Bitcoin weer stabiel boven $ 23k en Elon Musk zegt dat ergste inflatie in de VS voorbij is

 

Bitcoin handelt momenteel gestaag boven $ 24k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie wordt momenteel zijwaarts verhandeld, net onder de grote weerstand van ongeveer $ 24,5k. Altcoins waren daarentegen grotendeels stabiel, op enkele uitzonderingen na. Daarover later meer.

De excentrieke miljardair en Tesla-CEO Elon Musk heeft verklaard dat de VS de piekinflatie voorbij is. Hij is van mening dat het ergste voorbij is en dat de markten zichzelf kunnen stabiliseren en dat de prijzen zich in de nabije toekomst in ieder geval zullen stabiliseren. De vooruitzichten van een mogelijke recessie raken echter ook de economie. Dus ondanks een lagere inflatie kan de economie toch blijven lijden onder de zwakke groei. Daarover later meer.

Het conflict tussen China en Taiwan veroorzaakt problemen voor de wereldeconomie, aangezien beide landen van vitaal belang zijn voor de toeleveringsketens over de hele wereld. Het probleem escaleerde onlangs toen Nancy Pelosi, voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, een officieel bezoek bracht aan het eiland, ondanks grote Chinese bezwaren en verhulde dreigementen. De meeste elektronica en chips in de wereld komen uit deze landen, evenals talloze andere technische producten. Verwacht dus dat de problemen in de toekomst zullen toenemen.

Binance CEO Changpeng Zhao (CZ) neemt een harde houding aan tegenover de Indiase beurs Wazirx m.b.t. de overname daarvan. CZ is van mening dat de deal niet echt is doorgegaan, terwijl Wazirx van mening is dat de overname daadwerkelijk is afgerond. CZ dreigt nu de wallets van Wazirx te legen en te verplaatsen naar Binance-wallets. Meer details worden afgewacht.

Shark Tank-investeerder en populaire gastheer Kevin O'Leary heeft de Bitcoin-dip gekocht omdat hij is gaan geloven in de langetermijnstatus van de cryptocurrency. Hij is echter van mening dat de crypto-sector nog steeds erg ongereguleerd is en dat er dringend een concreet beleid nodig is. O'Leary was een voormalig criticus van de crypto-sector, maar heeft zijn standpunt in de loop der jaren versoepeld door de afgelopen jaren voor miljoenen dollars aan digitale valuta te kopen tegen verschillende prijsniveaus. Hij voelt zich nog steeds niet op zijn gemak met de volatiliteit, maar gelooft wel at het goed gaat komen met de cryptosector.

Bitcoin koers stabiel boven $ 23k

Bitcoin handelt opnieuw gestaag rond het niveau van $ 23k op het moment van schrijven na een dag van relatieve inactiviteit.

De afgelopen 36 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 23,2k. Het daalde aanvankelijk lichtjes tot ongeveer $ 22,9k. De crypto handelde gisteren vervolgens een groot deel van de dag zijwaarts voordat hij terugkeerde naar ongeveer $ 23,2k.

De Bitcoin koers lijkt momenteel wat te stabiliseren. De koers zit vast rond het belangrijke niveau van $ 24k en wil nergens heen. Dit veroorzaakt echter problemen voor de stieren en wanneer dit voortduurt zullen ze in de loop van de maand onder druk komen te staan.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 444 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,4%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies bleven grotendeels stabiel, afgezien van enkele belangrijke uitzonderingen. Avalanche (AVAX, 12%) en Chainlink (LINK, 11,5%) waren de grote winnaars.

AVAX koers grafiek

In ander nieuws…..

Elon Musk: De ergste inflatie ligt achter ons

Elon Musk is van mening dat het ergste deel van de aanhoudende inflatiecyclus voorbij is. Hij gaf deze mening toen de CPI-cijfers 9% bereikten in de VS en vrijwel overal elders in de dubbele cijfers kwam.

Dit ondanks het feit dat economen een somber beeld van de economie schetsen. De VS hebben twee opeenvolgende kwartalen achter de rug zonder enige groei te noteren en dat op zich wordt als een recessie beschouwd. Het zal niet gemakkelijk zijn om uit een recessie te komen, zelfs als de inflatiecijfers dalen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram