Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stabiel op $ 20k terwijl Twitter opgeschorte NFT-accounts herstelt

 

De Bitcoin koers noteert momenteel rond de $ 20k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie ging gisteren onder deze belangrijke steun en beweegt er sindsdien een beetje omheen. Altcoins waren grotendeels stabiel, afgezien van enkele kleine prijsstijgingen, geleid door Ethereum. Daarover later meer.

Ander nieuws: het grote sociale-mediaplatform Twitter heeft negen accounts hersteld die NFT's promootten die bovenop de Solana-blockchain waren gebouwd. De Solana Foundation kwam echter onmiddellijk in actie en hield alle advertentie-uitgaven in, zodat deze accounts zouden worden hersteld. Twitter heeft die accounts ingetrokken en hersteld, wat een zeldzame overwinning markeert voor een blockchain-project op het platform. Daarover later meer.

De president van Paraguay heeft zijn veto uitgesproken over een nieuwe crypto-regelgevingswet in het land. Het wetsvoorstel werd slechts een paar dagen geleden goedgekeurd door de senaat van het land en nu is er een veto uitgesproken door Mario Benitez, de zittende president. Benitez noemde het energie-intensieve karakter van cryptomining als de reden achter dit veto. Nu zal Bitcoin-mijnbouw niet worden geclassificeerd als industriële activiteit in het land.

Christopher Hamilton, een Brit die in verband werd gebracht met de beruchte crypto-fraudekoningin Ruja Ignatova, wordt naar verluidt geconfronteerd met uitlevering aan de Verenigde Staten. Ignatova werd beroemd met haar OneCoin-zwendel in 2014, waardoor investeerders ongeveer $ 104 miljoen verloren. Hamilton was naar verluidt betrokken bij het witwassen van geld.

Bitcoin zweeft rond de $ 20k

Bitcoin zweeft rond de $ 20k-steun terwijl de beren hun aanvallen intensiveren, ondanks dat er geen grote prijsverandering is in de koers.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 19.95k, net onder de $ 20k steun. De koers begon om 03.30 uur 's ochtends te stijgen en bereikte daarbij een hoogtepunt van $ 20.44k. Dit zou de hoogste waardering van de crypto zijn in de afgelopen 24 uur. Al snel was de cryptocurrency terug rond de $ 20k en is sindsdien rond dat niveau gebleven, zonder duidelijke beweging.

Bitcoin gaat nu vaker onder de $ 20k, ook al is het geen overtuigende beweging naar beneden. De koers voelt de hitte van bearish aanvallen en de bulls zijn in de war en worstelen om het boven $ 20k te houden, laat staan ​​proberen te herstellenv naar hogere niveau’s. Dus hoe langer Bitcoin op dit niveau blijft, hoe meer macht de beren zullen hebben over de procedure en ze zullen zich zelfverzekerd genoeg voelen om verder naar beneden te gaan en deze cruciale steun te doorbreken. Als ze dat doen, zal de volgende steun naar verwachting rond de $ 17,5k liggen, het laagste niveau dat de crypto in bijna twee jaar heeft gezien. Lees in dit verband ook het artikel: Bitcoin technische analyse: Een fractale vergelijking met de bearmarkt van 2014.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 385 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40%. De dominantie van Bitcoin nadert nu het dieptepunt in 8 maanden van 39,6% dat in januari van dit jaar werd bereikt.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies bleven stabiel, behalve enkele kleine, gemengde winsten die over het algemeen door Ethereum zelf werden geleid. Grote winnaars waren Ethereum (ETH, 2%), Solana (SOL, 2%), Polygon (MATIC, 2,2%) en UNUS LEO (LEO, 7%).

Ethereum koers grafiek

In ander nieuws…..

Twitter herstelt verboden NFT-accounts

Het grote socialemediaplatform Twitter heeft de accounts hersteld van 9 NFT-promotors die met het Solana-blockchainnetwerk werkten. De stap kwam nadat Solana Twitter publiekelijk berispt had om dit te doen en een bevriezing van advertenties op het populaire microblogging-platform aankondigde. Normaal gesproken werken dergelijke tactieken meestal niet met Twitter, maar deze keer deden ze dat wel en het bedrijf herstelde de accounts.

Austin Federa, hoofd communicatie bij de Solana Foundation, zei:

"Je moet ergens een streep in het zand trekken - veel grote Web 2.0-bedrijven willen het van beide kanten hebben - Web 3.0-makers aantrekken, maar toch de controle behouden die niet verantwoordelijk is voor de gemeenschap."

De NFT-collectie die te zien was, heette ‘DeGods’ en was een reeks goden in verschillende outfits. Misschien heeft Twitter ze geschorst op basis van religieus onverdraagzaamheidsbeleid, maar die mening hebben ze dan nu blijkbaar bijgesteld. Dit is een zeldzame gelegenheid waarin een blockchain-netwerk de sociale mediagigant met succes onder druk heeft gezet.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram