Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers daalt iets onder $ 24k en JP Morgan waarschuwt dat "iets ergers dan een recessie" op ons kan wachten

 

De Bitcoin koers staat momenteel rond de $ 23,8k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie deed onlangs twee pogingen om de weerstand van $ 25k te overwinnen, maar faalde beide keren. Nu handelt het iets onder het belangrijke steunniveau van $ 24k. Altcoins moesten ook wat terrein prijsgeven. Daarover later meer.

Ander nieuws: De grote Amerikaanse investeringsbank JP Morgan heeft een somber beeld geschetst voor de toekomst, ondanks het recente herstel op de markten. Jamie Dimon, de CEO van het bedrijf, heeft gewaarschuwd dat er iets ergers dan een recessie op het publiek kan wachten. Aangezien een recessie op zich al erg genoeg is, wat zou dan deze nog gevaarlijkere situatie kunnen zijn? Daarover later meer.

Koreaanse toezichthouders onderzoeken een enorme Kimchi-premie van $ 6 miljard die afkomstig was van crypto-exchanges. De autoriteiten kijken in feite naar de enorme hoeveelheid buitenlandse overmakingen die van deze cryptoplatforms kwamen. Ze zouden deel kunnen uitmaken van een grotere witwaspraktijk in het land.

Recente gerechtelijke dossiers tonen aan dat Celsius niet alleen miljarden tekort komt, maar waarschijnlijk ook al in oktober zonder geld zal zitten. De geldschieter heeft een negatieve cashflow, maar niet veel mensen wisten dat het zo negatief was. Het platform zal naar verwachting verder in de problemen komen en worden onderzocht door autoriteiten. Andere crypto-geldschieters hebben ook grote problemen met Voyager die sommige opnames toestaat, maar ook op de rand van faillissement verkeert, terwijl Hodlnaut naar gerechtelijk beheer kijkt om liquidatie te voorkomen.

De grote cryptobeurs Coinbase stopt tijdelijk opnames en stortingen tijdens het Ethereum-samenvoegingsevenement. Dit is logisch en de meeste andere exchanges zullen waarschijnlijk volgen. Coinbase waarschuwde gebruikers ook voor oplichters die beweren te helpen bij het uitzetten van migratie.

De United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD) heeft ontwikkelingslanden gevraagd de adoptie van cryptovaluta te beperken. De organisatie heeft verklaard dat crypto's vluchtige activa zijn en verliezen kunnen veroorzaken voor een groot aantal mensen. Ze stelden ook dat dit de monetaire soevereiniteit van veel landen in gevaar zou kunnen brengen.

Bitcoin zakt iets onder $ 24k

Bitcoin is, na enkele dagen boven dit belangrijke niveau, weer onder de $24k gezakt. De cryptocurrency probeert weer voet aan de grond te krijgen na twee mislukte zetten hierboven.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 24,1k. Het handelde het grootste deel van de dag zijwaarts, zakte iets onder de $24k, maar herstelde zich ook weer onmiddellijk. Gisteren, om 15.30 uur ’s middags, zakte de koers echter en herstelde zich niet. Hoewel de daling zelf vrij oppervlakkig was en maximaal rond de $ 23,8k lag, toont het wel aan dat de $ 24k geen duidelijke steun is voor de toekomst en de stieren beginnen de druk te voelen.

De stieren moeten zich hergroeperen en dat snel doen. Als de beren plots een verdere prijsdaling kunnen doorvoeren, kunnen de kostbare recuperaties van de afgelopen weken binnen enkele uren verloren gaan. De stieren moeten ook een beweging maken bij de weerstand van $ 25k en deze overwinnen, anders zullen de neerwaartse krachten zich weer zelfverzekerd voelen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 457 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten over het algemeen wat verliezen omdat de onmiddellijke bullish vooruitzichten van de markt onder druk kwamen te staan. Verliezers waren Dogecoin (DOGE, -0,8%), Shiba Inu (SHIB, -3,5%), Polygon (MATIC, -1%) en Avalanche (AVAX, -1,2%).

Avalanche koers grafiek 

In ander nieuws….

JP Morgan CEO waarschuwt voor iets ergers dan een recessie

Jamie Dimon, CEO van JP Morgan Chase, heeft gewaarschuwd dat iets ergers dan een recessie de wereld op korte termijn treffen. Hij wees erop dat de rentetarieven in Qatar, Oekraïne, China en andere plaatsen een enorm negatief effect zullen hebben op de financiële problemen die eraan komen.

Dimon zei dat de kans op een zachte landing vanuit dit enorme moeras met de tijd steeds kleiner wordt. Hij zei:

“What is out there? There are storm clouds. Rates, QT, oil, Ukraine, war, China…..,If I had to put odds: soft landing 10%. Harder landing, mild recession, 20%, 30%....., Harder recession, 20%, 30%. And maybe something worse at 20% to 30%”Iets ergers zou een vorm van economische depressie kunnen zijn met verstrekkende gevolgen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram