Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin heeft moeite om boven $ 20k te blijven terwijl de fusie van Ethereum begint

 

De Bitcoin koers staat momenteel op $ 19.8k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie was grotendeels stabiel, iets boven $ 20k voor het grootste deel van de dag. Nu is het weer onder het belangrijkste steunniveau, ondanksdat het geen groot verlies leed in dollars. Altcoins waren ook redelijk stabiel gedurende het grootste deel van de dag. Daarover later meer.

Ander nieuws: de fusie van Ethereum vindt nu plaats op 's werelds op een na grootste blockchain-netwerk. Het evenement zal naar verwachting morgen live gaan en het zal de hele blockchain-sector fundamenteel veranderen. Daarover later meer.

Markten over de hele wereld waren gisteren fors lager als gevolg van de verslechterende economische vooruitzichten. Dow boekte gisteren een verlies van maar liefst 3,9%. Om de zaken in perspectief te plaatsen, dit is het grootste verlies in twee jaar tijd.

De regering van Zuid-Korea heeft een officieel arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de oprichter van Terra labs Do Kwon. Het netwerk ligt onder vuur voor frauduleuze praktijken na verschillende belangrijke onthullingen in de afgelopen maanden. Do Kwon vertoonde veel duister organisatorisch gedrag tijdens het runnen van Terra en nu wordt verwacht dat de wet zijn gang gaat. Het valt nog te bezien of gebruikers iets kunnen redden van een van de grootste fraudes die uit de cryptomarkt komen.

Tesla heeft een nieuw cyberwhistle-product aangekondigd voor zijn vloot van elektrische voertuigen. Wat interessant is, is dat het bedrijf de aankoop van deze functie een beetje controversieel heeft gemaakt. Alleen Dogecoin-betalingen (DOGE) worden geaccepteerd voor deze functie. Het fluitje is gemaakt van roestvrij staal van medische kwaliteit en is geïnspireerd op de aankomende Cybertruck.

Bitcoin heeft moeite om boven $ 20k te blijven

De Bitcoin koers is opnieuw onder de $ 20k. De cryptocurrency worstelt onder de belangrijkste ondersteuning, zelfs na een aanzienlijke stijging eerder in de week.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 20,2k. Het handelde een groot deel van de dag zijwaarts rond deze waarde. Lange tijd leek het erop dat de steun van $ 20k stand zou houden, althans voor vandaag. Maar dat mocht niet zo zijn, want de koers begon 's nachts om 19:40 uur onmiddellijk in waarde te dalen. Het daalde tot onder $ 20k om op een gegeven moment zo laag als $ 19,7k te gaan. Het handelt nu rond die waarde op het moment van schrijven.

Bitcoin staat nu opnieuw onder enorme druk van de beren. De kortstondige bullish prijsactie heeft de zaken nu alleen maar erger gemaakt, omdat het heeft bevestigd dat een prijsstijging op dit moment niet houdbaar is. Dit heeft ertoe geleid dat de beren eerder vandaag weer in actie kwamen en de koers kwijnt nu weer weg onder $ 20k. De beren zullen naar verwachting nog een nieuwe aanval opzetten en de prijsniveaus snel genoeg onder $ 19k trekken. Of dat voor de markt haalbaar is, valt nog te bezien.

De totale marktkapitalisatie van BTC bedroeg ongeveer $ 380 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,03%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Altcoins waren de hele dag grotendeels stabiel. Er waren vandaag geen grote verliezers of winnaars. De enige munten die genoeg bewogen om opgemerkt te worden, waren Cardano (ADA, 2,5%), Avalanche (AVAX, -2%), Ethereum Classic (ETC, 6,5%) en UNUS SED (LEO, -2,5%).

Ethereum koers grafiek 

In ander nieuws…..

Ethereum's Bellatrix-update begint

Ethereum, 's werelds op een na grootste blockchain-netwerk, ondergaat zijn laatste upgrade die de twee parallelle ketens in het systeem zal samenvoegen. Er zijn al tientallen tests uitgevoerd door ETH-ontwikkelaars en ondanks grote zorgen over de economische kant van de zaak, wordt verwacht dat de update zelf soepel zal verlopen, althans technisch.

De update zal het grootste programmeerbare blockchain-netwerk volledig transformeren in een minder energie-intensief Proof of Stake (PoS)-mijnsysteem. Dit zal niet alleen de stroomvereisten van het ETH-netwerk aanzienlijk verminderen, maar ook enkele schaalopties bieden die hard nodig zijn binnen het opgeblazen gedecentraliseerde netwerk. Al met al wordt verwacht dat de cryptogemeenschap het grote evenement nauwlettend in de gaten houdt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram