Bitcoin stabiel boven $ 21,5k en ex-vriendin John McAfee beweert dat hij nog leeft

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 21,5 op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie stabiliseert zichzelf rond dit huidige niveau terwijl de beren en stieren pas op de plaats maken. Altcoins waren het grootste deel van de dag ook redelijk stabiel. Daarover later meer.

In ander nieuws, in een gekke claim, heeft de ex-vriendin van de overleden Amerikaanse miljardair en cryptopersoonlijkheid John McAfee verklaard dat hij nog leeft en zich verstopt in Texas. McAfee was een meer dan levensgrote crypto- en privacy-gerichte ondernemer die werd gearresteerd en vervolgens in 2021 aan de VS werd uitgeleverd voor grote belastingontduiking. Vervolgens werd hij onder zeer dubieuze omstandigheden dood aangetroffen in zijn gevangeniscel. Daarover later meer.

Het grote USD stablecoin-bedrijf Tether heeft aangekondigd dat het de gesanctioneerde digitale valuta onder zijn controle niet zal bevriezen totdat de wetshandhaving het daartoe dwingt. De beslissing was gecentreerd rond de recente uitgave van cryptomixer Tornado Cash en zijn activa. Het bedrijf was van mening dat geen enkele Amerikaanse afdeling of instantie een specifiek verzoek had ingediend om de USDT-activa van het genoemde bedrijf te blokkeren of te bevriezen. Zij is van mening dat zij hiervoor een schriftelijke opdracht nodig heeft om aan de eisen te voldoen. Dit sanctieregime wordt met de tijd steeds intenser.

Ondanks de aanzienlijke problemen die gepaard gaan met de grotere crypto-leensector, heeft de grote gedecentraliseerde exchange Uniswap plannen aangekondigd om in NFT-financiering te gaan. Het bedrijf is in gesprek met leenprotocollen en zal naar verwachting in de nabije toekomst zijn introductie in de sector aankondigen. Scott Lewis, hoofd product bij Uniswap, heeft de noodzaak onderstreept om de liquiditeitsproblemen te verbeteren om dat te bereiken. Onlangs hebben grote bedrijven zoals Celsius, Voyager, Vauld en anderen enorm gefaald in die zoektocht.

Crypto-influencer BitBoy Crypto klaagt mede-influencer Atozy aan wegens laster. De laatste beschuldigde BitBoy van het promoten van shilling op kleine munten, waardoor beleggers veel geld verloren. Bitboy weerlegt deze beweringen en klaagt Atozy nu aan wegens laster. De zaak is interessant omdat het in de toekomst een juridisch precedent kan vormen voor soortgelijke zaken.

De Australische toezichthouder op de financiële markten werkt aan manieren om de eindgebruiker/investeerder te beschermen tegen fraude en andere vormen van financiële schade. Hoewel dit misschien gewoon een populistische oefening is, lijkt de toezichthouder zich te concentreren op "mogelijk digitaal wangedrag".

Bijna de helft van de Amerikaanse investeerders is pessimistisch over hun crypto-investeringen vanwege de plotselinge bearish ommekeer van de markt. Ongeveer 46% van de beleggers gaf aan dat hun cryptoportefeuille een lager dan verwacht rendement heeft en dat is jammer.

Bitcoin koers stabiel boven $21.5k

Bitcoin handelt momenteel gestaag rond de $ 21,7k op het moment van schrijven na een relatief onverschillige dag op de markten.

De afgelopen 36 uur begonnen met de crypto rond de $ 21,5k. Het handelde zijwaarts rond dat niveau voordat het om 2 uur 's nachts begon te dalen. Maar de daling zelf was erg oppervlakkig en beperkt tot $ 21,2k. Daarna handelde het zijwaarts rond dat niveau voordat het gisteren in de middag begon te herstellen tot $ 21,8k. Het handelt nu iets eronder.

Bitcoin staat nu onder toenemende druk van de beren. Ondanks de lichte prijsstijging van $200 gisteren, loopt de Bitcoin koers nog steeds gevaar door een verdere prijsdaling. De stieren moeten een beweging terug naar $ 23k zien te bereiken om de beren op afstand te houden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 416 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,67%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, bleven aan grotendeels stabiel na een langzame sessie. Alleen Cosmos (ATOM, 9%) en Ethereum Classic (ETC, 5,5%) boekten opmerkelijke winsten.

ATOM koers grafiek

In ander nieuws….

John McAfee leeft nog steeds in Texas, beweert zijn ex-vriendin

John McAfee's ex-vriendin Samantha Herrera heeft een bizarre bewering gedaan dat de zogenaamd overleden miljardair cryptopionier leeft en in Texas woont.

Ze beweerde dat ze een paar weken geleden werd gebeld door McAfee en ze zei:

“Ik weet niet of ik het moet zeggen, maar twee weken geleden, kreeg ik een telefoontje uit Texas: ‘Ik ben het, John. Ik heb mensen betaald om te doen alsof ik dood ben, maar ik ben niet dood,'”

McAfee, de uitvinder van de beroemde antivirussoftware, was een excentrieke miljardair die zich lang verzette tegen inbreuk op privacy en toezicht door de overheid. Hij was ook uitgesproken tegen federale departementen en maakte vaak eigenaardige beweringen.

Hij stierf uiteindelijk in zeer dubieuze omstandigheden door zelfmoord in een gevangeniscel. Hij was gevangen genomen na een jaar lang voortvluchtig te zijn geweest. Hij had op Twitter beweerd dat hij geen zelfmoord zou plegen en dat als hij toch door mogelijke zelfmoord dood zou gaan, dat het werk van de regering zou zijn.

Het blijft hoogst onwaarschijnlijk dat hij nog in leven is, maar als hij dat wel is, dan zal dat zeker het nieuws van het decennium zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram