Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin doet zijn best om boven $ 20k te komen en EU kiest Amazon om digitale euro te ontwikkelen

 

De Bitcoin koers staat momenteel net boven de belangrijke weerstand van $ 20k. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie staat onder druk van de beren, maar ze nemen de tijd om de koers verder naar beneden te trekken. Altcoins boekten zelf enkele zeer kleine winsten. Daarover later meer.

Ander nieuws: de Europese Unie (EU) heeft een paar bedrijven gekozen om de digitale euro voor de economische unie te helpen ontwikkelen. De Europese Centrale Bank (ECB) kondigde deze stap aan, maar werd bekritiseerd door sommige secties die geloven dat het de ongelooflijke monitorende- en manipulatieve macht die Amazon in de EU heeft alleen maar zal vergroten. Daarover later meer.

Over de digitale euro gesproken, het Amerikaanse Witte Huis analyseert 18 CBDC-ontwerpen voor het Amerikaanse publiek. De Dienst Wetenschaps- en Technologiebeleid (OSTP) presenteerde deze voorstellen. De processen zijn verdeeld over 6 brede categorieën, waaronder "deelnemers, bestuur, beveiliging, transacties, gegevens en aanpassingen".

Een Nederlandse man is door de overheid aangehouden omdat hij zich bezig zou houden met witwassen via crypto. Hij voerde naar verluidt ook een frauduleuze campagne om Bitcoin te verzamelen via een Ethereum-wallet. De verzamelde BTC werd ook omgezet in de privacygerichte crypto genaamd Monero. Deze overvloed aan rode vlaggen betekende meteen dat de autoriteiten zijn huis binnenvielen en hem arresteerden. Deze actie volgt op verschillende zaken eerder dit jaar en de jaren daarvoor waarin de autoriteiten enkele mensen arresteerden voor het plegen van frauduleuze handelingen met behulp van crypto.

Bitcoin iets boven $ 20k

Bitcoin handelt tegen $ 20,1k op het moment van schrijven, terwijl de beren hun wurggreep op de koers voortzetten, maar een beweging eronder niet konden forceren.

Gisteren begon met de crypto rond $19.5k, het laagste niveau in de afgelopen dagen. Vlak voor middernacht begon de koers echter langzaam te stijgen. De BTC koers had een minuscuul herstel gemaakt tot $ 19,8k vóór 12 uur en toen om 01:30 uur, ging het naar $ 19,9k en bleef daar grotendeels de rest van de dag. Vlak voor de tijd van de pers ging het digitale activum vervolgens iets omhoog en registreerde een waarde van $ 20,1k om 19:10 uur. Sindsdien is het daar gebleven.

Bitcoin worstelt opnieuw rond de lange termijn steun van $ 20k. Terwijl de stieren wanhopig proberen te herstellen, werpen hun inspanningen geen vruchten af. De beren hebben de boel momenteel stevig in handen en elke onmiddellijke prijsverhoging wordt snel teruggeschroefd. De beren zijn dus op zoek naar een opening, en behoudens een dramatisch prijsherstel, zal de koers waarschijnlijk ofwel hier blijven stranden of bezwijken voor een beweging naar beneden.

De totale marktkapitalisatie van BTC bedroeg ongeveer $ 383 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,8%.

Altcoins boeken grotendeels kleine winsten

Altcoins boekten enkele kleine prijsstijgingen, afgezien van één uitzondering. Opmerkelijke bewegers waren Ethereum (ETH, 2,2%), Cardano (ADA, 4,3%), Solana (SOL, 3,2%), Dogecoin (DOGE, 3,1%), Polkadot (DOT, 4,1%), Shiba Inu (SHIB, 3% ), Avalanche (AVAX, 2,5%) en Cosmos (ATOM, 5,5%). De uitzondering was Ripple (XRP) met een stijging van 9,8%.

Ripple koers grafiek

In ander nieuws…..

Europese Centrale Bank kiest Amazon en vier andere bedrijven om digitale euro te helpen ontwikkelen

De ECB heeft in een officiële verklaring Amazon, European Payment Initiative (EPI), Worldline en Caixa Bank geselecteerd als vier bedrijven om het veel geprezen Digital Euro-initiatief te helpen ontwikkelen. Amazon kreeg de taak om e-commercebetalingen voor de komende Digital Euro te dekken, terwijl andere organisaties ook hun rol kregen.

Hoewel het nog te bezien valt hoe goed Amazon dit werk kan doen, is het duidelijk dat het bedrijf erin zit om zijn controle over het systeem te vergroten. Het bezit al de meeste informatie, zowel privé als openbaar van gebruikers, en als dit doorgaat, heeft het ook controle over hun digitale portemonnee. Dit is iets dat de ECB in gedachten moet houden, vooral gezien de verschillende problemen die worden gemeld in de onethische bedrijfsvoering van het bedrijf in Nederland en ook in de rest van de EU.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram