Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Ethereum koers stijgt door in aanloop naar Merge-update

 

Deze week was absoluut geweldig voor altcoin-investeerders. Hoewel de Bitcoin koers nog vrij langzaam groeit, is de altcoin-markt volop aan het herstellen. Veel toonaangevende alternatieve cryptocurrencies hebben de afgelopen 7 dagen spectaculaire winsten geboekt en crypto-enthousiastelingen over de hele wereld worden steeds optimistischer over de toekomst. Laten we zonder verder uitstel eens kijken naar enkele van de meest opwindende altcoin-nieuwsberichten van de afgelopen week!

Celsius is misschien failliet, maar CEL blijft groeien

Een tijdje geleden veroverde nieuws over het faillissement van Celsius, een van de toonaangevende crypto-investeringsplatforms, het blockchain-ecosysteem stormenderhand. De problemen van Celsius veroorzaakten paniek onder de investeerders en de CEL-tokenprijs kelderde in zeer korte tijd met 50%.

De situatie van Celsius is nog steeds somber, maar als het gaat om de CEL koers, is de trend volledig gekeerd. CEL is de afgelopen maanden met meer dan 4.000% gestegen en alleen al in de laatste week is de CEL-prijs met 177% gestegen. Maar wat zit er precies achter deze massale rally?

Volgens veel analisten zijn we getuige van het feit dat beleggers enthousiast worden over een sterk afgeprijsde cryptocurrency - net zoals mensen LUNA begonnen te kopen na de Terra-crash. Maar het gerucht gaat dat er misschien meer aan de hand is met de Celsius-rally dan dat.

Als het nieuws dat in de cryptogemeenschap wordt verspreid waar is, heeft Celsius misschien nog een toekomst voor zich. Naar verluidt zou het bedrijf kunnen worden overgenomen door Ripple Labs - een van de leiders van het blockchain-ecosysteem, vooral bekend als de uitgever van de XRP-cryptocurrency.

Is Ripple werkelijk van plan Celsius over te nemen, of zijn dit slechts geruchten om de CEL koers te laten stijgen? De tijd zal het leren! 

ANKR koers stijgt op het nieuws van strategische Binance-investeringen

Ankr (ANKR) is een gedecentraliseerde blockchain-infrastructuurprovider die bestaat sinds 2019. Na een massale rally in 2021, is de ANKR koers geleidelijk gedaald en is de altcoin bijna vergeten. Het ziet er nu echter naar uit dat Ankr opnieuw een enorme rally begint.

Op donderdag heeft Ankr's Chief Operating Officer, Ryan Fang, aangekondigd dat Binance Labs nu een strategische investeerder van Ankr zal zijn. Het specifieke bedrag dat Binance zal bijdragen aan Ankr is nog niet bekend, maar het geld zal naar verluidt worden gebruikt voor het bouwen van technologische oplossingen zoals de Ankr's Web3-ontwikkelaarssuite, Ankr Liquid Staking SDK, Ankr Web3 Gaming SDK, evenals andere tools voor on-chain app-ontwikkelaars.

ANKR koers 

De ETH koers stijgt nog steeds naarmate de fusie-upgrade dichterbij komt

Het lijkt erop dat alle scepsis over de overstap van Ethereum van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake is verdwenen, en de cryptogemeenschap heeft besloten om de Merge-upgrade enthousiast te omarmen. In de afgelopen 7 dagen is de Ethereum koers met meer dan 19% gestegen tot boven het belangrijke niveau van $2.000.

Op donderdag 11 augustus werd het laatst overgebleven Ethereum-testnet genaamd Goerli met succes omgezet naar Proof-of-Stake. Dit betekent dat Merge zonder problemen met succes is getest op alle bestaande Ethereum-testnets en dat de upgrade nu volledig klaar is om op het ETH-mainnet te worden geïmplementeerd.

Volgens de meeste experts, aangezien er geen technische problemen waren tijdens de testfase, zal het toepassen van de Merge-update op het Ethereum-mainnet zonder vertragingen verlopen. Voorlopig gaat het gerucht dat 19 september waarschijnlijk de dag zal zijn waarop Ethereum een ​​Proof-of-Stake cryptocurrency wordt, maar deze datum is nog niet officieel bevestigd.

Ethereum koers grafiek 

TORN koers zakt naar beneden nadat Amerikaanse sancties Tornado Cash hebben getroffen

Tornado Cash is een van de meest populaire cryptomixers in het blockchain-ecosysteem. Met dit handige platform konden miljoenen cryptocurrency-investeerders over de hele wereld crypto gebruiken zoals het bedoeld was - privé en anoniem.

Op woensdag 10 augustus heeft het Amerikaanse ministerie van Financiën aangekondigd dat Tornado Cash zal worden onderworpen aan sancties. Twee dagen eerder had het Amerikaanse ministerie van Financiën al een aantal ETH- en USDC-adressen gesanctioneerd die specifiek verband hielden met Tornado Cash. De reden voor de sancties is naar verluidt dat Tornado Cash is gebruikt voor het "witwassen" van cryptocurrencies ter waarde van honderden miljoenen dollars.

Tal van bedrijven hebben direct actie ondernomen tegen Tornado Cash. De website tornado.cash is momenteel niet beschikbaar en de profielen op Twitter, Github, Discord en andere platforms zijn verbannen. Op het moment van schrijven is het enige overblijfsel van Tornado Cash het Telegram-kanaal.

Als reactie op de situatie is de koers van het TORN-token met meer dan 50% gedaald. Het is niet duidelijk of Tornado Cash ooit terug zal komen, aangezien autoriteiten in Nederland en Estland mensen hebben gearresteerd die verbonden zijn met de populaire cryptomixer.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram