Is Bitcoin beter dan goud? Voormalig hedgefund manager Raoul Pal zegt van wel

Raoul Pal over Bitcoin en goud 

Bitcoin wordt al jaren vergeleken met goud. Veel voorstanders van de cryptocurrency hebben erop gewezen dat de use-case van Bitcoin als opslag van waarde echt vergelijkbaar is met goud. Bitcoin is, net als goud, deflatoir - wat betekent dat de Bitcoin koers immuun is voor inflatie en hyperinflatie waarvoor fiat-valuta's kwetsbaar zijn. In de loop der jaren zijn veel goudinvesteerders enthousiast geworden over cryptocurrency, maar de discussie of Bitcoin zo goed is als goud is nog steeds aan de gang.

Raoul Pal

Global Macro Investor CEO, Real Vision CEO, ex-hedgefund manager en voormalig werknemer van Goldman Sachs, Raoul Pal denkt dat Bitcoin niet alleen zo goed is als goud - hij is ervan overtuigd dat Bitcoin in feite veel beter is. Na het verlaten van Goldman Sachs, waar hij verkoopmanager van hedgefondsen was, werd Pal medebeheerder van het GLG Global Macro Fund in Londen. Hij ging in 2004, op 36-jarige leeftijd, met pensioen en werd de oprichter van Global Macro Investor en Real Vision Group.

Meer Bitcoin dan goud 

De klanten van Global Macro Investor kunnen elke maand exclusieve wereldwijde investeringsrapporten ontvangen, en de uitgave van deze maand was uitsluitend gericht op Bitcoin. In het bijzonder heeft Raoul Pal Bitcoin geanalyseerd in vergelijking met goud, en kwam tot de conclusie dat Bitcoin een veel groter potentieel heeft dan het gele edelmetaal dat traditioneel de voorkeur geniet van beleggers. Pal heeft zelfs onthuld dat hij persoonlijk veel meer BTC bezit dan goud, terwijl hij ook een kleine hoeveelheid andere cryptocurrencies bezit.

Superieure eigenschappen van Bitcoin 

Volgens Pal is BTC niet alleen "de moeilijkste vorm van geld", maar ook "de beste reserve en het beste onderpand ooit gezien". Natuurlijk is deze observatie niets nieuws, aangezien Raoul Pal wijst op dezelfde kenmerken van Bitcoin die vanaf het allereerste begin in het middelpunt van de aandacht stonden van de voorstanders van cryptocurrency. Ten eerste is Bitcoin extreem veilig en wordt beschermd door extreem geavanceerde cryptografische algoritmen. Ten tweede heeft BTC een eindig, vast aanbod - er zullen nooit meer dan 21.000.000 bitcoins bestaan, en niemand kan ooit zelfs maar een enkele BTC daar bovenop produceren, wat de Bitcoin-prijs beschermt tegen inflatie.

In werkelijkheid zegt Raoul Pal niets dat Bitcoin-investeerders voorheen niet wisten, maar zijn goed onderlegde argumentatie is goed genoeg om zelfs de meest toegewijde cryptosceptici nieuwsgierig te maken. Maar wat het meest interessant is, is dat een voormalige Goldman Sachs-manager zo enthousiast is over Bitcoin. Het bevestigt een zichtbare trend waarin de innovators van de financiële en banksector steeds meer geïnteresseerd raken in het blockchain-ecosysteem.

Spectaculair koersdoel voor Bitcoin 

Kort nadat hij het rapport over Bitcoin met investeerders had gedeeld, versterkte Raoul Pal het enthousiasme door een extreem optimistische Bitcoin koers voorspelling op Twitter te plaatsen, en de cijfers die hij noemt, zijn groot genoeg om ieders aandacht te trekken: "Goud kan 2x of 3x stijgen, of zelfs 5x, terwijl bitcoin 50x of zelfs 100x kan stijgen."

Verder maakte Pal onlangs bekend de helft van zijn belegd vermogen in Bitcoin te hebben zitten.

Later tweette hij het volgende:

 

Pal weet dus dat hij veel risico neemt en kiest daar bewust voor. Hij kan het financieel gezien ook hebben en dat is natuurlijk niet voor ieder van ons weggelegd. Het is echter wel goed om te zien dat zo'n, in de financiële wereld, gerenommeerd en gerespecteerd persoon zoveel vertrouwen heeft in de toekomst van Bitcoin.

 

 

Waarom Stably USD goed is voor de Bitcoin (BTC) koers

Waarom Stably USD goed is voor de Bitcoin (BTC) koers

maandag, 29 mei 2023 12:50

  Stably USD mag zich de allereerste stablecoin noemen die wordt gelanceerd op het Bitcoin (BTC) netwerk. Deze munt maakt gebruik van het Bitcoin Ordinals-protocol, waarmee innovatieve toepassingen...

Altcoin nieuws - Stably USD, de nieuwe stablecoin op het Bitcoin netwerk

Altcoin nieuws - Stably USD, de nieuwe stablecoin op het Bitcoin netwerk

zondag, 28 mei 2023 10:52

Voor nog een week op rij blijft de Bitcoin koers stabiel binnen het bereik van $26.000 - $27.000. Het lijkt erop dat, nadat de eerste golf van crypto-enthousiasme, veroorzaakt door de opkomende...

Peter Schiff begint NFT-collectie, crypto gemeenschap reageert met memes

Peter Schiff begint NFT-collectie, crypto gemeenschap reageert met memes

zaterdag, 27 mei 2023 19:02

  De beroemde Bitcoin-criticus Peter Schiff wil zijn eigen, op BTC gebaseerde, NFT-collectie lanceren. Schiff is een bekende Gold-bug en heeft een publieke persoonlijkheid  met een schare...