Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt naar $ 19k terwijl Vitalik Buterin de basis legt voor Ethereum's Layer 3

 

De Bitcoin koers beweegt momenteel rond de $ 19k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie ziet zijn prijs dalen omdat de beren meer verliezen forceren en deze keer vasthouden. Altcoins waren over het algemeen stabiel met een of twee uitzonderingen. Daarover later meer.

Ander nieuws, na de recente Ethereum-fusie die het netwerk volledig heeft verschoven naar een duurzamer Proof of Stake (PoS) consensusalgoritme, is het netwerk nog niet klaar. Mede-oprichter Vitalik Buterin heeft de volgende fase aangekondigd in de ontwikkeling van het netwerk oftewel Layer 3. Daarover later meer.

In een enigszins positieve ontwikkeling heeft Alameda Research aangekondigd dat het verplicht zal zijn om ongeveer $ 200 miljoen aan leningen terug te betalen aan cryptogeldschieter Voyager Digital. Hierdoor kan de laatste een aantal van zijn klanten terugbetalen die vanwege een faillissementssituatie geen geld meer hebben. De crypto-uitleensector verkeert in grote problemen en heeft een tekort aan bedragen van meerdere miljarden dollars als gevolg van wanbetalingen van grote kredietnemers. Prominente namen als Voyager, Celsius en anderen komen hierdoor in grote problemen. Het is echter mogelijk dat Voyager nu wat ontlast wordt. Zelfs dan komt het nog steeds honderden en honderden miljoenen dollars aan crypto tekort.

Bitcoin koers zakt naar $ 19k

Bitcoin had over het algemeen een enigszins bearish dag toen de koers daalde tot $ 19k en zelfs daaronder.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 19,4k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het gisteren om 5 uur 's ochtends begon te dalen. Veel is het echter niet afgenomen. Ten eerste daalde het tot ongeveer $ 19,3k en werd daar enkele uren zijdelings verhandeld. Om 13.30 uur begon het echter eindelijk af te nemen. Het daalde tot onder $ 19k en bereikte een dieptepunt van ongeveer $ 18,8k. De beren konden deze prijsdaling echter niet vasthouden en steeg weer boven het niveau van $ 19k. Sindsdien handelt het zijwaarts rond deze waarde.

Bitcoin staat nu onder serieuze druk van de beren. Het grootste digitale activum daalt langzaam, maar daalt desalniettemin en de stieren kunnen er niet veel aan doen. In de nabije toekomst kan men een gestage daling verwachten, maar een plotselinge prijsdaling is ook mogelijk. In ieder geval moeten de HODLers zich voorbereiden om te overleven. Deze bearmarkt is nog maar net begonnen en deze keer zitten we ook midden in een dreigende financiële crisis. Bitcoin kan een mogelijk dieptepunt tussen de $ 10k en $ 15k neerzetten, dus we moeten ons voorbereiden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 364 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,8%.

Bitcoin koers 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, bleven grotendeels stabiel, zelfs toen BTC verder daalde. Veel van deze kalmte wordt toegeschreven aan de plotselinge stijging van de waarde van Ripple (XRP, 6%) en enigszins aan Dogecoin (DOGE, 2%). Ripple is naar verluidt dicht bij het krijgen van een uitspraak van de Amerikaanse rechter in een langslepende zaak die is gestart door de SEC en die bijna 2 jaar heeft geduurd. De cryptocurrency is de afgelopen 3 dagen met meer dan 25% gestegen en het ziet er goed uit. Maar het hangt allemaal af van hoe de zaak zal eindigen.

Cosmos (ATOM, -9,5%), Cardano (ADA, -2,5%) en Solana (SOL, -2,8%) waren de enige grote verliezers onder de top-altcoins.

Ripple koers grafiek 

In ander nieuws….

Ethereum kijkt naar de volgende reeks upgrades

Vers na de Ethereum-samenvoeging, ook bekend als de Bellatrix-update die alle Proof of Work (PoW) -mechanica van zijn systeem heeft verwijderd, is Ethereum nog niet klaar. De op een na grootste digitale valuta op basis van marktkapitalisatie kijkt naar nieuwe updates om het netwerk, ook wel Layer 3 genoemd, te helpen opschalen.

Vitalik Buterin, de mede-oprichter van het netwerk en de huidige voorzitter, heeft plannen opgesteld voor deze Layer 3-upgrades die zich zullen richten op de schaalbaarheid van het systeem. Deze update is erg belangrijk voor het netwerk omdat het de bruikbaarheid van het platform vergroot en krachtige bewerkingen mogelijk maakt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram