Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Belangrijke updates voor Ethereum en Cardano aanstaande

Cryptocurrency nieuws 

De Bitcoin koers is weer gedaald, zelfs onder het belangrijke niveau van $ 20.000, dus je kunt al raden wat er op de altcoin-markt gebeurt. Op enkele uitzonderingen na zijn bijna alle grote munten en tokens vorig week in het rood geëindigd. Ondanks deze problemen is het algemene sentiment echter nog steeds vrij optimistisch vanwege de opwinding die wordt veroorzaakt door de binnenkort uit te brengen technologische upgrades voor enkele van de grote netwerken. Laten we zonder verdere introductie eens kijken naar wat er gaande is in het altcoin-ecosysteem!

Ethereum onthult details over de uitrol van samenvoeging

De release van de enorme Merge-update van Ethereum zal zonder enige twijfel een van de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van crypto zijn. De langverwachte upgrade van het ETH-netwerk zal het algoritme van de Ethereum-blockchain overschakelen van Proof-of-Work (PoW) naar Proof-of-Stake (PoS), waardoor het grootste platform voor slimme contracten ter wereld veel efficiënter wordt.

Onlangs heeft de Ethereum Foundation eindelijk details onthuld van de Merge-release, inclusief de tijdlijn. Het meest interessante is dat we nu weten dat de Merge-uitrol op het Ethereum-mainnet in twee fasen zal worden opgesplitst.

Het eerste deel van de upgrade heet "Bellatrix" en zal op 6 september worden toegepast op de Ethereum Beacon Chain, de belangrijkste consensuslaag van de ETH-blockchain.

De release van Bellatrix zal er echter niet toe leiden dat Ethereum volledig overschakelt naar Proof-of-Stake. Dit zal alleen gebeuren met de release van het tweede deel van de upgrade, genaamd “Paris”.

We weten niet wanneer Paris precies zal worden vrijgegeven, omdat de lancering automatisch wordt geactiveerd wanneer een specifieke Terminal Total Moeilijkheidsgraad van de Ethereum-blockchain wordt bereikt. Volgens de Ethereum Foundation zal dit hoogstwaarschijnlijk gebeuren tussen 10 september en 20 september.

Helaas waren details over de Merge-release niet voldoende om de ETH koers te laten stijgen. In de afgelopen 7 dagen is Ethereum met bijna 8% in waarde gedaald, waardoor de prijs onder $ 1.500 is gedaald.

Ethereum koers grafiek 

Cardano's Vasil Hard Fork ligt om de hoek

Al het gepraat over de Merge-upgrade van Ethereum heeft het feit overschaduwd dat een van de belangrijkste concurrenten van ETH ook van plan is om binnenkort een grote hard fork uit te brengen. In het recente gesprek met investeerders heeft Cardano's oprichter Charles Hoskinson enkele details onthuld over de aanstaande Vasil-update.

Vasil bestaat niet uit een enkele upgrade, maar bevat in plaats daarvan een combinatie van vier verschillende Cardano Improvement Proposals (CIP's): CIP-31 (Reference Inputs), CIP-32 (Inline Datums), CIP-33 (Reference Scripts) en CIP -40 (Onderpanduitgangen). Al deze voorstellen zijn bedoeld om Cardano veel efficiënter te maken en de ADA-transactiekosten enorm te verlagen.

Helaas weten we, in tegenstelling tot Ethereum's Merge, nog steeds niet wanneer Vasil zal worden uitgebracht. Volgens Hoskinson is het mogelijk dat Vasil in september wordt gelanceerd, maar aangezien de upgrade nog niet is getest en omdat deze al eerder is uitgesteld, bestaat de kans dat we er nog even op moeten wachten.

Hoewel Cardano de week nog steeds in het rood eindigde, doet het het veel beter dan de concurrentie. De ADA koers is slechts met 3% gedaald, terwijl zijn directe concurrent Solana de afgelopen 7 dagen meer dan 12% aan waarde heeft verloren.

Cardano koers grafiek 

eCash blijft groeien, maar is dit slechts het begin van een massale rally?

De best presterende altcoin van deze week kan voor veel beleggers onverwacht zijn. Terwijl de meeste grote munten en tokens verliezen hebben geleden, is eCash (XEC) in waarde gestegen met bijna 24%.

Als je nog nooit van XEC hebt gehoord, komt dat omdat het een nieuwe munt is die twee maanden geleden is uitgebracht. eCash is echter niet helemaal nieuw - het is eigenlijk een complete rebrand van Bitcoin Cash ABC (BCHA), een van de minder populaire Bitcoin Cash (BCH)-forks, die in november 2020 met weinig succes werd gelanceerd.

De rebranding van Bitcoin Cash ABC naar eCash was veel meer dan alleen de naam veranderen. Het omvatte ook het benoemen van de munt, het verminderen van het aantal decimalen en het lanceren van een nieuwe Proof-of-Stake consensuslaag genaamd "Avalanche" - niet te verwarren met de Avalanche (AVAX) cryptocurrency.

Het lijkt er nu op dat de rebranding een compleet succes was, want de XEC-prijs stijgt zelfs ondanks de bearish omstandigheden op de markt. Momenteel is eCash al de 52e grootste cryptocurrency op de markt, maar aangezien het net de aandacht van investeerders begon te trekken, zou het binnenkort nog groter kunnen worden.

XEC koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram