Bitcoin kwijnt weg onder $ 20k terwijl Ethereum wat waarde verliest na Merge

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 19.8k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie staat onder bearish druk om verder naar beneden te gaan, maar het verzet zich momenteel tegen verdere bewegingen naar beneden. Altcoins waren ook grotendeels stabiel, afgezien van een paar uitzonderingen. Daarover later meer.

Ander nieuws: Ethereum daalde gisteren wat in waarde nadat de fusie eindelijk op het netwerk plaatsvond. Hoewel de koersdaling niet groot was, laat het toch zien dat de fusie nerveus wordt bekeken door investeerders van over de hele wereld. Daarover later meer.

Zuid-Koreaanse officieren van justitie vragen de rechtbank om de paspoorten van Terra-oprichter Do Kwon en andere grote namen die bij het schandaal betrokken zijn, in te trekken. Do Kwon schuilt momenteel in Singapore en deze stadstaat heeft geen uitleveringsverdrag met Zuid-Korea. Dat zal toekomstige juridische procedures tegen de voortvluchtigen bemoeilijken. De acties van Do Kwon als Terra-hoofd hebben de afgelopen maanden enorme vragen opgeroepen, vooral nadat de native LUNA-crypto in een paar dagen met maar liefst 99,999% daalde.

De voormalige CEO van Microstrategy en een van de grootste investeerders van Bitcoin, Michael Saylor, heeft het niveau van verkeerde informatie met betrekking tot het energieverbruik van Bitcoin bestreden. Het debat hernieuwde na de laatste Ethereum-fusie die het energieverbruik tot een fractie van het niveau van daarvoor terugbracht.

De Bitcoin koers worstelt onder $ 20k

Bitcoin verandert momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 19.8k op het moment van schrijven na weer een trage dag op de markten. De cryptocurrency staat onder enorme druk van de beren, maar probeert alle grote bewegingen hieronder te weerstaan.

Gisteren begon met de Bitcoin koers rond de $ 19.8k. De cryptocurrency handelde slechts een korte tijd zijwaarts voordat hij net voor middernacht begon te stijgen. De prijsstijging bereikte een maximum van $ 20,2k. De koers handelde vervolgens een groot deel van de dag zijwaarts rond deze waarde. Dingen boven de $ 20k duren echter niet lang en deze keer was geen uitzondering. De cryptocurrency begon 's avonds om 16.30 uur te dalen. Het ging terug naar de $ 19.8k en is daar sindsdien gebleven. Aan het eind van de dag was er dus vrijwel geen verandering in de koers.

Bitcoin staat onder druk van de beren. Daar bestaat geen verschil van mening over m.b.t. de huidige prijsactie. Tegelijkertijd verzet Bitcoin zich echter tegen elke grote verandering in de koers, althans voorlopig. De beren hebben echter geen haast, want de zaken zijn enorm in hun voordeel. Hoe langer de crypto op dit niveau wegkwijnt, hoe groter de kans op een enorme koersdaling in de nabije toekomst, omdat het de stieren alleen maar zonder reden uitput.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 378 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,58%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Altcoins waren aan het eind van de dag grotendeels stabiel, op enkele uitzonderingen na. Uitschieters waren Ethereum (ETH, -5,5%), Ripple (XRP, -2,8%), Ethereum Classic (ETC, -2,5%) en Unus SED (LEO, 2%).

Ethereum koers grafiek

In ander nieuws….

Ethereum verliest wat waarde na Merge-update

Ethereum verloor eerder vandaag wat waarde na de grootste update in de geschiedenis van het netwerk. Het was relatief rustig aan het eind van de dag en ook gedurende een groot deel van de dag, ondanks de grote gebeurtenissen. De koers heeft wel wat verliezen geleden, maar dat was te verwachten na een geweldige algehele prestatie in de aanloop naar de fusie gedurende de laatste paar maanden.

Het Ethereum-netwerk is niet langer de energie-intensieve kolos waar milieuactivisten over de hele wereld een hekel aan hebben. In die zin heeft het een volledig voordeel ten opzichte van BTC en andere netwerken die vertrouwen op het oude Proof of Work (PoW) algoritme.

Maar tegelijkertijd wordt het netwerk nog steeds onder de loep genomen en het valt nog te bezien hoe de nieuwe update zal uitpakken voor de toekomst van ETH en de cryptomarkt in het algemeen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram