Bitcoin worstelt om opnieuw $ 20k te herwinnen terwijl hackers het paspoort van de Wit-Russische president Loekasjenko in NFT veranderen

 

Bitcoin handelt momenteel op ongeveer $ 19,78k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie staat opnieuw onder druk van de beren en ze maken het moeilijk om boven het belangrijkste steunniveau te blijven. Altcoins waren daarentegen grotendeels stabiel, afgezien van een paar uitzonderingen. Daarover later meer.

Ander nieuws: de trustee van Mt.Gox, Nobuaki Kobayashi, heeft eerdere geruchten bevestigd dat de getroffenen een uitbetaling naderden. We hebben deze geruchten eerder in detail besproken. Mt.Gox was een Japanse crypto-exchange en het werd gehackt voor maar liefst 700.000 BTC in 2014. Hoewel er nog slechts 174.000 BTC over zijn om aan de slachtoffers te worden uitgegeven, is het nog steeds een enorm bedrag van meerdere miljarden dollars. Daarover later meer.

De in moeilijkheden verkerende cryptogeldschieter Celsius heeft geprobeerd opnames toe te staan voor een bepaald aantal gebruikers. Het bedrijf heeft naar verluidt een tekort van meer dan $ 1 miljard en verkeert in grote problemen. Het bedrijf heeft de afgelopen tijd echter enige bereidheid getoond om geld aan sommige gebruikers terug te geven. Voor dit doel is een bedrag van $ 50 miljoen gereserveerd, wat niet veel is, maar gebruikers moeten er rekening mee houden, omdat ze misschien een veelgevraagde kans krijgen om geld terug te krijgen van een falend bedrijf.

Hackers zijn geïnfiltreerd in het ministerie van Binnenlandse Zaken van de Wit-Russische regering en hebben het paspoort van president Alexander Loekasjenko zelf in handen gekregen. De beruchte dictator is ook een soort meme-man op internet en nu proberen de hackers het als een NFT te verkopen. Terwijl normaal gesproken een landshoofd respect krijgt vanwege deze titel, regeert Loekasjenko de afgelopen 25 jaar over Wit-Rusland met een relatief slechte staat van dienst op het gebied van mensenrechten en met een sterk anti-Amerikaanse houding. De NFT kan nu gewoon worden uitgegeven, tot grote woede van Loekasjenko.

De wallet van de Amerikaanse komiek Bill Murray werd onlangs gehackt door cyberaanvallers en ze wisten te vluchten met een aanzienlijke waarde van $ 186 miljoen aan Ethereum. Murray maakte onlangs deel uit van een liefdadigheidsveiling en werd waarschijnlijk laks met zijn account en aanvallers konden het infiltreren. Slechts een klein bedrag van $ 556 bleef in de wallet achter. Murray werkt samen met blockchain-bedrijf Chainalysis om de gestolen crypto op te sporen en er wordt aangenomen dat ze op een crypto-exchange zijn beland.

Bitcoin worstelt net onder $ 20k

De Bitcoin koers is weer terug onder de $ 20k, al is het maar een klein beetje. De cryptocurrency staat onder steeds grotere druk van de beren, aangezien zowel de investeringsscène als het bearish nieuws de toch al kwetsbare stieren op afstand houden.

De afgelopen 36 uur begonnen met BTC rond de $ 19,9k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 9.30 uur 's ochtends begon te dalen. De "daling" zelf was echter erg klein, wat alleen resulteerde in een prijsdaling tot $ 19,8k. BTC handelt nu zijwaarts rond $ 19,6k op het moment van schrijven met minder dan $ 400 aan totale verandering in de koers, die echt zo laag volatiliteit is als het komt.

Bitcoin staat nu onder verhoogde druk van de beren. Gisteren kon de koers nauwelijks $ 20k raken, laat staan ​​een herstel erboven maken. Dus terwijl Bitcoin technisch gezien nog steeds zijwaarts handelt rond dit niveau, maken de beren duidelijk duurzame aanvallen en zullen ze waarschijnlijk in de nabije toekomst winnen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 380 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 39,8%.

Bitcoin koers 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, bleven de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel, afgezien van een paar uitzonderingen. Belangrijke bewegers waren Cardano (ADA, 6,4%) en UNU SED (LEO, -3%).

Cardano koers grafiek 

In ander nieuws….

Terugbetalingen door Mount Gox aanstaande

De Mt.Gox exchange trustee Nobuaki Kobayashi heeft verklaard dat er momenteel terugbetalingen worden voorbereid voor slachtoffers van de hack van het bedrijf. Het voorval bij Mount Gox blijft tot op de dag van vandaag de grootste exchange hack in de geschiedenis van crypto met een enorme 700.000 BTC die er in 2014 van is gestolen.

Maar de trustee heeft slechts toegang tot 171.000 BTC en ook dat zal naar verwachting tijd en moeite kosten. De hack zelf was 8 jaar geleden en sindsdien is BTC minstens met 60-100X gestegen. De terugbetalingen kunnen dus worden verwacht door de schuldeisers. Het is echter afwachten wat ze er daadwerkelijk mee doen. Bij deze waarde is de uitbetaling ongeveer $ 3,8 miljard aan crypto. Als dit allemaal wordt gedumpt, komt er bijna 2-3% meer BTC in het systeem. Dat zou de Bitcoin koers een beetje naar beneden kunnen brengen, maar sommige gebruikers houden vast aan de HODL, in afwachting van nog betere prijzen tijdens de volgende bull run die wordt verwacht in 2024-2025.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram