Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers weer ruim boven $ 24k en FIOD arresteert Tornado Cash-ontwikkelaar

 

De Bitcoin koers is weer wat opgelopen en handelt momenteel rond het $24,7k-niveau. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie liep gisteren en vannacht fors op richting de weerstand op $25k, maar kon dat vooralsnog niet doorbreken. Veel Altcoins wisten ook mooie winsten te boeken en ethereum staat op het moment van schrijven weer boven 2000 dollar.

Ander nieuws: de FIOD heeft een vermeende Tornado Cash-ontwikkelaar uit Amsterdam gearresteerd. De genoemde applicatie is een bekende Ethereum-mixer waarmee gestolen/gehackte crypto kan worden gemengd met legitieme crypto waardoor het zeer moeilijk traceerbaar wordt. Daarover later meer.

De regering van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) wil cryptotransacties in het nationale register opnemen. De vastgoedsector van het land is nu verplicht om alle vastgoedtransacties te melden waarin digitale valuta zijn gebruikt. Met deze maatregel wil het land het witwassen van geld tegengaan.

De Amerikaanse president Joe Biden wordt bekritiseerd omdat hij beweerde dat het land in de maand juli te maken had met nul-inflatie. De inflatie is weliswaar licht gedaald van 9,1% in juni naar 8,5% in juli, maar is nog steeds veel meer dan nul. Een Amerikaanse senator heeft deze uitspraak "triest en gevaarlijk" genoemd.

Elon Musk heeft maar liefst $ 7 miljard aan Tesla-aandelen verkocht, omdat hij naar verluidt de Twitter-deal in een of andere vorm wil voortzetten. Ondanks de relatief lagere prijzen van eerder dit jaar werden ruim 8 miljoen aandelen van de grootste fabrikant van elektrische auto's verkocht. Musk is van mening dat een paniekuitverkoop van TSLA-aandelen moet worden voorkomen als de rechtbank hem dwingt door te gaan met de deal.

De regering van Oezbekistan heeft de toegang tot buitenlandse crypto-exchanges in het land geblokkeerd. Deze beslissing is een poging om niet-geregistreerde handel in het land te stoppen.

De Russische regering heeft plannen aangekondigd voor een massale uitrol van de digitale roebel in 2024, het jaar waarin de volgende presidentsverkiezingen worden gehouden. De verkiezingen, die vaak niet vrij of eerlijk zijn, vormen niettemin een test voor Poetin en zijn oorlogszucht in Oekraïne. De Russische leider rekent enorm op het succes van de digitale roebel, zodat het land het voortouw kan nemen in digitale valutabetalingen.

Ripple Labs, het bedrijf achter de XRP-cryptocurrency, heeft verklaard dat ongeveer driekwart van de instellingen de komende drie jaar crypto gaat gebruiken. De opmerkingen zijn gemaakt in het nieuwe Value Report van het bedrijf.

De aandelen van Bitcoin-mijnbouwbedrijven zijn in de afgelopen 30 dagen of zo verdubbeld. Dit is een verrassende ontwikkeling aangezien de Bitcoin koers zelf in deze periode slechts rond de 20% is gestegen. Maar er wordt veel geanticipeerd op de toekomst.

Play-to-Earn (P2E)-pionier Axie Infinity heeft de beloningen van zijn klassieke spel verlaagd, waardoor gebruikers gedwongen zijn naar de nieuwe modus te gaan. De P2E-gaminggigant was het afgelopen jaar een hoogvlieger, maar liep eerder dit jaar tegen verschillende problemen op, waaronder een enorme hack die leidde tot een verlies van honderden miljoenen dollars aan crypto. Nu probeert het zichzelf te hergroeperen.

Bitcoin koers nadert $ 25k

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 24,7k op het moment van schrijven na een sterke laatste 24 uur. De cryptocurrency slaagde er in om enige druk van de beren te bedwingen en stopte alleen voor de weerstand op $ 25k

De afgelopen 26 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 24,2k. Het handelde een groot deel van de dag zijwaarts rond het niveau voordat het begon te dalen rond het middaguur. De koers daalde licht tot ongeveer $ 23,6k. Dit was echter het laagste niveau dat de crypto gisteren zou zien en het klom onmiddellijk terug naar ongeveer $ 24,2k. Daarna volgde, gedurende de avond en nacht, een opmars richting $25k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 472 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 39,9%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies boekten ook mooie winsten, waaronder Ethereum (ETH, 6,15%), die na lange tijd weer boven $ 2000 wist te komen en Solana (SOL, 11%).

Ethereum koers grafiek 

In ander nieuws…..

Nederlandse autoriteiten arresteren ETH Mixer-ontwikkelaar

De Nederlandse Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft een ontwikkelaar in Amsterdam gearresteerd die volgens hen werkt voor de beruchte ETH-mixer genaamd Tornado Cash. Hij hielp criminelen hun zwarte cryptogeld om te zetten in wit, beweren ze.

Autoriteiten over de hele wereld proberen de ontwikkeling van mixers af te schrikken die crypto uit meerdere bronnen gebruiken om te proberen eerdere connecties te wissen, zoals betrokkenheid bij oplichting of een hack.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram