Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin grotendeels stabiel rond $ 21k terwijl de euro onder de $ 1 daalt

 

De Bitcoin koers staat momenteel rond de $ 21k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie wordt met grote onzekerheid verhandeld, aangezien de laatste koersdaling de markt op korte termijn opnieuw heeft opengesteld voor een mogelijke verdere daling. Altcoins boekten verliezen, aangezien de markten reageerden op uitdagend nieuws. Daarover later meer.

Ander nieuws: de recente economische problemen in Europa blijven verslechteren naarmate de euro eerder op de dag onder het belangrijkste niveau van $ 1 daalde. Dit is voornamelijk te wijten aan de aanhoudende financiële krapte na de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne die nu al vier maanden aanhoudt met langdurig geweld. Daarover later meer.

Weer een in problemen verkerende cryptogeldschiete,r Hodlnaut, heeft naar verluidt een tekort van $ 193 miljoen geboekt. Het bedrijf trad in de voetsporen van grotere bedrijven als Celsius en Voyager en gaat nu zelf een onzekere toekomst tegemoet. De tegenstrijdige verklaringen van het bedrijf hebben de zaak ook niet geholpen, wat mogelijk aantoont dat de financiële ramp groter is dan het lijkt.

De zilverprijs heeft de afgelopen zes maanden ongeveer 28% van zijn waarde verloren. Het edelmetaal handelt rond de $ 19 per ounce en kan nog verder dalen. Een verdere duik kan voor nog meer druk op de markt zorgen.

Een nieuw rapport laat zien dat er een toenemende trend is dat stablecoins de schuld van de Amerikaanse overheid vasthouden. De statistieken laten zien dat stablecoin-bedrijven nu een enorme $ 80 miljard aan kortlopende schulden van de Amerikaanse overheid hebben, veel meer dan zelfs Berkshire Hathaway, het fonds van Warren Buffet. De laatste staat bekend om het aanhouden van kortlopende schulden, omdat dat een goed rendement biedt.

Bitcoin koers stabiel rond $ 21k

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 21k op het moment van schrijven. De cryptocurrency leek vorige week de weerstand van $ 25k te overwinnen, maar staat nu opnieuw onder enorme druk van de beren.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 21,4k. Het handelde een groot deel van de dag zijwaarts, behalve een korte periode rond 9.30 uur 's ochtends toen het korte tijd onder $ 21k dook. De koers herstelde zich echter scherp van deze kleine, maar significante dip en was snel weer boven de $21k. Het handelde de rest van de dag zijwaarts rond deze waarde.

Bitcoin staat nu onder grote druk van de beren, omdat ze met succes een stap boven $ 25k hebben verijdeld en elke vorm van daaropvolgend herstel hebben voorkomen. Hoewel de steun van $ 21k nog steeds bestaat, kan men gerust verwachten dat de cryptocurrency binnenkort de steun van $ 20k opnieuw zal zien. Zoals de zaken er nu voorstaan, zijn het de beren die moeten worden verslagen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 403 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41%.

Bitcoin koers 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, boekten over het algemeen gemengde verliezen, aangezien de markt de eerste dag van de week gespannen bleef. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -4%), Ripple (XRP, -2,6%), Cardano (ADA, -3,5%), Solana (SOL, -5,3%), Dogecoin (DOGE, -3,7%), Polkadot ( DOT, -3%), Shiba Inu (SHIB, -3,3%), Polygon (MATIC, -3,2%), Avalanche (AVAX, -3,9%) en Uniswap (UNI, -6%).

Cardano koers grafiek 

In ander nieuws…..

Euro zakt voor het eerst in 20 jaar onder de $1

De fiat-valuta van Europa zit momenteel in de problemen. Na schijnbaar stabiel te zijn rond het niveau van $1, zakt de koers nu verder naar beneden in de afgrond. Het handelde het grootste deel van vandaag rond $ 0,99.

Hoewel de euro snel kan herstellen naar $1, zal het aantal crises waarmee het wordt geconfronteerd in de nabije toekomst zijn bewegingen achtervolgen. Hierdoor ziet het er voor de EU in het algemeen vrij somber uit.

Ten eerste is de gewelddadige Russische invasie van Oekraïne nog steeds aan de gang en vertoont geen tekenen van afnemen. De winter nadert met rasse schreden en de oorlog kan daardoor een kleine pauze ondergaan, maar er is geen duidelijk einde in zicht. De oorlog heeft de energievoorziening en voedselvoorziening verstoord, niet alleen voor Europa, maar ook voor de rest van de wereld.

Andere belangrijke redenen zijn de reeds aanhoudende financiële crisis na covid en een recordbrekende droogte en hittegolf die geen tekenen van afname vertoont. Tel daarbij op dat de Europese Centrale Bank (ECB) de rente niet snel genoeg kan verhogen en we hebben een enorme, slepende crisis.

Dit alles kan betekenen dat de euro waarschijnlijk nog geruime tijd onder druk zal staan. Het kan dan ook mogelijk geruime tijd onder de $ 1 blijven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram