Bitcoin koers stabiel op $ 21,5k terwijl Binance veiligheidsgaranties geeft aan Filippijnse senatoren

Binance 

Bitcoin handelt momenteel gestaag rond de $ 21,5k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie doet het rustig aan na een recente neergang. Altcoins waren aan het eind van de dag ook grotendeels stabiel. Daarover later meer.

Ander nieuws: Binance heeft Filippijnse senatoren enkele garanties gegeven met betrekking tot de echtheidskenmerken en de veiligheid van de activa van beleggers. Dit is een grote stap, want hoewel het bedrijf in de loop der jaren grote claims heeft gemaakt met betrekking tot zijn activa, wil het nu formeel garanties geven aan regeringen hierover. Dit kan helpen om een ​​betere situatie voor het platform te creëren. Daarover later meer.

Nieuwe wijzigingen aan de Amerikaanse handelscode laten zien dat de overheid onderscheid heeft gemaakt tussen cryptocurrencies en stablecoins. De term elektronisch geld is gebruikt voor de stablecoin-sector. Naar verluidt worden er nieuwe richtlijnen ingevoerd om de vrijgave van door de staat beheerde stablecoins, ook wel Central Bank Digital Currencies (CBDC's) genoemd, te vereenvoudigen.

In een vreemde beweging gaf een Amerikaanse rechtbank Voyager groen licht om hun werknemers bonussen en andere voordelen te geven. Het bedrijf zal nu $ 1,9 miljoen aan retentiebonussen betalen aan enkele van de topmedewerkers. Normaal gesproken zou dit geen probleem zijn, maar Voyager heeft een tekort van honderden en honderden miljoenen dollars en is bijna failliet. Het is duidelijk dat het hoogste niveau hun werk niet goed heeft gedaan of grote fouten heeft gemaakt, maar ze worden hier ondanks de moeilijke financiële situatie nog steeds voor beloond. Dat is hoe het tegenwoordig blijkbaar werkt in het bedrijfsleven.

Crypto-adoptie krijgt over de hele wereld een klap vanwege de aanhoudende bearmarkt. In Ierland suggereert een recent rapport dat het met bijna 16% is gedaald. De daling van het eigendom is van ongeveer 12% naar 10% gezakt. Dezelfde trend is ook elders te zien en ongeveer 72% van de Russen zegt nog nooit Bitcoin te hebben gekocht. Maar dit is typerend voor een berenmarkt, aangezien niemand de winst in de sector kan zien. Dit is echter het moment waar op slimme investeerders toeslaan en op het juiste moment instappen.

Social media influencer BitBoy Crypto heeft zijn rechtszaak tegen collega Atozy met betrekking tot laster laten vallen. BitBoy zei dat de laatste had gewonnen nadat hij een indrukwekkende $ 200k had ingezameld om zijn juridische verdediging op te bouwen.

Coinbase heeft een interessante nieuwe handelsactiviteit aangekondigd. Het is een wrapped ETH-activum en wordt onthuld net voor de langverwachte update van de Ethereum-keten. Het hele netwerk zal vanaf 15 september overgaan op Proof of Stake (PoS) mining.

Bitcoin koers stabiel op $ 21,5k

Bitcoin handelt momenteel gestaag rond de $ 21,5k na weer een saaie handelsdag. De cryptocurrency heeft de afgelopen 4 dagen niet veel veranderd en verlengt zijn verblijf op deze niveaus.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 21,5k. Het handelde de rest van de dag binnen $200 van dit niveau. Het begon rond middernacht een beetje te dalen en bereikte in de uren daarna een dieptepunt van $ 21,3k. Dit was echter het laagste wat de koers in de afgelopen 24 uur zou zijn. Daarna herstelde het zich tot $ 21,7k en bleef daar een tijdje. Op het moment van schrijven stond de koers weer op $ 21,5k, waarmee aan het eind van de dag feitelijk geen netto verandering werd geboekt.

Bitcoin neemt nu een adempauze na de recente prijsdaling die de koers terugbracht van relatieve hoogtepunten op $ 25,2k. Nu is de cryptocurrency echter weer wat gestabiliseerd.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 412 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,4%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, hebben de afgelopen 24 uur geen grote veranderingen doorgevoerd. Opmerkelijke bewegingen kwamen van Ethereum (ETH, 2%), Shiba Inu (SHIB, 4,8%), Ethereum Classic (ETC, 2,5%) en de enige verliesmaker Uniswap (UNI, -2%).

Ethereum koers grafiek

In ander nieuws……

Binance is begonnen met het geven van veiligheidsgaranties aan overheden

Grote digitale valuta exchange Binance heeft onlangs veiligheidsgerelateerde garanties gegeven aan de Filippijnse senaatscommissie voor bankieren. De beurs was niet de enige die door de commissie was uitgenodigd, aangezien ook de chef van de centrale bank en het hoofd van de lokale Securities and Exchange Commission (SEC) werden ondervraagd.

De focus van de commissie was om het vertrouwen van investeerders in fintech-innovatie te helpen vergroten. Deze innovatie betekent met andere woorden snelle vooruitgang in de digitale valutasector.

Hoewel deze garanties een grote bijdrage zullen leveren aan het verbeteren van het imago van Binance en het verbeteren van het digitale valuta-ecosysteem in het land, kan het een beetje riskant zijn omdat exchanges gevoelig zijn voor veiligheidsgerelateerde problemen en het lastig kan zijn om het gesprek daar over te voeren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram