Bitcoin stabiel boven $ 24k en SkyBridge CEO voorspelt dat BTC tegen 2028 $ 300.000 zal bereiken

 

Bitcoin handelt momenteel rond $ 24k op het moment van schrijven, nadat het gisteren het niveau van $ 25k had bereikt. De bulls waren echter niet sterk genoeg om de belangrijke weerstand te doorbreken. Altcoins bleven grotendeels stabiel. Daarover later meer.

Ander nieuws is dat Anthony Scaramucci, de CEO van Skybridge Capital en ontevreden voormalig staflid van het Witte Huis, gelooft dat Bitcoin de komende 6 jaar tot $ 300k kan stijgen. “The Mooch”, zoals hij bekend staat, gelooft dat het herstel van de cryptosector op korte termijn zal beginnen en zal worden versneld door de huidige economische omstandigheden. Daarover later meer.

Het onder vuur liggende crypto-uitleenbedrijf Celsius verkeert naar verluidt in grotere problemen dan eerder werd geschat. Volgens een nieuw faillissementsrapport dat door het bedrijf is ingediend, gaat het om een tekort van maar liefst $ 2,8 miljard. Eerder had het bedrijf een tekort van ongeveer $ 1,2 miljard aangegeven en dat is in een paar dagen tijd plotseling met 150% gestegen. Dit toont aan dat het bedrijf in groot gevaar verkeert en dat in het openbaar probeert te verzachten.

Crypto-exchange Binance heeft zich opnieuw gedistantieerd van de Wazirx-exchangeg in India en beweerde dat de overname niet doorging. Zowel Binance als Wazirx proberen de recente frauduleuze transacties van zich af te werpen. De Indiase regering treedt daarom hard op tegen Wazirx.

Het hoofd van de Braziliaanse centrale bank Roberto Campos Neto heeft het besluit van de regering om meer gematigde regelgeving voor de cryptosector te hebben verdedigd. Hij heeft verklaard dat hij tegen het implementeren van harde regelgeving is die de crypto-economie zal schaden.

Bitcoin koers bereikt $ 25k, maar faalt opnieuw om het te behouden

Bitcoin is terug op ongeveer $ 24k, na weer een mislukte zet om naar $ 25k te komen. De cryptocurrency is er opnieuw niet in geslaagd om boven dit belangrijke niveau te komen, maar zal het waarschijnlijk snel genoeg nog een keer proberen.

De afgelopen 24 uur bleef de BTC koers redelijk stabiel, iets boven $ 24k. De bulls bereikten eergisteren een top van $ 25,2k, maar ze konden deze winst niet lang genoeg vasthouden. Het niveau van $24k lijkt echter een steeds stevigere vloer te gaan vormen, dus we moeten niet verbaasd zijn als we snel weer een poging wagen om boven $ 25k uit te komen

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 460 miljard en het aandeel in de gehele cryptomarkt was 41%.

Bitcoin koers  

Altcoins blijven stabiel

Andere crypto's bleven grotendeels stabiel. Ethereum (ETH, -1,3%), Ripple (XRP, 1,4%), Cardano (ADA, 1,5%), Dogecoin (DOGE, 13,5%), Solana (SOL, -2,2%), Polygon (MATIC, - 2,2%), Uniswap (UNI, -3,5%).

Dogecoin koers 

In ander nieuws….

CEO van Skybridge Capital : Bitcoin bereikt $ 300k binnen zes jaar

Ondanks de recente bearmarkt zijn veel institutionele beleggers op de lange termijn nog steeds optimistisch over Bitcoin. De CEO van investeringsmaatschappij Skybridge Capital, Anthony Scaramucci, zet zowel in de nabije toekomst als in de verre toekomst veel in op BTC. Hij gelooft dat de crypto tegen 2028 kan oplopen tot $ 300k.

Hoewel dit veel lijkt, Bitcoin waarschijnlijk eind 2028 in een nieuwe bull-run zitten en naar alle waarschijnlijkheid in zes cijfers worden verhandeld. Maar verder is het vooral speculatie.

De Mooch waarschuwde mensen ook voor het bekijken van de cryptomarkt vanuit de lens van de huidige economische situatie.

Hij zei:

“The crypto market, it’s our belief that most of the leverage is completely out of that system. So you are seeing a very strong recovery, It is a reminder to investors not to pull out, fight their own fear, stay patient and stay long-term”