Bitcoin worstelt om boven $ 20k te blijven terwijl de Amerikaanse dollar op een 22 jaars hoogtepunt staat

Bitcoin 

Bitcoin handelt momenteel net boven $ 20k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie worstelt om vast te houden aan de $ 20k-steun, wat voor de stieren nog meer problemen kan opleveren. Altcoins daarentegen waren gisteren aan het eind van de dag grotendeels stabiel, afgezien van een paar kleine uitzonderingen. Daarover later meer.

Ander nieuws: de Amerikaanse dollar blijft een hoogvlieger. De stijging van de dollar ten opzichte van andere fiat-valuta's gaat door, zelfs nu de eigen economie van de VS op het punt staat een recessie in te gaan. Het heeft onlangs nog een 20-jaars hoogtepunt neergezet ten opzichte van belangrijke valuta's behalve de euro. Daarover later meer.

Crypto.com heeft zich teruggetrokken uit een enorme sponsorovereenkomst van $ 435 miljoen met de UEFA Champions League. De beurs was uitgenodigd om het gat van het grote Russische olie- en gasbedrijf Gazprom op te vullen. De beurs noemde als belangrijkste reden voor het terugtrekken uit de deal, de zorgen m.b.t. regelgeving in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië. Al deze landen zijn UEFA-lid en ¾ teams van elk spelen in de Champions League. Het kan voor de UEFA moeilijk zijn om onmiddellijk een sponsor te vinden en dat zou Crypto.com enige hefboomwerking kunnen geven in hun onderhandelingen met regeringen.

Tientallen Celsius-gebruikers hebben een Amerikaanse rechtbank gevraagd om in te grijpen om hun geld terug te krijgen. Het in moeilijkheden verkerende crypto-uitleenbedrijf wordt geconfronteerd met deze class action-rechtszaak. Celsius en tal van andere kredietverstrekkers zitten in grote problemen, aangezien ze geconfronteerd worden met een tekort van tientallen miljarden dollars na een grote wanbetaling door een van hun kredietnemers.

Bitcoin koiers onder $ 20k

Bitcoin verandert momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 20,1k op het moment van schrijven. De cryptocurrency bracht opnieuw het grootste deel van de dag door met worstelen om uit de buurt van het $ 20k-niveau te blijven. Het kwam voor het middaguur naar beneden en heeft sindsdien niet meer kunnen herstellen.

De afgelopen 36 uur begonnen met de koers van Bitcoin rond de $ 20,1k. Het handelde gisteren net boven de kritieke steun tot 8.30 uur 's ochtends. Het daalde echter onmiddellijk daarna en is sindsdien grotendeels verschanst rond $ 19,9k. Het laagste niveau dat de crypto plaatste was gisteravond op $ 19.65k, maar dat bleek van korte duur te zijn. Het is terug op $ 20,1k op het moment van schrijven.

Bitcoin wordt nu steeds meer belegerd door de beren. De cryptocurrency heeft het zelfs moeilijk om het huidige prijsniveau boven $ 20k te houden en dat is te zien. De beren zien er zelfverzekerd uit, maar ze hebben geen grote haast. Ze zijn waarschijnlijk op zoek naar negatief nieuws uit de cryptosector en komen dan meteen in actie. Dus een beweging onder $ 20k, zelfs als het niet onmiddellijk is, lijkt nu vrij onvermijdelijk.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 378 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 39,85%. Dit is het laagste marktaandeel dat Bitcoin in 16 maanden heeft gezien. Men kan verwachten dat de crypto de komende maanden het grootste deel van de verliezen zal terugwinnen naarmate de alts verder afkoelen.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Andere cryptocurrencies, waren de afgelopen 24 uur stabiel. De enige uitzonderingen waren Solana (SOL, -2,5%), Avalanche (AVAX, -2,6%, )Polygon (MATIC, 5%) en Litecoin (LTC, 6%).

In ander nieuws……

Amerikaanse dollar noteert nieuwe  20-jaars hoogtepunten

De Amerikaanse dollar bevindt zich in een grote rally ten opzichte van de meeste andere fiat-valuta's en breidt haar voorsprong op hen uit. De Japanse yen daalde het meest ten opzichte van de greenback en bereikte 140,21 Yen/USD, het laagste niveau sinds 1998. De meeste andere fiat-valuta's, vooral uit het Verre Oosten, hadden het moeilijk tegen de USD.

De euro herstelde zich echter zeer licht ten opzichte van de USD en handelt nu gelijkmatig tegen 1/1. Door de oorlog in Oekraïne, aanhoudende droogte en de covid-19-pandemie heeft de euro de afgelopen 2 jaar ongeveer 20% van zijn waarde verloren. Het valt nog te bezien of het daadwerkelijk zal herstellen of niet.

De dollar doet het o.a. zo goed omdat de Amerikaanse Federal Reserve de rente relatief snel verhoogt. In de nabije toekomst wordt nog een flinke stijging verwacht.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram