Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stabiel boven $ 21,5k terwijl Ethereum-ontwikkelaars Shadow Fork met succes testen

 

De Bitcoin koers beweegt gestaag boven $ 21,5k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie was aan het begin van het weekend in beweging, maar het consolideert nu voordat het de volgende stap zet. Altcoins waren ook grotendeels stabiel. Daarover later meer.

Ander nieuws: het Ethereum-ontwikkelingsteam heeft met succes een schaduw Bellatrix-upgrade naar het netwerk getest voordat het op het grote netwerk zelf wordt uitgevoerd. De update is de laatste die nodig is om het Ethereum-netwerk volledig te verschuiven naar een minder energie-intensief regime. Daarover later meer.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een speciaal kantoor opgericht om crypto-aanvragen in het land te beoordelen. Het wordt het Office on Crypto Assets genoemd. De regelgever is al een tijdje streng in de crypto-scene en verbood zelfs meerdere ETF-applicaties van verschillend organisaties. Het handhaaft de strikte controle over de procedure. Nu lijkt het erop dat er een nieuw kantoor van de organisatie is opgericht om opkomende blockchain-projecten verder in papierwerk te begraven en hen te dwingen te verhuizen naar meer crypto-vriendelijke landen.

Microstrategy deinst niet terug voor zijn agressieve Bitcoin-houding. Het technologiebedrijf heeft ongeveer 120.000+ BTC en heeft de afgelopen jaren grote crypto-investeringsinitiatieven genomen. Hun CEO Michael Saylor werd zelfs ontslagen vanwege zijn agressieve Bitcoin-investering, waardoor het bedrijf een enorme $ 1 miljard aan fiat-verliezen heeft geleden. Hoewel Microstrategy er op de lange termijn over het algemeen van zou kunnen profiteren, verwachtten velen dat het bedrijf en het nieuwe management gedwongen zouden kunnen worden om enkele veranderingen door te voeren en een deel van die grote voorraad te verkopen. Het ziet er echter naar uit dat het bedrijf geld van de aandelenverkopen zal blijven investeren in BTC, een veel bekritiseerd beleid van het vorige management. Het analysebedrijf gaat door op dit agressieve HODLing-pad. Het valt nog te bezien hoe lang het ermee door kan gaan.

Bitcoin koers stabiel boven $21.5k

Bitcoin handelt zijwaarts boven $ 21,5k op het moment van schrijven. De cryptocurrency had een goed begin van het weekend, maar het einde was op zijn zachtst gezegd een anti-climax.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 21,3k. Het ging onmiddellijk boven de $ 21,5k en bleef de rest van de dag grotendeels boven dit niveau. Er waren enkele pogingen om in de buurt van de weerstand van $ 22k te komen, maar die inspanningen kwamen net als op vrijdag een paar honderd dollar te kort. Over het algemeen was de volatiliteit vrij laag voor het digitale activum.

De plotselinge bullish beweging van ongeveer $ 18.8k naar $21.5k is nu voorbij. Hoewel het een frisse wind van bullish actie was en laat zien dat een niveau van minder dan $ 20k niet alleen een verwachte uitkomst is voor de nabije toekomst en dat de beren meer moeite moeten doen om het te laten gebeuren. De stieren zijn echter nog ver verwijderd van het hervatten van een duurzaam herstel. De enige manier waarop ze dat kunnen doen, is door een zet te doen boven de weerstand van $ 25k en dan verder te stijgen. Het is echter makkelijker gezegd dan gedaan en daar zullen de beren veel over te zeggen hebben. Ze kunnen de rollen gemakkelijk omdraaien en de koers snel weer terug onder $ 20k dwingen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 413 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,45%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven stabiel

Altcoins bleven gedurende het weekend grotendeels stabiel. Grote bewegingen kwamen van Ethereum (ETH, 2%) en Near Protocol (NEAR, 6%).

Ethereum koers grafiek

In ander nieuws…..

Ethereum-ontwikkelaars voeren de Shadow Bellatrix-update met succes uit

Het kernontwikkelteam van Ethereum en zijn team van testers hebben de Bellatrix-update met succes uitgevoerd, zij het in een schaduwrijke, gecontroleerde omgeving. Het team heeft in totaal 13 van dergelijke tests uitgevoerd.

Het netwerk zet zich schrap voor de impact van de grote verandering in het systeem die alle energie-intensieve mijnbouw in het ETH-ecosysteem overbodig zal maken. Dus de koers van ETH, die in de aanloop naar deze update gestaag is gestegen, kan erg volatiel worden als het systeem in de update-modus gaat.

Het valt nog te bezien hoe goed het nieuwe Proof of Stake (PoS) consensusalgoritme zal werken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram