Bitcoin zakt onder $ 22k en onafhankelijke Tether-audit laat verbeterde status laat zien

 

Bitcoin daalde gisteren tot onder $22k toen de koers toegaf aan de meedogenloze bearish druk van de afgelopen dagen. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie leek slechts een paar dagen geleden naar het noorden te gaan en plaatste zelfs een meermaandelijks hoogtepunt van $ 25.2k. Maar nu lijken de beren het laatst te lachen. Altcoins boekten ook verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws: een nieuwe audit van Tether Holdings Limited heeft aangetoond dat de financiën van het bedrijf er over het algemeen veel beter voor staan. Het gebruik van commercial paper oftewel bedrijfsleningen is met meer dan 58% verminderd en de activa komen aanzienlijk overeen met de liquiditeit. Niet alle stablecoins wekken echter zoveel vertrouwen. Bijvoorbeeld een klein USD-token die recent is losgemaakt van zijn USD-peg en nu op slechts $ 0,81 staat. Daarover later meer.

De 2022 Music TV (MTV) awards zien mogelijk een nieuwe categorie voor de beste Metaverse-uitvoering als primeur. De meeslepende technologieën worden over de hele wereld breed ontvangen, vooral als kunstvorm.

Een Amerikaanse trustee die het Celsius-fiasco overziet, onderzoekt grote transparantieproblemen binnen de bedrijfsactiviteiten. Het heeft hulp en expertise gezocht om de omvang van deze problemen vast te stellen. De grote cryptogeldschieter heeft een tekort van bijna $ 2,5 miljard, aangezien zijn grootste debiteur 3 Arrow Capital (3AC) in gebreke is gebleven bij leningen ter waarde van honderden miljoenen. De Financial Times heeft onlangs bericht over de slechte weddenschappen van het bedrijf en de zaken zien er niet goed uit.

De Bitcoin koers beweegt onder $21.5k

Bitcoin is na een paar weken terug onder de $ 22k, doordat de beren de controle over het koersverloop hebben herbevestigd.

De afgelopen 36 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 23,5k. Dit was de steun voor het digitale activum gedurende de afgelopen 10 dagen. Maar herhaalde mislukkingen boven $ 25k zorgden ervoor dat de beren steeds zelfverzekerder werden. Genoeg om nog een aanval op de BTC koers uit te voeren en deze in meerdere stappen onder $ 22k te brengen. Ten eerste werd Bitcoin net na middernacht op $ 22,9k gebracht. Daarna handelde de koers een tijdje zijwaarts voordat het gisteren om 8.30 uur 's ochtends begon te dalen. Het registreerde een aanzienlijke daling en vond een bodem op $ 21,5k. Sindsdien is het daar gebleven.

Bitcoin wordt nu geconfronteerd met het vooruitzicht de ondersteuning van $ 20k in de nabije toekomst opnieuw te moeten verdedigen. De beren hebben opnieuw de overhand gekregen en willen de kortetermijntrend van neutraal terug naar bearish veranderen. Hoewel de zet van van gisteren geenszins definitief is, heeft het een grote klap toegebracht aan de bullish setup op korte termijn boven $ 23k en de stieren zullen hard moeten werken om het terug te halen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 410 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,5%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken gemengde verliezen

Andere cryptocurrencies boekten de afgelopen 24 uur gemengde verliezen toen de markt werd aangevallen door beren. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -5,7%), Ripple (XRP, -1,8%), Cardano (ADA, -2,5%), Dogecoin (DOGE, -11%), Polkadot (DOT, -0,5%), Litecoin (LTC, -1,2 %) en Ethereum Classic (ETC, -0,7%).

Ethereum koers grafiek 

In ander nieuws….

Tether-audit toont aan dat bedrijf zijn beloften nakomt om risico's te verminderen

Een nieuw attest van het Italiaanse bedrijf BDO Italia is gepubliceerd door Tether en het laat een verbetering zien in de risicomijdingsnormen van het bedrijf. Tether staat al een tijdje onder druk om dingen te verbeteren, vooral na het kolossale fiasco van US Terra dat 80% van zijn waarde verloor ondanks dat het een stablecoin was.

De blootstelling van Tether aan commercial paper is met 58% teruggebracht van ongeveer $ 20 miljard in Q2 tot ongeveer $ 8,5 miljard in Q3. Dit is al lang een belofte van het bedrijf om risicovolle participaties te helpen verminderen. Volgens CTO van het bedrijf zullen ze het uiteindelijk naar bijna nul brengen.

Niet alle stablecoins wekken echter veel vertrouwen. De Huobi USD, die oorspronkelijk een stablecoin was van de populaire Huobi-beurs, verloor ongeveer 20% van zijn waarde en verloor daarbij zijn koppeling. Een liquiditeitscrisis wordt aangeprezen als mogelijke reden hiervoor, wat niet goed is voor de toekomst van de USD-munt. Beleggers kunnen in paniek raken en het in grote aantallen gaan dumpen. Het is echter inmiddels weer wat hersteld tot ongeveer $ 0,9935 op het moment van schrijven en heeft verdere directe negatieve gevolgen vermeden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram