Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin worstelt rond de $ 20k en uit gegevens blijkt dat door 62% van de BTC-portefeuilles niet werd verkocht in de huidige bearmarkt

 

De Bitcoin koers staat momenteel rond de $ 20k. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie stabiliseert zichzelf rond de belangrijkste steun en het ziet er naar uit dat het wacht op meer signalen van de markt. Altcoins waren ook grotendeels stabiel, afgezien van een klein aantal uitzonderingen. Daarover later meer.

Ander nieuws: nieuwe gegevens laten zien dat een meerderheid van de Bitcoin-portefeuilles hun crypto niet heeft verkocht tijdens de laatste bearnmarkt. Dit toont aan dat, hoewel veel BTC beleggers in paniek raakten en hun crypto verkochten, het HODL-gevoel sterk is in de Bitcoin-gemeenschap. Daarover later meer.

De CEO van Binance Changpeng Zhao (CZ) heeft sterk teruggeslagen op beweringen dat zijn platform een ​​"Chinese beurs" is. CZ reageerde op critici en complottheoretici dat Binance een criminele entiteit was die betrokken was bij het witwassen van geld en eigendom was van de Chinese overheid. CZ benadrukte het feit dat alle crypto-exchanges waren verboden en tot criminele entiteit werden verklaard op het vasteland van China en dat dat een van de grootste uitdagingen voor Binance was. Hij noemt ook zijn Chinese etniciteit als een van de redenen waarom haat wordt gericht op zijn bedrijf. Hoewel Binance waarschijnlijk niet veel contacten zal hebben met de Chinese overheid, is het waar dat het vanwege de steeds strenger wordende regelgeving in het nauw wordt gedreven bij overheden over de hele wereld.

De grote cryptogeldschieter Celsius probeert te herstellen van zijn verliezen. Onlangs kondigde het aan, $ 50 miljoen aan crypto terug te gaan geven aan z’n gebruikers. Hierdoor kon de native token CEL sterk stijgen met wel 50%. Gebruikers moeten echter in gedachten houden dat het bedrijf letterlijk miljarden tekort heeft en $ 50 miljoen zou gewoon een gebaar kunnen zijn om autoriteiten te laten zien dat ze in ieder geval iets goed proberen te doen.

Bitcoin koers stabiel rond $ 20k

Bitcoin herstelde iets boven $ 20k en bleef daar een groot deel van de dag. Maar op het moment van schrijven daalde het lichtjes, waardoor de wanhopige strijd werd hervat door de bulls om het boven de $20k te houden.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 19.8k. Het handelde slechts een tijdje zijwaarts voordat het in de late uren van de nacht prompt boven $ 20k steeg. De koers bleef de rest van de dag grotendeels boven dit sleutelniveau, afgezien van een korte schrik net voor het ter perse gaan. Dit is echter geen reden voor enige vreugde bij de stieren, aangezien de trend nog steeds sterk bevooroordeeld is in het voordeel van de beren, zowel op korte als op lange termijn. Op het moment van schrijven handelt BTC vlak rond de $20k.

Momenteel stabiliseert Bitcoin zich rond de belangrijkste steun. Terwijl de beren de leiding hebben over de markt, wachten ze nog steeds op hun tijd en zijn niet wanhopig op zoek om een ​​zet te doen. Ze zijn blij met het behouden van $ 20k en plagen zo nu en dan met een stap verder naar beneden. Maar ze zullen waarschijnlijk dieper doordringen naarmate de steun van $ 20k verzwakt.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 382 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 39,85%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, waren aan het eind van de dag grotendeels stabiel, op enkele uitzonderingen na. Grote winnaars waren Polkadot (DOT, 4,5%), Uniswap (UNI, 3%), Litecoin (LTC, 7% en) en Unus SED (LEO, -6,5%).

Polkadot koers grafiek 

In ander nieuws…..

Het aantal Bitcoin-portefeuilles dat een jaar of langer zijn BTC heeft vastgehouden (HODL-ing), is 62%, ondanks de berenmarkt

Het aantal Bitcoin-portefeuilles dat is ingestort in de neerwaartse prijsbeweging van de bearmarkt is nog steeds minder dan 40% van het totale actieve aantal. Dit laat zien dat, hoewel de markt naar beneden ging en veel beleggers in paniek raakten, een meerderheid van de gebruikers erin slaagde vast te houden. Waarschijnlijk zijn ze van plan het nog lang vol te houden.

Een recente studie toonde aan dat ongeveer 62% van hen hun crypto al meer dan een jaar vasthoudt, terwijl gebruikers die hun posities binnen een maand hebben geliquideerd in de bearmarkt slechts 6% uitmaken. Nog eens 32% van de portefeuilles hield de crypto ergens tussen de 1-12 maanden vast. Dit zijn waarschijnlijk gebruikers die tussendoor wat hebben geliquideerd, vooral in de tijd dat de koers eerder dit jaar fors begon te dalen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram