Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers stijgt weer naar $ 24k terwijl de inflatie iets afneemt in de VS

 

De Bitcoin koers beweegt momenteel rond de $24k op het moment van schrijven, na een kleine herstelsessie eerder vandaag. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie zit vast onder de belangrijkste weerstand van $ 24k en beweegt tegenwoordig veel tussen $ 23k- $ 24k. Altcoins boekten in deze periode ook wat winsten. Daarover later meer.

Ander nieuws: de inflatie is in de VS zeer licht afgenomen, aangezien de stap om de rentetarieven te verhogen enig effect lijkt te hebben. De laatste CPI-cijfers uit de VS tonen een inflatie van ongeveer 8,5%. De nauwkeurigheid van het cijfer wordt echter betwist, aangezien sommige critici geloven dat CPI door de regering-Biden opnieuw wordt gedefinieerd om een ​​rooskleurig beeld van de economie te schetsen. Daarover later meer.

Twee grote toezichthouders, de Securities and Exchange Commission (SEC) en de Commodities and Futures Trading Commission (CFTC) van Amerika hebben een nieuwe regel voorgesteld voor hedgefondsen om in cryptocurrencies te beleggen. De federale agentschappen hebben de enorme toename van de omvang van deze fondsen als reden aangehaald.

Meer crypto-uitleenbedrijven zitten in de problemen. De Duitse cryptobank Nuri met meer dan 500.000 gebruikers heeft ook solvabiliteitsproblemen. De bank volgt de recente val van grote miljardenbedrijven zoals Celsius, Voyager, Vauld en anderen in insolventie. Nuri heeft verklaard dat het de veiligste weg voorwaarts zal nemen om gebruikers te compenseren, maar gezien de algemene situatie van de uitleenscène, zal het waarschijnlijk faillissement aanvragen. Hoewel dit gecentraliseerde financieringsbedrijven zijn, doet de gedecentraliseerde financiering (Defi) ook pijn met een gerapporteerde daling van 66% in Total Value Locked (TVL).

De regering van Iran schept op over een importdeal van $ 10 miljoen die het met behulp van cryptocurrencies regelt. De regering wil ook wijdverbreid gebruik van crypto tegen september van dit jaar implementeren. Het zwaar gesanctioneerde land is echter net als iedereen onzeker als het gaat om crypto en dat zal zijn vermogen om dit te doen belemmeren.

Bitcoin herstelt gestaag terug naar $ 24k

Bitcoin handelt momenteel op ongeveer $ 24k op het moment van schrijven. De cryptocurrency is terug rond deze cruciale weerstand, ondanks dat het gisteren door de beren werd teruggedreven.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 23,2k. Het handelde een groot deel van de dag zijwaarts en ging zelfs met kleine tussenpozen onder de $ 23k. Een grote beweging ontweek de koers echter een tijdje. Uiteindelijk reageerden de stieren als eerste en begonnen om 14.30 uur 's middags de koers op te drijven. Het steeg tot ongeveer $ 23,9k en is sindsdien grotendeels onder het $ 24k-niveau gebleven.

De stijging van BTC eerder vandaag verandert niets voor de nabije toekomst van de cryptocurrency, aangezien deze onder de belangrijkste weerstand van $ 24k bleef. De beweging liet echter zien dat de bulls misschien iets te bieden hebben, ondanks herhaalde bearish pullbacks naar $23k. Dus we kunnen de stieren niet uitvlakken, zelfs nu ze geen grote prijsstijging boven de belangrijkste hindernis kunnen forceren.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 456 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,98%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken gemengde winsten

Altcoins boekten de afgelopen 24 uur over het algemeen gemengde winsten. Grote winnaars waren Ethereum (ETH, 8,3%), Binance Coin (BNB, 3,5%), Ripple (XRP, 3,5%), Cardano (ADA, 4%), Solana (SOL, 4,2%), Polkadot (DOT, 9,2% ), Avalanche (AVAX, 5,8%), Polygon (MATIC, 5%), Uniswap (UNI, 10%), Ethereum Classic (ETC, 6%) en Near Protocol (NEAR, 11%).

NEAR koers grafiek 

In ander nieuws…..

Inflatiecijfer VS laat lichte daling zien

De cijfers van de Consumentenprijsindex (CPI) laten begin deze maand een lichte daling zien met een gerapporteerd cijfer van 8,5%. Het werd vorige maand geregistreerd rond 9,1% en dat is een kleine zucht van verlichting voor consumenten.

Deze plotselinge daling van de CPI is een goed voorteken voor de toekomst van de economie van het land en bijgevolg de wereld. Dit omdat inflatie mensen wereldwijd al heel lang pijn doet. Terwijl in Amerika het monetaire probleem enigszins beperkt is gebleven, waarbij de algehele inflatie nog steeds binnen enkele cijfers blijft. Maar de rest van de wereld heeft niet zoveel geluk met bijna elk ander land in dubbele cijfers en grote groepen minder welvarende mensen heeft flinke problemen.

Een van de redenen achter de laatste CPI-daling is de stijging van de rente met 1,5% in de VS. Nu wordt ook nog een extra stijging van 0,75% of 75 basispunten verwacht.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram