Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers zakt terug naar $ 23k terwijl de hard fork van Ethereum wat grip krijgt

 

De Bitcoin koers noteert momenteel rond de $ 23k op het moment van schrijven, nadat het opnieuw niet overtuigde rond het belangrijke niveau van $ 24k. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie voelt opnieuw de druk van de beren, aangezien een grote prijsbeweging omhoog opnieuw is mislukt. Altcoins boekten in deze periode ook wat verliezen, voornamelijk aangewakkerd door het gebrek aan vooruitgang op het BTC-front. Daarover later meer.

Ander nieuws: de potentiële fork van Ethereum, de ETH Proof of Work (ETHW), wint terrein, ondanks de beperkte steun van de grotere gemeenschap. De crypto handelt momenteel onder de $ 100 op de open markt, maar het valt nog te bezien hoe effectief het in de toekomst zal zijn. Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin heeft het risico van een fork gebagatelliseerd die ook de migratie naar Proof of Stake (PoS) in gevaar brengt. Daarover later meer.

Elon Musk, de excentrieke miljardair CEO van Tesla, is terug in het nieuws, dit keer over zijn overnamebod op Twitter. Musk trok zijn overnamebod op inmiddels beroemde wijze in nadat hij met Twitter-managers over Twitter-bots had gepraat. Deze keer heeft hij Twitter-CEO Parag Agarwal uitgedaagd voor een openbaar debat over de kwestie. Het debat vindt misschien niet echt plaats, maar het toont zijn agressieve houding m.b.t. dit onderwerp. Twitter heeft Musk aangeklaagd voor het ingetrokken overnamebod en laatstgenoemde probeert wat punten te scoren alvorens naar de rechter te stappen.

Een van de gouverneurs van de Federal Reserve, Michelle Bowman, heeft aangegeven de rente met nog eens 0,75% te willen verhogen. Hoewel de beslissing niet alleen aan haar ligt, wint zo’n stap aan steun nu de inflatie in de VS uit de hand loopt, ondanks een recordsterke dollar op de internationale markten.

Het verkopen van Bitcoin betekent niet dat je niet optimistisch bent over Bitcoin, volgens de CEO van Cypherpunk Holdings. De topman van het Canadese bedrijf gelooft dat mensen verschillende redenen hebben om hun BTC van tijd tot tijd te verkopen. Zelfs Tesla heeft die van hen verkocht om liquiditeitsproblemen op te lossen, ook al hebben ze besloten om in de toekomst meer te investeren.

De Bitcoin koers zakt terug naar $ 23k

Bitcoin haperde opnieuw bij de weerstand van $ 24k. De stieren lijken nog niet is staat om deze belangrijke horde te nemen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 23,9k. Het was een goede plek om te beginnen voor de stieren, maar het grootste deel van de dag konden ze niet genoeg moed verzamelen om een ​​significante stap boven $ 24k te maken, laat staan ​​om het vol te houden. Als gevolg hiervan begon de koers aan het einde van de ochtend om 11.00 uur te dalen. De Bitcoin koers vond uiteindelijk een bodem rond de $23k en is daar sindsdien gebleven.

Bitcoin staat nu weer onder druk van de beren, dat is zeker. Ze hebben de afgelopen weken doelbewust een beweging van meer dan $ 24k geblokkeerd en deden dat gisteren opnieuw. Hoewel de steun van $ 23k nog steeds sterk is, kunnen de beren zich nu sterk genoeg voelen om de koers in de nabije toekomst terug te trekken naar ongeveer $ 20k. De stieren moeten een beslissende stap boven $ 24k zetten om wat controle van de beren terug te krijgen, maar dat blijkt een zware taak te zijn.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 440 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,32%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten over het algemeen verliezen, omdat de markt niet het bullish sentiment kon vinden die het nodig had. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -3,9%), Ripple (XRP, -3,2%), Cardano (ADA, -3,5%), Polkadot (DOT, -3,2%), Avalanche, Polygon ( MATIC, -2,3%), Shiba Inu (SHIB, -3%), Uniswap (UNI, -2,8%) en Litecoin (LTC, -4,6%).

Ethereum koers grafiek

In ander nieuws…..

Ethereum's Hard Fork lijkt grip te krijgen

De overstap van Ethereum naar een Proof of Stake (PoS)-mijnmechanisme is bijna voltooid en dat valt niet goed bij sommige belanghebbenden, vooral de miners. Dit kan resulteren in een zogenaamde harde vork. Het betekent dat het netwerk zich in wezen zal splitsen in twee onafhankelijke netwerken, een genaamd Ethereum met native coin ETH en een ander genaamd Ethereum Proof of Work met native coin ETHW.

De ETHW handelt momenteel rond de $ 100 op het moment van schrijven, hoewel de eigenlijke harde vork op dit moment niet eens bestaat. Dit lijkt een zet te zijn van sommige miners en exchanges als een middel om hun PR te verbeteren om hun doel te bereiken.

Ethereum heeft al een eerdere fork genaamd Ethereum Classic (ETC) en die is de afgelopen maanden flink terrein aan het winnen. Misschien zal de komst van ETHW ook in het marktaandeel van ETC snijden.

Bitcoin zelf splitste zich in 2017 op in twee netwerken. De daaropvolgende keten heette Bitcoin Cash en had een wisselend succes voordat het tijdens de bull run van 2020-2021 in de vergetelheid raakte. Beleggers moeten dus heel voorzichtig zijn met beleggen in een nieuw gevorkte munt. Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin heeft de risico's van een nieuwe vork gebagatelliseerd en hoopte dat dit er niet toe zal leiden dat mensen hun investeringen verliezen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram