Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt een tijdje onder de $ 19k en Zuid-Korea zoekt hulp van Interpol in Terra-zaak

 

Bitcoin handelt momenteel rond $ 19,4k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie had de afgelopen 24 uur een wilde achtbaanrit, aangezien de koers vroege verliezen opliep, zoals voorspeld door ons voordat hij een soort schaapachtig herstel onderging. Altcoins aan de boekten ook verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws: de Zuid-Koreaanse regering zoekt de hulp van Interpol om een ​arrestatiebevel te krijgen voor Terra-oprichter Do Kwon. De Koreaanse regering heeft deze actie ondernomen nadat Do Kwon naar verluidt naar Singapore was gevlucht om een ​​arrestatie te voorkomen. Daarover later meer.

Binance en nu Indiase beurs Wazirx hebben de USDC stablecoin geschrapt. Deze beslissing zorgt ervoor dat de USDC-saldi automatisch worden omgezet in Binance USD-munten. Dit wordt algemeen gezien als een manier voor Binance om de status van de Binance USD-munt te verbeteren. Wazirx volgde het omdat het beweert door Binance te zijn overgenomen, hoewel de laatste beweert dat het proces nooit voltooid was.

Bitcoin koers herstelt na duik onder $ 19k

De Bitcoin koers is terug boven $ 19k nadat een aanval van de beren de koer er vandaag onder dwong. De cryptocurrency vertoont enkele tekenen van weerstand tegen de bearish moloch, maar blijkbaar nog niet genoeg.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 19.8k. Het handelde korte tijd zijwaarts voordat het om 23.00 uur 's avonds begon te dalen. Het zakte naar $ 19,4k en vervolgens om 3 uur 's ochtends verder naar beneden. Het bleef in de daaropvolgende uren dalen en plaatste om 10.00 uur een dieptepunt in meerdere weken van ongeveer $ 18,4k. Verdere verliezen bleken echter moeilijk te bereiken en de cryptocurrency herstelde zich langzaam terug naar ongeveer $ 19,4k een paar uur voor het ter perse gaan.

Bitcoin ging eindelijk naar beneden na enkele weken te hebben gespeeld met de $ 20k-steun. De laatste 24 uur waren echter allesbehalve stabiel toen de beren weer tot leven kwamen en wat klappen uitdeelden. Maar ze slaagden er niet in om ze vast te houden en nu is de koers bijna terug op dezelfde plek waar hij begon. Het laat zien dat de markt simpelweg nog niet klaar is om dieper onder het niveau van $ 20k te komen en dat de beren misschien wat meer tijd nodig hebben om dat te bereiken. De stieren tasten nog steeds in het duister en ze moeten deze zeldzame kans verzilveren en hun slag slaan.

De totale marktkapitalisatie van BTC bedroeg ongeveer $ 374 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,32%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten eerder op de dag een aantal gemengde verliezen voordat ze weer wat herstelden. Grote verliezers waren Cardano (ADA, -2,8%), Dogecoin (DOGE, -2,5%), Polkadot (DOT, -4,5%), Polygon (MATIC, -3,2%), Shiba Inu (SHIB, -3,8%), Avalanche (AVAX, -3,3%), Tron (TRX, -2,8%), Uniswap (UNI, -4,4%) en Ethereum Classic (ETC, -5,25%).

Avalanche koers grafiek 

In ander nieuws…..

Zuid-Korea wil Interpol inschakelen om de oprichter van Terra te vinden

De Zuid-Koreaanse regering zet grote stappen om Terra-oprichter Do Kwon terug naar het land te krijgen om de onderzoeksinspanningen voort te zetten. Kwon is naar Singapore gevlucht, naar verluidt om arrestatie door de Zuid-Koreaanse politie te voorkomen, aangezien Singapore geen uitleveringsverdrag heeft met Zuid-Korea.

Het kan echter zijn dat de zaken zich niet in zijn voordeel ontwikkelen, aangezien de regering naar verluidt de hulp inroept van Interpol en een internationaal arrestatiebevel kan uitvaardigen. Interpol heeft jurisdictie over de zaak en kan de regering helpen hem terug te halen.

Het beruchte Terra (LUNA)-project van Do Kwon is een van de grootste frauduleuze plannen die ooit uit de cryptosector zijn voortgekomen. Hoewel de prijsmanipulatie van het project één ding is, heeft Do Kwon het project naar verluidt elke maand voor tientallen miljoenen dollars laten bloeden door LUNA particulier te verkopen. Als gevolg hiervan daalde de koers van het token plotseling met maar liefst 99,999% in waarde in slechts twee dagen, waarbij beleggers tientallen miljarden dollars verloren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram