Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt naar $ 24k terwijl Ethereum in één maand 50% wint ten opzichte van BTC

ETH vs BTC 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 24k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie steeg gisteren op een gegeven moment boven de belangrijke weerstand van $ 24k voordat hij terugkeerde naar iets lagere niveau’s. Altcoins boekten over het algemeen kleine, gemengde winsten. Daarover later meer.

Ander nieuws: de op een na grootste cryptocurrency, Ethereum, heeft de laatste paar weken enorm veel gewonnen in vergelijking met BTC. De cryptocurrency is bijna 50% gestegen ten opzichte van BTC en dat heeft geresulteerd in een verminderd marktaandeel voor Bitcoin. Naarmate de migratie van Ethereum naar een puur Proof of Stake (PoS)-mijnsysteem nadert, kan de crypto winst blijven boeken ten opzichte van BTC. Daarover later meer.

Ondanks de recente reactie van banken in Portugal, staan ​​cryptobedrijven in de rij om zich in het land te laten registreren. Eerder beoordeeld als het meest cryptovriendelijke land van Europa, zag het Iberische land ook de applicatie van Binance, 's werelds grootste crypto-exchange. Deze platforms hebben een vergunning nodig van de centrale bankautoriteit om daar te opereren.

Het aantal geldautomaten met cryptocurrency dat over de hele wereld actief is, heeft de 39.000 overschreden. Het aantal geldautomaten groeide in een enorm tempo, vooral in Noord-Amerika en Europa, maar nu vertraagt het tempo wat. De prognoses laten echter zien dat de sector de komende jaren weer zal versnellen.

Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin heeft het concept van "spookadressen" voor anoniem NFT-eigendom voorgesteld. Hij stelde voor dat de nieuwe stap alleen identiteiten tussen bekende transacties onthult. Buterin gaf ook commentaar op Layer 2-oplossingen en verklaarde dat ze nuttig zullen zijn om crypto-transacties weer logisch te maken. Dit komt omdat de gastarieven van Ethereum de neiging hebben aanzienlijk op te flakkeren tijdens bullruns, vaak tot het punt dat ze extreem inefficiënte niveaus bereiken.

Weer een grote cryptogeldschieter zit in de problemen, na een golf van vergelijkbare bedrijven die hetzelfde lot melden. Hodlnaut is het bedrijf in kwestie dat wordt geconfronteerd met insolventieproblemen, ondanks het vermijden van de catastrofale blootstelling aan grote wanbetaler 3AC. Het bedrijf heeft opnames, swaps en stortingen stopgezet. Andere kredietverstrekkers zoals Voyager, Celsius en Vauld worden ook geconfronteerd met grote problemen, vooral als het gaat om solvabiliteit

De Bitcoin koers stijgt hardnekkig tot $ 24k

Bitcoin steeg gisteren om opnieuw de grote weerstand van $ 24k aan te tikken. De cryptocurrency probeert er bovenuit te komen, maar blijft er vooralsnog omheen cirkelen.

De afgelopen 36 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 23,2k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het gisteren vroeg in de ochtend begon te stijgen. Om 5 uur 's ochtends steeg de koers tot ongeveer $ 24,2k en is daar een tijdle gebleven. Inmiddels is de koers weer wat terug gezakt tot onder $24k.

Bitcoin staat opnieuw voor de weerstand van $ 24k. Tegelijkertijd stagneert de cryptocurrency echter opnieuw rond dit belangrijke niveau. Het valt nog te bezien of de stieren genoeg kracht hebben om er voorbij te komen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 457 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 41,35%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins

Altcoins boekten de afgelopen 24 uur ook wat winsten. Grote winnaars waren Ethereum (ETH, 3,7%), Cardano (ADA, 2,7%), Solana (SOL, 4,2%), Polkadot (DOT, 5,8%), Avalanche (AVAX, 2,5%), Near Protocol (NEAR, 6,5% ) en Chainlink (LINK, 5%).

Ethereum koers grafiek 

In ander nieuws…..

Ethereum zegeviert over Bitcoin

De op een na grootste cryptocurrency Ethereum heeft zijn fortuin de afgelopen maand snel zien verbeteren. Het programmeerbare blockchain-netwerk en zijn native crypto ETH maken een stijgende lijn door naarmate de migratie naar een Proof of Stake (PoS) blockchain nadert.

Het ETH/BTC-handelspaar handelt momenteel rond 0,075 op het moment van schrijven. Het was amper een maand geleden 0,05 en dat geeft aan hoe ver we zijn gekomen. De belangrijkste reden achter deze outperformance door Ethereum is echter dat het netwerk zich voorbereidt op een migratie naar een PoS-consensusnetwerk en dat zal enorme gevolgen hebben. We weten niet of deze seismische verschuiving daadwerkelijk positief of negatief zal zijn voor de Ethereum koers, maar de opbouw er naar toe was in ieder geval indrukwekkend.

ETH/BTC koers grafiek

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram