieve schattingen waaruit blijkt dat meer dan $ 8,54 miljoen aan SOL is gestolen.

Details van de hack zijn nog niet bekend, maar het Solana-team is ervan overtuigd dat de problemen specifiek werden veroorzaakt door de afgeluisterde Slope-code, en niet de code van de Solana-blockchain zelf. Gelukkig voor Solana waren de resterende SOL-investeerders blijkbaar gewend geraakt aan constante technische problemen, aangezien de Slope-hack op de SOL-koers niet zo'n negatieve invloed had, waarbij SOL koers de afgelopen 7 dagen slechts met 4,75% in waarde daalde. 

Even terzijde: de Slope-hack was niet eens de grootste hack van de week. Cross-chain bridge-protocol Nomad heeft onlangs verschillende altcoins ter waarde van $ 190 miljoen verloren en smeekt momenteel de hacker om gestolen geld terug te geven.

Solana koers grafiek 

Instagram NFT-adoptie zorgt voor FLOW Rally 

Meta's CEO Mark Zuckerberg heeft donderdag aangekondigd dat Instagram binnenkort NFT-functionaliteit wereldwijd gaat ondersteunen. NFT-fans in meer dan 100 landen kunnen nu eenvoudig hun digitale verzamelobjecten op hun Instagram-profielen laten zien door hun crypto-portefeuilles op Instagram te liken. 

Instagram ondersteunt verschillende soorten NFT's, waaronder de meest populaire Ethereum en Polygon NFT's. Instagram zal echter ook compatibel zijn met NFT's die gebruikmaken van de Flow (FLOW) blockchain - en dat maakte de FLOW-investeerders gek.

 

De FLOW koers is enorm gestegen na de aankondiging. Flow is met bijna 32% gestegen, waardoor de munt op de lijst van de 30 grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie is binnengekomen.

FLOW koers grafiek 

ApeCoin-adoptie gaat verder met een indrukwekkend Gucci-partnerschap

Luxemerken behoren absoluut tot de bedrijven die het meest enthousiast zijn over het omarmen van crypto en NFT's. Onlangs heeft het luxe horlogemerk TAG Heuer een nieuw horlogemodel gelanceerd dat gekoppeld kan worden aan een cryptowallet om NFT's weer te geven. Nu breidt Gucci zijn blootstelling aan de wereld van crypto uit door ApeCoin (APE) -betalingen te accepteren.

Het is natuurlijk niet de eerste keer dat Gucci blockchain gebruikt. Het bedrijf heeft in het verleden al twee verschillende NFT-collecties gelanceerd en accepteert ook al crypto-betalingen. In feite zal ApeCoin de 16e cryptocurrency zijn die door Gucci wordt geaccepteerd, na andere populaire munten zoals Bitcoin, Ethereum of Dogecoin. Door de aankondiging van Gucci is de APE koers de afgelopen 7 dagen met meer dan 10% gestegen.

APE koers grafiek 

Optimism stijgt door optimistisch Ethereum-sentiment

Ethereum (ETH) is de afgelopen weken veel besproken vanwege de aanstaande Merge-upgrade die de meest populaire altcoin van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake zal veranderen. Veel Ethereum-aangrenzende projecten zijn erin geslaagd om op de Merge hype-trein te springen en een spectaculaire rally te maken - deze week is de second layer ETH-oplossing Optimism (OP) in prijs met meer dan 10% in prijs gestegen. 

Hoewel een stijging van 10% misschien niet veel lijkt, is het vermeldenswaard Optimism al een paar weken aan het stijgen is. In feite is de OP-prijs de afgelopen maand met meer dan 300% gestegen, waardoor Optimism op de lijst van top 100 van grootste cryptocurrencies naar marktkapitalisatie is gekomen.

Optimism koers grafiek

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram