Altcoin Nieuws - SHIB en DOGE grote winnaars deze week

Het lijkt erop dat de altcoin-markt eindelijk een beetje is afgekoeld na een paar weken van spectaculaire winsten. De prijzen van veel munten en tokens zijn gedaald, de meeste cryptocurrencies eindigen de week in het rood. Sommige onverwachte altcoins stijgen echter ondanks het feit dat de markt als geheel vertraagt. Laten we zonder verdere introductie eens kijken naar het meest interessante altcoin-nieuws van de afgelopen 7 dagen! 

De CEL koers stijgt nog steeds, maar de toekomst van Celsius ziet er niet zo goed uit

Toen het nieuws over Celsius (CEL), dat faillissement aanvroeg, voor het eerst werd gepubliceerd, gaf de crypto-gemeenschap kortstondig toe aan paniek, wat niet zo verwonderlijk is gezien de belangrijke status van Celsius in het blockchain-ecosysteem. Na het aanvankelijke pessimisme begon de CEL-prijs zich echter te herstellen toen de investeerders begonnen te geloven dat Celsius nog zou kunnen herstellen, of zelfs dat een massale overname van het bedrijf op het punt stond te gebeuren.

Het is echter mogelijk dat het optimisme dat gebaseerd is op ongefundeerde geruchten niet lang zal duren. Onlangs zijn documenten met betrekking tot de toekomstplannen van Celsius gepubliceerd op Twitter en veel blockchain-experts en cryptocurrency-advocaten hebben ze hard bekritiseerd.

Volgens de gerenommeerde faillissementsadvocaat David Adler heeft Celsius geen overtuigende plannen die het aannemelijk maken dat het bedrijf ooit zal herstellen. Adler is zelfs zo ver gegaan om de door Celsius gepubliceerde documenten "waanzinnig" te noemen en voegde eraan toe dat Celsius momenteel $ 50 miljoen per maand verbrandt in een wanhopige poging om het hoofd boven water te houden. 

Verrassend genoeg heeft de markt nog steeds niet gereageerd op het nieuws dat de toekomst van Celsius er niet erg rooskleurig uitziet. In de afgelopen 7 dagen is de CEL koers met bijna 34% gestegen, wat betekent dat de investeerders nog steeds hopen op een wonder waardoor Celsius zijn status als een van de leiders van de blockchain-industrie zou herwinnen. 

De Meme-munten zijn terug: de koersen van SHIB en DOGE blijven oplopen 

Zeer weinig mensen hadden kunnen voorspellen welke altcoins deze week het populairst zouden zijn. Geheel onverwachts, terwijl de meeste alternatieve cryptocurrencies de week in het rood eindigden, doen zowel Dogecoin (DOGE) als Shiba Inu (SHIB) het geweldig en presteren ze beter dan de markt. 

De DOGE-prijs is met bijna 13% gestegen, waardoor Dogecoin op de lijst van de top 10 van grootste cryptocurrencies naar marktkapitalisatie kon blijven. Volgens de meeste crypto-experts is Dogecoin aan het oplopen vanwege de recente uitlatingen van Elon Musk die suggereren dat de miljardair DOGE zal blijven steunen. 

Shiba Inu doet het zelfs beter dan Dogecoin. De SHIB koers is met 18% gestegen, waardoor Shiba Inu terug kon klimmen naar de 12e positie op de lijst van grootste cryptocurrencies.

Als het gaat om SHIB, zijn de goede prestaties hoogstwaarschijnlijk gekoppeld aan het optimisme over veel aankomende projecten die binnenkort in het SHIB-ecosysteem zullen worden uitgebracht. Deze omvatten de openbare bètatest van Shibarium - een second layer oplossing die is ontworpen om een ​​enorme boost te geven aan alle Shiba Inu-gerelateerde projecten.

Later dit jaar is het team achter Shiba Inu ook van plan om een ​​speciaal NFT-platform en een Shiba Inu NFT-collectie uit te brengen, evenals een NFT-game genaamd Shiba Eternity, die waarschijnlijk een multiplayer-game zal zijn waarmee kan worden verdient, vergelijkbaar met Axie Infinity (AXS). 

Natuurlijk wachten Shiba Inu-fans nog steeds op meer nieuws over de Shiba Inu virtuele wereld genaamd SHIB: de Metaverse. Tot nu toe waren details over dit project schaars. Tot slot, nog een ander Shiba Inu-gerelateerd project dat naar verwachting dit jaar zal worden gelanceerd, is SHI - een gedecentraliseerde stablecoin op basis van Shiba Inu.

Dogecoin koers 

Ethereum- en ERC-20-tokens op een beurs houden? Je zult ze binnenkort niet meer kunnen intrekken! 

Als je, zoals de meeste altcoin-investeerders, Ethereum- of ERC-20-tokens bezit, wees dan niet verbaasd als uje ze niet snel van exchanges af kan halen. Maar maak je geen zorgen - exchanges stoppen tijdelijk Ethereum- en ERC-20-stortingen en -opnames vanwege de aanstaande release van de Merge-upgrade. 

De eerste grote beurs die aankondigde dat het in de nabije toekomst alle op Ethereum gebaseerde activa van zijn gebruikers zal vergrendelen, was Coinbase. Naarmate de release van Merge echter dichterbij komt, zullen andere exchanges vrijwel zeker in de voetsporen van Coinbase treden. 

Tot nu toe weten we nog steeds niet wanneer Merge precies wordt gelanceerd. Hoewel de meeste nieuwszenders het hebben over 15 september, is deze datum nog steeds niet officieel bevestigd.

ETH koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram