Skip to main content

Bitcoin nieuws

Technische analyse: Gaat de Bitcoin koers nog lager?

bitcoin koers omhoog of omlaag? 

Het is een wilde week geweest in crypto, maar iedereen die al wat langer in crypto zit, weet dat het erger had kunnen zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat Bitcoin een bezit is dat berucht is om zijn volatiliteit en dat dingen in een oogwenk kunnen veranderen. Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar de recente koersbewegingen van Bitcoin en kijken naar wat het betekent voor de korte, middellange en lange termijn.

Korte termijn

Bitcoin koers technische analyse grafiek 

Deze grafiek met candles van 1 uur geeft ons een goed idee van de korte termijn bewegingen van Bitcoin. Zoals u kunt zien, handelt BTC nu in een neerwaarts kanaal na een heftige sell-off vanaf het niveau van iets boven de $ 12k, waarbi het nu op bijna $ 10,1k zit.

 

Deze chart lijkt enigszins bearish te zijn, aangezien het neerwaartse kanaal zeker als bear flag kan fungeren. Wanneer dit werkelijkheid wordt, kan dit een voortzetting zijn van de recente beartrend. Als dat gebeurt, kijken we naar een neerwaartse beweging, mogelijk tot $ 9k.

 

Het positieve van deze kortetermijngrafiek is dat Bitcoin herhaaldelijk een dieptepunt heeft gevonden en sindsdien enkele sterke bounces heeft laten zien. Het heeft steun gevonden op ongeveer $ 9900 die inmiddels vele malen is getest. Als we boven $ 10,4k uit de bovenkant van het kanaal kunnen komen, zouden we gemakkelijk een terugkeer naar vorige niveaus kunnen zien.

Middellange termijn 

De korte termijn is zeker belangrijk, maar als we naar de middellange termijn kijken, krijgen we wat meer informatie. Deze chart met 4-uurs candles geeft voldoende informatie.

bitcoin koers grafiek middellange termijn 

Op de 4-hour candle chart lijkt Bitcoin een beetje in een niemandsland te verkeren, zonder een duidelijk signaal omhoog of omlaag als het gaat om indicatoren. Op basis van deze grafiek zien we er echter vrij bearish uit voor de middellange termijn. Een goede target vanaf hier zou $ 9600 zijn, waar de Bitcoin koers eerdere steun heeft gevonden. Uitgezoomd, lijkt ons neerwaartse-kanaal een voortzetting van de bearflag te zijn.

Lange termijn 

Als we naar een nog groter tijdsbestek in de dagelijkse grafiek kijken, krijgen we een echt perspectief.

bitcoin koers grafiek lange termijn 

Wat zorgwekkend is aan de daily chart, is dat we een candle zien dichtbij onder de 100 MA, wat doorgaans duidt op een omkering. De reden dat de prijzen de afgelopen dagen stilvallen en zijwaarts bewegen, lijkt te zijn dat BTC steun heeft op het $ 10k-niveau, terwijl het ook een bearish signaal laat zien met een dagelijkse sluiting onder de 100 MA. Een candle die lager is dan $ 9900 of zo, zou een volgende neerwaartse beweging bevestigen.

 

Op dit moment is het onduidelijk waar Bitcoin kan stabiliseren en steun kan vinden. Het meest waarschijnlijke gebied zou het gebied van $ 9000 zijn, waar het eerder vandaan uitbrak. Als het steun vindt op het $ 10k-niveau en een dagelijkse candle dichtbij de 100 MA-lijn krijgt, kunnen we de Bitcoin koers gemakkelijk naar nieuwe hoogtepunten zien terugkeren.

Conclusie

Bitcoin is nu over het algemeen bearish op alle tijdframes. We verwachten dat dat de komende dagen zal aanhouden. De vraag is hoe ver het zal zakken. Het meest waarschijnlijke resultaat is dat het de beweging naar beneden doorzet en steun vindt tussen $ 9000 en $ 9500, waar het een basis kan vormen vanwaar het zijn opwaartse traject op lange termijn voortzet.