Netflix verbiedt crypto-promoties in nieuwe op advertenties gebaseerde service

 

Bitcoin handelt momenteel vlak onder $ 19k na een slechte dag voor de bulls. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie handelde de afgelopen dagen vlak onder het belangrijkste ondersteuningsniveau van $ 20k en staat onder zware aanhoudende druk van de beren. Vandaag begon de druk eindelijk effect te hebben. Altcoins begonnen ook verliezen te boeken en volgden daarmee de Bitcoin koers op de voet.

Ander nieuws: Netflix heeft aangekondigd dat het advertenties uit de crypto-sector zal verbieden in een nieuwe abonnementsservice met promotiemogelijkheden. 'S Werelds grootste streamingdienst liep een beetje achter vanwege de aanpak van het delen van accounts en dat resulteerde in een slinkend aantal betalende abonnees. Nu wil het bedrijf teruggaan naar een op advertenties gebaseerde service die veel minder kost. Daarover later meer.

De Ethereum-blockchain staat aan de vooravond van een grote update, de Bellatrix-upgrade. Door deze stap wordt het netwerk een compleet Proof of Stake (PoS)-systeem en wordt alle energie-intensieve mijnbouw uit zijn bestaan ​​verwijderd. De overstap zelf gaat echter niet zo soepel. Vreemd genoeg is Ethereum's lang vergeten vork Ethereum Classic (ETC) nu weer in het nieuws. Het is logisch omdat alle miners die eerder met ETH waren geassocieerd, nu naar ETC kunnen overschakelen, omdat het nog steeds een Proof of Work (PoW) -systeem is, vergelijkbaar met BTC. Het valt nog te bezien hoe serieus de opkomst van ETC in de ranglijsten zal zijn, maar het doet het nu erg goed. De crunch-update zal over bijna een week plaatsvinden. Vitalik Buterin, het hoofd van de netwerkstichting, heeft knooppuntoperators eraan herinnerd om de client bij te werken voordat ze de Bellatrix-upgrade proberen. Ongeveer 74% van de ETH-knooppunten is naar verluidt klaar voor de upgrade.

Bitcoin zakt onder $ 19k

Bitcoin handelt net onder de $ 19k op het moment van schrijven, ondanks dat het een groot deel van de dag minder volatiel is. De koers begon waarde te verliezen vlak voor het schrijven van dit artikel, nadat het het grootste deel van de dag redelijk stabiel was gebleven.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 19.8k. Afgezien van een kort herstel boven $ 20k om 3 uur 's nachts, bleef de koers grotendeels stabiel rond de startwaarde. Het leek erop dat de cryptocurrency de hele dag zijwaarts zou blijven handelen. Om 19.00 uur 's middags begon de koers echter te dalen. Het boekte een aanzienlijk verlies en brak nu de recente trend net onder $ 20k en verandert van eigenaar voor bijna $ 19k op het moment van schrijven.

Zoals verwacht, heeft de aanhoudende bearish druk op Bitcoin zijn vruchten afgeworpen en de koers staart nu in de afgrond hieronder. Hoewel het digitale activum zich in de nabije toekomst kan herstellen tot $ 20k, toonden de verliezen van vandaag nog steeds aan dat de beren de controle hebben en dat ze niet bereid zijn om ruimte aan de stieren te geven.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 364 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 39,3%.

 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies waren aan het eind van de dag ook grotendeels stabiel, maar begonnen te glijden net toen BTC begon te dalen. Grote verliezers waren Binance Coin (BNB, -3,5%), Cardano (ADA, -3,8%), Polkadot (DOT, -4,8%), Dogecoin (DOGE, -3,8%), Polygon (MATIC, -4,5%), Shiba Inu (SHIB, -3,5%) en Uniswap (UNI, -5,5%).

Ethereum koers grafiek 

In ander nieuws….

Netflix kondigt aan dat het geen crypto-advertenties zal tonen op nieuwe service

Netflix heeft een goedkope advertentieservice aangekondigd voor gebruikers over de hele wereld. Deze ontwikkeling was al een tijdje in de maak, omdat het aantal abonnementen begon af te nemen vanwege de toegenomen acceptatie van het delen van accounts op het platform.

De nieuwe service zal echter geen crypto-advertenties weergeven. Het zelfopgelegde verbod is echter niet beperkt tot alleen crypto. Politieke en gokgerelateerde advertenties zijn ook verboden in het betaalde gedeelte. Het nieuwe, met advertenties gevulde abonnement zal naar verwachting later dit jaar door het bedrijf beschikbaar worden gesteld.

Dit is niet de eerste keer dat crypto-advertenties zijn verbannen op een online service. Google stond er in 2018 om bekend dat het dergelijke advertenties niet toe stond ​​op zijn diensten. Het verbod werd uiteindelijk in 2021 opgeheven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram