Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt opnieuw onder de $ 20k en het IMF verwacht dat de Amerikaanse inflatie 1-2 jaar hoog zal blijven

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 19.6k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie staat opnieuw onder druk van de beren, die de koers verder naar beneden willen duwen. Altcoins aan de andere kant waren ook in het defensief omdat ze zelf enkele gemengde verliezen boekten. Daarover later meer.

Ander nieuws: het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verwacht dat de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI), oftewel het inflatiecijfer, de komende 1-2 jaar hoog zal blijven. Te midden van een vertragende economie waren de statistieken van vorige maand een beetje positief, maar de belangrijkste financiële instantie gelooft dat de VS uit de gevarenzone is, in ieder geval niet in de komende paar jaar. Daarover later meer.

Een enigszins verontrustende transactie werd gedetecteerd vanaf een van de oudste adressen van het Bitcoin-netwerk. 10.000 BTC (195 miljoen EUR) werd overgemaakt van een van de rekeningen van de slapende walvissen. Dit zijn adressen die de afgelopen 9 jaar niet zijn aangeraakt. Een verdere onafhankelijke transactie toont aan dat de BTC toebehoorde aan de Mount Gox-beurs. Het zou een van de vele grote transacties kunnen zijn die zijn gebruikers uiteindelijk zullen proberen te compenseren met een enorme 170.000 BTC ($ 3,3 miljard). De exchange werd in 2014 gehackt bij een enorme inbreuk waarbij meer dan 700.000 BTC verloren ging. Sommige werden teruggevonden, maar het grootste deel bleef zoek. Nu eindelijk, wordt verwacht dat de slachtoffers van toen ze zullen gaan ontvangen. Het bedrijf heeft beloofd ze niet onmiddellijk te dumpen, omdat dat de cryptomarkten zou destabiliseren, maar zelfs 10.000 BTC-injecties zoals deze zouden enige verkoopdruk kunnen uitoefenen.

De Nigeriaanse reservebank heeft de kosten van de centrale bank voor digitale valuta (CBDC) met maar liefst 50% verlaagd. Het land is een van de eersten ter wereld die een CBDC-regime volledig implementeert met e-Naira als de oorspronkelijke digitale valuta. CBDC's zijn veel goedkoper dan online transacties en aantoonbaar veel veiliger. Velen in de wereld zullen in de nabije toekomst waarschijnlijk overstappen op CBDC's en early movers zullen het voordeel hebben.

Bitcoin koers zakt onder $ 20k

Bitcoin verandert van eigenaar voor $ 19.6k op het moment van schrijven. De cryptocurrency had het grootste deel van de dag een langzame handelssessie en bleef boven de $ 20k-steun, maar het voelt nu toch de verkoopdruk.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 20,2k. Het handelde een groot deel van de dag zijwaarts en noteerde daarbij een hoogtepunt van $ 20,4k. Om 16.00 uur 's middags begon de koers echter te dalen en zakte onmiddellijk onder de $ 20k. Het handelt nu rond de $ 19.6k, de laagste waardering van de crypto in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin staat nu opnieuw onder druk van de beren. Het digitale activum heeft de afgelopen dagen geprobeerd het steunniveau van $ 20k te testen en doet dit nu opnieuw. Hoewel de steun hier nog steeds in het spel is, omdat de koers (nog) niet overtuigend onder het niveau is gekomen, zullen deze aanvallen van de beren de boel wel langzaam maar zeker verzwakken. Hoewel BTC de komende uren misschien weer boven $ 20k zal herstellen, nemen de opwaartse krachten langzaam maar zeker af rond het steunniveau van $ 20k. Alleen een aanzienlijke prijsstijging tot $ 22k kan grote bearish bewegingen op korte termijn vertragen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 378 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,3%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken kleine, gemengde verliezen

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, boekten over het algemeen licht gemengde verliezen omdat de markt enige verkoopdruk ondervond. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -2,3%), Dogecoin (DOGE, -3,5%), Polkadot (DOT, -3%), Shiba Inu (SHIB, -2,5%), Uniswap (UNI, -3,5%), Ethereum Classic (ETC, -3%) en Litecoin (LTC, -5%).

Litecoin koers grafiek

In ander nieuws….

IMF: De VS krijgt de komende 1-2 jaar te maken met hoge inflatie

Het IMF heeft koud water gegooid over de hoop op inflatievermindering in de Verenigde Staten. De plaatsvervangend directeur van de wereldwijde financiële instelling genaamd Gita Gopinath gaf onlangs een interview met Bloomberg over dit onderwerp.

Ze zei:

“Er zijn mondiale factoren zoals energieprijzen en voedselprijzen die dit stimuleren, maar er zijn ook meer plakkerige componenten van de inflatie die hoog zijn …., We bevinden ons in een periode waarin de inflatie waarschijnlijk hoog zal zijn [in de VS] voor een tijdje, in ieder geval voor nog een jaar of twee”

Gopinath is van mening dat het land realistische doelen kan stellen om het huidige cijfer naar beneden te brengen, dat bijna in de dubbele cijfers komt. Door de wereldwijde omstandigheden kan het echter onmogelijk zijn om het onder een bepaald niveau te brengen, voorspelt ze.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram