Renteverhoging met nog eens 75 basispunten in de VS – Bitcoin koers blijft redelijk stabiel

 

De Bitcoin koers staat momenteel rond de $ 19k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie verblijft in de gevarenzone onder de steun van $ 20k, maar heeft desondanks nog geen grote koersdaling laten zien. Altcoins waren aan het eind van de dag ook grotendeels stabiel. Daarover later meer.

Ander nieuws: de Amerikaanse Federal Reserve heeft de rente met nog eens 0,75% verhoogd. Deze stap zal de economie waarschijnlijk verder doen krimpen en resulteren in een dip in de markten, net zoals de vorige renteverhogingen dit hebben gedaan. De rente is nu 3,25%, de hoogste in decennia. Daarover later meer.

Een rechter in New York heeft de Tether Treasury bevolen om de USDT-dekking te documenteren. De Tether Treasury is de grootste ter wereld met meer dan $60 miljard aan uitgegeven stablecoins. Er zijn echter enkele zorgen van regeringen dat de USD-activa van de schatkist niet voldoende zijn om deze problemen van USDT's te ondersteunen. Dit is de reden waarom een ​​rechter in New York het heeft bevolen om zijn USDT-steun op papier te handhaven en te documenteren.

Bitcoin zweeft rond $ 19k

Bitcoin had over het algemeen een rustige laatste 36 uur, aangezien de koers rond het bekende niveau van $ 19k bleef. De cryptocurrency staat onder druk van de beren, maar is nog niet ingestort.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 18.95k. Het handelde een tijdje zijwaarts, net onder $ 19k, voordat het om 12.30 uur begon te stijgen. De koers klom licht naar ongeveer $ 19,3k en bleef daar de uren daarna. In de avond begon de cryptocurrency echter opnieuw te stijgen, gevolgd door een flitsduik naar de $ 19k-steun. Daarna volgde een kortstondige beweging naar $19.5k. Afgelopen nacht daalde de koers echter weer. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin rond $ 18,8k.

Bitcoin doet zijn best om het steunniveau van $ 19k overeind te houden, maar geeft gemengde signalen. Als gevolg hiervan is het digitale activum enigszins volatiel en stabiliseert het niet rond deze waarde. Deze situatie past bij de beren, aangezien de prijsvolatiliteit onder de belangrijkste steun van $ 20k ligt. Het kan dus zijn dat Bitcoin daardoor toch aan de onderkant terecht komt. De stieren missen momenteel de kracht om de koers weer boven $ 20k te brengen.

De totale marktkapitalisatie van BTC bedroeg ongeveer $ 364 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Altcoins bleven grotendeels stabiel, afgezien van een paar kleine uitzonderingen. Grote bewegingen zagen we bij Unus SED (LEO, -7,5%), Uniswap (UNI, 2%) en Litecoin (LTC, 2%).

Uniswap koers grafiek 

In ander nieuws…..

Markten zetten zich schrap terwijl de Federal Reserve een renteverhoging aankondigt

De Amerikaanse Federal Reserve heeft nog een renteverhoging van 0,75% in het land aangekondigd. Als gevolg hiervan wordt de nieuwe rente voor de dollar vastgesteld op 3,25%. Dit is een aanzienlijke stap, aangezien markten hierdoor waarschijnlijk onmiddellijk in verkoopmodus gaan.

Dit is de hoogste rente die de dollar in meer dan 17 jaar heeft gehad. Dit laatste rentebesluit wordt gezien als een nieuwe wanhopige poging om de ongebreidelde inflatie in het land te beteugelen. Het zou de vraag naar de USD over de hele wereld kunnen vergroten en resulteren in meer winst ten opzichte van concurrerende nationale valuta's. Tegelijkertijd zal het echter ook een negatieve invloed hebben op de Amerikaanse economie, wat resulteert in verdere krimp en een meer uitgesproken recessie.

Fed-voorzitter Jerome Powell was pragmatisch in zijn toespraak waarin hij deze stap aankondigde. Hij verklaarde dat de Amerikaanse economie "enige pijn" zal voelen. Direct na de aankondiging verklaarde senator Elizabeth Warren dat de Fed voorzichtig moet zijn, anders zal het een verwoestende recessie veroorzaken. De Amerikaanse aandelenmarkten daalden, maar de Bitcoin koers bleef redelijk onaangedaan door deze laatste rente-stap van de Fed.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram