Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Cardano koers stijgt na Robinhood listing

Cryptocurrency nieuws

De bearmarkt is nog in volle gang, maar het lijkt erop dat de situatie begint te verbeteren. Hoewel de Bitcoin koers nog steeds onder het niveau van $ 20.000 blijft, beginnen sommige altcoins er heel bullish uit te zien. Hoewel een groot aantal alternatieve cryptocurrencies de week nog steeds in het rood eindigden, hebben enkele van de meest populaire altcoins de afgelopen 7 dagen een enorm herstel doorgemaakt. Laten we zonder verder uitstel eens kijken naar wat er gaande is in de wereld van altcoins!

Cardano rally na de listing op Robinhood

Robinhood is een van de meest populaire platforms die wordt gebruikt door particuliere beleggers over de hele wereld, maar vooral in de VS. Een listing op Robinhood is altijd een groot probleem voor elke cryptocurrency, omdat het de populariteit van een munt of token kan vergroten met een blootstelling aan miljoenen nieuwe investeerders. Deze keer zorgde een beursnotering op Robinhood ervoor dat de Cardano (ADA) koers steeg.

Nadat hij op woensdag 31 augustus op het populaire platform beschikbaar kwam voor handel, begon de ADA koers onmiddellijk te stijgen. In de afgelopen week is Cardano met meer dan 8% in waarde gestegen - meer dan enige andere cryptocurrency uit de top 10.

 

Het is ook vermeldenswaard dat Cardano nu aanzienlijk beter presteert dan zijn grote concurrent Solana (SOL), die de week in het rood heeft afgesloten. Momenteel is de marktkapitalisatie van Cardano meer dan $ 16,3 miljard, terwijl de marktkapitalisatie van Solana slechts $ 10,8 miljard is. Als de huidige trend zich voortzet, kan Solana binnenkort uit de lijst van de top 10 van grootste munten naar marktkapitalisatie verdwijnen.

Voor Cardano begint de rally misschien net. Als de ontwikkelaars erin slagen om de langverwachte Vasil-hardfork binnenkort uit te brengen, zal dit de ADA koers waarschijnlijk een enorme boost geven.

Cardano koers grafiek 

Celsius is misschien failliet, maar CEL doet het geweldig

Celsius, ooit een van de meest populaire crypto-leenplatforms op de markt, ondergaat momenteel een faillissementsprocedure in de Amerikaanse faillissementsrechtbank in het zuidelijke district van New York. Maar in plaats van dat de koers daalt, zorgt het ervoor dat CEL stijgt - in feite is de koers de afgelopen 7 dagen met bijna 62% gestegen, waardoor Celsius opnieuw op de lijst van de top 100 van grootste munten op de markt kon komen .

Celsius is nog steeds failliet, maar sommige beleggers beschouwen het recente rechtszaalnieuws als bullish. Volgens de rapporten is Celsius bereid om eindelijk een deel van het geld van zijn investeerders terug te geven dat momenteel op het platform wordt vastgehouden zonder dat ze het kunnen opnemen.

Helaas hebben niet alle "Celsians" redenen om gelukkig te zijn. Blijkbaar wil Celsius slechts ongeveer $ 50 miljoen aan activa teruggeven, wat slechts 1/4e is van de $ 210 miljoen aan beleggersactiva die Celsius nog steeds in bewaring heeft.

Het feit dat Celsius nog steeds niet in staat is om het grootste deel van het geld van zijn gebruikers terug te geven, wordt door sommige altcoin-experts beschouwd als een waarschuwing dat de huidige Celsius-rally slechts een "dead cat bounce" zou kunnen zijn en dat de CEL koers nog steeds zou kunnen dalen, omdat er geen manier is voor het bedrijf om te herstellen. 

Avalanche-oprichter wijst claims tegen zijn bedrijf af, maar de AVAX-prijs daalt nog steeds

Emin Gün Sirer, de oprichter van Avalanche (AVAX) uitgever Ava Labs, heeft een publiek standpunt ingenomen tegen recente beschuldigingen dat zijn bedrijf procesmatige middelen heeft gebruikt om concurrenten schade toe te brengen en de regelgevers voor de gek te houden. Volgens Sirer zijn de beschuldigingen "een duidelijke fraude" en "een duidelijke onzin".

De bron van de onthullingen over Ava Labs die onlangs op de Crypto Leaks-website zijn geplaatst, is een advocaat genaamd Kyle Roche, die werkte bij een advocatenkantoor Roche Freedman die voorheen in dienst was van Ava Labs. Roche Freedman staat bekend om een ​​aantal spraakmakende crypto-rechtszaken, waaronder die gericht op Binance en Solana.

Volgens Crypto Leaks heeft Ava Labs Roche Freedman in de arm genomen om rechtszaken aan te spannen tegen zijn directe concurrenten, zoals Solana Labs, de ontwikkelaar van Solana (SOL) en Dfinity, de ontwikkelaar van Internet Computer (ICP).

Of deze aantijgingen gevolgen zullen hebben, is nog niet duidelijk, maar zeker is dat de Avalanche koers blijft dalen. In de afgelopen 7 dagen is de AVAX koers met bijna 7% gedaald, waardoor Avalanche de slechtst presterende altcoin van de afgelopen week is.

Avalanche koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram