Bitcoin koers stabiel op $ 21,5k en het IMF ziet een toenemende correlatie tussen Bitcoin en sommige financiële markten

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 21,5k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie bracht de dag door boven $ 21k, omdat een verdere prijsdaling ongrijpbaar bleek voor de beren. Maar herstel was ook niet mogelijk, omdat de BTC koers ook niet echt kon terugveren. Altcoins boekten daarentegen enkele kleine, gemengde winsten. Daarover later meer.

In ander nieuws stelde het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een recente blogpost dat er een toenemende correlatie is tussen Aziatische aandelenmarkten en de cryptocurrency-sector. Ze zijn van mening dat investeerders steeds meer betrokken zijn bij de crypto-sector, vooral aan de Aziatische kant. Daarover later meer.

Crypto-hackpogingen worden met de tijd steeds geavanceerder en enigszins vreemd. Onlangs probeerden hackers een deepfake van de Chief Communications Officer (CCO) van Binance exchange te gebruiken om gebruikers te misleiden om hun crypto te verzenden. Patrick Hillmann, de directeur van Binance, had niets te maken met de recente deepfakes maar het was voldoende om sommige klanten hun crypto te laten verliezen. Crypto-bezitters moeten oppassen voor dergelijke tactieken.

De Amerikaanse Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) heeft vijf bedrijven, waaronder FTX Exchange, een opschortingsbrief gestuurd voor het niet hebben van de FDIC-verzekering. De FDIC beweert dat deze bedrijven geen FDIC-verzekering hebben en dat ze moeten stoppen met opscheppen dat ze dat wel hebben.

Anthony Scaramucci , de CEO van de grote institutionele belegger Skybridge Capital, heeft verklaard dat de rol van Bitcoin als hedge tegen inflatie niet zal verbeteren totdat het 1 miljard wallets bereikt. Het totale aantal BTC-wallets ligt momenteel onder de 200 miljoen. Veel gebruikers hebben echter geen eigen wallets en vertrouwen hiervoor op exchange wallets. Daarom is het werkelijke aantal hoger. Scaramucci is van mening dat de huidige gebruikersbasis vijf keer moet toenemen voordat het digitale activum een ​​betrouwbare bescherming tegen inflatie kan worden.

Bitcoin koers stabiel rond $21.5k

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 21,5k op het moment van schrijven na een dag van relatieve inactiviteit. De crypto slaagde er echter in om verdere verliezen een halt toe te roepen, althans voorlopig.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 21,1k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het net na middernacht begon te stijgen. De koersstijging was van korte duur en bereikte een maximum van $ 21,4k. Vervolgens handelde het een tijdje zijwaarts voordat het om 7.30 uur 's ochtends begon te dalen. Het doorstond een snelle prijsdaling tot slechts $ 20,95k voordat het weer snel tot boven $ 21k herstelde. Het herstel bereikte opnieuw een maximum van $ 21,5k en de koers is sindsdien zijwaarts rond dat niveau verhandeld.

Bitcoin stabiliseert zichzelf nu een beetje na de verliezen van de afgelopen week. De koers heeft een nieuwe bearish aanval afgeslagen, maar de druk op de koers is veelzeggend. De stieren kunnen op dit moment niet eens een herstel naar $ 22k opbrengen en dat laat zien hoe dominant de neerwaartse krachten zijn bij het bepalen van de trend. We kunnen dus een stabiliserende beweging boven $ 20,5k verwachten voordat een nieuwe periode van neergaande prijsbewegingen zich kan voordoen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 412 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,7%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken gemengde winsten

Altcoins boekten de afgelopen 24 uur over het algemeen gemengde winsten, zelfs terwijl BTC zijwaarts handelde. Grote winnaars waren Ethereum (ETH, 6,8%), Ripple (XRP, 3,3%), Solana (SOL, 3,6%), Dogecoin (DOGE, 3,1%), Polkadot (DOT, 6,1%), Polygon (MATIC, 5,3%) , Avalanche (AVAX, 6%), Uniswap (UNI, 5,8%) en Ethereum Classic (ETC, 5,8%). Ze boekten allemaal winst.

Avalanche koers grafiek 

In ander nieuws…..

Het IMF zegt dat er een correlatie is tussen Aziatische markten en Bitcoin

Een nieuw rapport van IMF-analisten laat zien dat er enige correlatie bestaat tussen de Aziatische aandelenmarkten en de cryptocurrency-markt. De Covid-19-beperkingen worden beschouwd als de reden achter deze correlatie, aangezien veel Aziatische investeerders daardoor ook op de cryptomarkt zijn gekomen.

Volgens het rapport:

"Terwijl Aziatische investeerders zich op crypto stortten, is de correlatie tussen de prestaties van de aandelenmarkten in de regio en crypto-activa zoals Bitcoin en Ethereum toegenomen"

De volatiele overloopeffecten waren ook een bron van zorg voor de internationale monetaire speler. De auteurs suggereerden dat particuliere beleggers door regelgevers moeten worden beschermd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram