Bitcoin zakt iets naar $ 23k terwijl Elon Musk grappen maakt over het kopen van Manchester United

 

De Bitcoin koers noteert momenteel rond de $ 23,2k op het moment van schrijven, nadat de beren de druk op de koers hebben opgevoerd. De grootste digitale valuta op basis van marktkapitalisatie verliest wat waarde nadat het de cruciale hindernis van $ 25k niet heeft overschreden. Altcoins kregen voor het overgrote deel ook te maken met verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws: Elon Musk is weer bezig met zijn Twitter-spelletjes. De CEO van Tesla maakte grapjes over het kopen van de voetbalclub Manchester United en dat zorgde voor een storm op voetbal-Twitter. Normaal gesproken wordt een grap als een grap beschouwd, maar Musk maakte een paar jaar geleden een beroemde grap over het kopen van Twitter en nu is hij enigszins dicht bij het bereiken van dit doel met een officieel aanbod. Daarover later meer.

Het Verenigd Koninkrijk heeft voor het eerst in meer dan 40 jaar officieel een dubbelcijferige inflatie bereikt. Het land is de Europese Unie tot in de dubbele cijfers gevolgd, ook al ondergaat het een veel agressiever monetair verkrappingsbeleid.

Een rechter in New York heeft Celsius toestemming gegeven om Bitcoin te blijven delven en verkopen. Dit ondanks het feit dat het crypto-uitleenbedrijf verwikkeld is in een zwendelachtige situatie van meerdere miljarden dollars en al faillissement heeft aangevraagd.

De Indiase politie is een officieel onderzoek gestart naar de oprichter van BitConnect, Satish Kumbhani, die betrokken was bij een zwendel van miljarden dollars. BitConnect is misschien wel het meest beruchte piramidespel in de geschiedenis van de crypto-sector. India was traag met het starten van het onderzoek, maar heeft het nu gedaan nadat Kumbhani het land was ontvlucht.

Bitcoin zakt iets naar $ 23k

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 23,4k op het moment van schrijven. De cryptocurrency kijkt nu naar beneden nadat het er niet in is geslaagd een cruciale hindernis te overwinnen.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 23,9k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het in de vroege uren van de ochtend licht begon te stijgen. De koers bereikte een hoogtepunt van ongeveer $ 24,5k gisteren om 9 uur 's ochtends, maar dat was het maximale dat de stieren konden doorstaan. Sindsdien heeft de koers in twee opeenvolgende sessies enige waarde verloren. Ten eerste daalde het binnen enkele minuten onmiddellijk naar $ 23.8k, en om 15.00 uur in de middag zakte de cryptocurrency onder dit niveau en ging richting de $ 23k-steun. Het boekte een 24-uurs dieptepunt van ongeveer $ 23,2k waarna het weer iets opliep.

Bitcoin staat nu onder druk van de beren, omdat de stieren opnieuw een nieuwe kans om de leiding te nemen hebben verspild. Dit heeft ertoe geleid dat de koers ongeveer 8% in waarde is gedaald ten opzichte van zijn eerdere hoogtepunten. Dus zolang de stieren besluiteloos blijven, moeten de beren gewoon achterover leunen en ontspannen en alleen hun aanwezigheid laten voelen als dat nodig is, zoals gisteren. Het zal een grote inspanning van de stieren kosten om de weerstand van $ 25k te overwinnen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 446 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,76%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Altcoins boekten hun eigen verliezen, zij het op een gemengde manier. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -2%) Binance Coin (BNB, -2,7%), Cardano (ADA, -3,5%), Solana (SOL, -5,2%), Dogecoin (DOGE, -4,2%), Polkadot ( DOT, -4,7%), Shiba Inu (SHIB, -6,6%), Polygon (MATIC, -4%), Avalanche (AVAX, -5,9%) en Uniswap (UNI, -4%).

Solana koers grafiek 

In ander nieuws……

Elon Musk maakt grappen over het kopen van Man United

Elon Musk is een excentrieke miljardair en heeft een gekke tijd op Twitter. Terwijl hij meestal andere mensen uitlacht of zich overgeeft aan online geklets, staat Musk erom bekend dat hij van tijd tot tijd gekke overnames claimt. Hoewel ze niet allemaal waar blijken te zijn, is dat niet meteen voor iedereen duidelijk.

Musk was gisteren gewoon aan het twitteren over zijn politieke voorkeuren. Hij vertelde hoe hij de Democratische helft van de Republikeinse Partij en de Republikeinse helft van de Democratische Partij leuk vond. Maar hoewel dit voor hem gebruikelijk is, reageerde hij meteen met een grapje over het uitkopen van Manchester United.

Man United is $ 4,6 miljard waard en het eigendom is niet beperkt tot één partij. Het zal dus een uitdaging zijn om het te krijgen. De deal zal echter waarschijnlijk niet doorgaan omdat Musk geen bekende voetbalfan is en het bekend is dat hij flauwe grappen maakt over het kopen van andere bedrijven.

Dit is gewoon niet iets waar hij in geïnteresseerd is. Hij probeert Twitter te kopen omdat hij van Twitter houdt, ondanks zijn onvolkomenheden. Dit is niet hetzelfde als op intuïtie een voetbalclub kopen. We moeten niet vergeten dat dit soort gedrag miljardairs beëindigt en ze niet creëert.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram