Bitcoin herstelt scherp met 12% tot boven $ 21k en Europol zoekt naar tools om cryptocriminaliteit aan te pakken

 

De Bitcoin koers staat momenteel rond de $ 21,3k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie schoot plotseling omhoog, ondanks dat hij eerder in een bearish web gevangen zat. Altcoins herstelden zich ook, maar ze stonden de hele dag in de schaduw van Bitcoin. Daarover later meer.

Ander nieuws: de Europese politie (Europol) is op zoek naar deskundige tools om cryptocriminaliteit in de regio aan te pakken. Het is hoog tijd dat het bureau zijn huidige positie wil verbeteren. Daarover later meer.

Amerikaanse wetshandhavingsinstanties hebben met succes een aanzienlijke $ 30 miljoen van Noord-Koreaanse hackers in crypto teruggevonden. Het nieuws zelf werd merkwaardig genoeg gebracht door Erin Plante van het crypto-analyse- en trackingbedrijf Chainalysis. Hij is de senior directeur van onderzoeken in het bedrijf en gaf deze opmerkingen tijdens een recent evenement genaamd Axiecon. Volgens Plante speelde het bedrijf een belangrijke rol bij het terugkrijgen van deze gelden van hackers. De beruchte Lazarus-groep was in dit geval de betreffende Noord-Koreaanse hackersgroep.

Een groep Amerikaanse wetgevers heeft er bij Meta CEO Mark Zuckerberg op aangedrongen om het probleem van crypto-zwendel op zijn platforms aan te pakken. Een rapport van de Federal Trade Commission (FTC) benadrukte de rol van platforms zoals Facebook, Instagram en WhatsApp bij frauduleuze activiteiten. De leiders waren van de Democratische partij zijn al een tijdje fel voorstander van strengere crypto-regulering.

De koningin van het Verenigd Koninkrijk, Elizabeth II, is overleden en ondanks oproepen tot rouw zijn er al berichten dat er verschillende memecoins en NFT's worden gelanceerd met betrekking tot haar overlijden. Het wordt ten zeerste aangeraden dat crypto-gebruikers niet deelnemen aan het investeren in deze munten, omdat dit waarschijnlijk korte-termijn pump-and-dump-coins zijn.

De Bitcoin koers stijgt scherp boven $ 21k

Bitcoin steeg eerder vandaag scherp toen het de verliezen van de afgelopen 2 weken teniet deed en omhoog schoot boven $ 21k. De plotselinge prijsstijging van de cryptocurrency was onverwacht en laat zien dat de beren gewoon niet klaar zijn om permanent onder de $ 20k te gaan.

Gisteren begon de dag met de BTC koers rond de $ 19,2k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 5 uur 's ochtends begon te stijgen. Het schoot onmiddellijk boven $ 20k in een enkele candle omhoog. Het bleef vele uren constant stijgen voordat het zichzelf boven het $ 21k-niveau begon te stabiliseren. Het handelt op $ 21,2k op het moment van schrijven.

Er werd verwacht dat Bitcoin enigszins zou terugveren tot $ 20k, maar de korte termijn prijsactie boven $ 21k heeft laten zien dat de beren gewoon niet klaar zijn om de crypto onder $ 20k te houden, althans voorlopig. Dit betekent echter ook niet per se dat er een groot herstel in de maak is. De volgende grote weerstand ligt rond de $ 25k. Dit was het niveau dat de crypto vorige maand niet kon overwinnen en dat is waar het de volgende grote weerstand zal vinden. De koers kan het ook moeilijk vinden om boven $ 22k te komen, maar dat is makkelijker haalbaar als de opwaartse krachten effectief een beweging kunnen maken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 405 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,47%, een grote stijging van ongeveer 1,8% ten opzichte van gisteren, wat wijst op het sterke herstel van BTC eerder.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins stijgen mee met Bitcoin

Andere crypto's hebben gisteren in de loop van de dag verschillende prijsverhogingen doorgevoerd. Grote winnaars waren Ethereum (ETH, 4,5%), Binance Coin (BNB, 3,2%), Ripple (XRP, 3,3%), Cardano (ADA, 4,3%), Solana (SOL, 4,2%), Polkadot (DOT, 6,2% ), Dogecoin (DOGE, 4%), Polygon (MATIC, 4,5%), Shiba Inu (SHIB, 5%), Ethereum Classic (ETC, 5,7%) en Cosmos (ATOM, 14%). Al deze werden echter bijna overtroffen door BTC, die een nettostijging van 10,5% noteerde.

Ethereum koers grafiek

In ander nieuws…..

Europol wil handhavingscapaciteit voor cryptografie opbouwen

Europol wil zijn crypto-handhavingscapaciteit verbeteren om de nieuwste uitdagingen in de sector het hoofd te bieden.

Voor dit doel heeft de organisatie onlangs een ontmoeting gehad met crypto-experts, financiële forensische experts en regelgevers uit de hele eurozone. Europol is op zoek naar de expertise die nodig is om de complexe financiële misdaden in de moderne wereld aan te pakken met crypto als centrale focus.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram