Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zweeft rond $ 19k terwijl Coinbase goedkeuring krijgt van De Nederlandsche Bank

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 19k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie handelt ongemakkelijk onder $ 20k door de constante dreiging van lagere koersen. Altcoins waren grotendeels stabiel, afgezien van één uitzondering: Ripple (XRP), die opnieuw een grote winst boekte en zijn snelle opkomst voort zette. Daarover later meer.

Ander nieuws: de Nederlandse overheid heeft Coinbase toestemming gegeven om legaal in ons land te opereren. De beslissing komt enkele maanden nadat de crypto-exchange Nederland identificeerde als een belangrijke uitbreidingslocatie. Daarover later meer.

Blockchain/crypto Venture Capital (VC)-financiering is in de voorgaande maand augustus gedaald tot een 12-maands dieptepunt. In totaal werd $ 1,36 miljard geïnvesteerd in de sector, wat 31,3% lager is dan de $ 1,98 miljard in juli. Hieruit blijkt dat de hoeveelheid VC-fondsen die de sector binnenkomen, afneemt. Een van de redenen hiervoor is de aanhoudende bearmarkt die honderden miljarden dollars heeft weggevaagd van de marktkapitalisatie van cryptomunten/blockchain. Een andere reden is de aanhoudende recessie, wat betekent dat beleggers op dit moment minder geld hebben.

Bitcoin handelt zijwaarts rond $ 19k

Bitcoin handelt momenteel zijwaarts rond $ 19k op het moment van schrijven na de afgelopen 24 uur onder druk te hebben gestaan.

De laatste 36 uur begonnen met Bitcoin koers rond de $19.5k. Het handelde slechts een korte tijd zijwaarts voordat het begon te dalen. Tegen middernacht stond de cryptocurrency onder de $ 18.5k en noteerde daarbij een dieptepunt in meerdere weken van $ 18,2k. Dit was echter het laagste niveau waarmee de koers vandaag zou worden geconfronteerd. De cryptocurrency begon zich onmiddellijk te herstellen, zij het langzaam. De strijdlustige stieren streden met het negatieve nieuws uit de VS, waar de Fed de rente heeft verhoogd tot 3,25%. De koers wist zich gedwee terug boven $ 19k te herstellen en daar sloot hij af.

De stap van vandaag toonde aan dat hoewel de stieren de capaciteit hebben om eventuele gevolgen van de renteverhoging van de Federal Reserve op te vangen, het ook laat zien dat deze inspanningen over het algemeen oppervlakkig zijn. Bitcoin werd al zwaar aangevallen door de beren en nu kan de neerwaartse druk voor hen gewoon te groot zijn om aan te kunnen. Elke prijsdaling is echter een beetje gedempt, aangezien stieren hun best doen om vast te houden aan niveaus net onder $ 20k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 370 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,9%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies waren aan het eind van de dag grotendeels stabiel, afgezien van één grote uitzondering. Ripple (XRP, 20%) was vandaag de grote winnaar, aangezien de waarde bijna $ 0,5 bedroeg. Dit is het hoogste niveau voor de digitale valuta in vele maanden en kan blijven stijgen als de SEC-zaak in zijn voordeel gaat uitpakken. Andere winnaars waren Solana (SOL, 3,8%), Polkadot (DOT, 4,8%), Avalanche (AVAX, 5,5%), Uniswap (UNI, 5,5%) en UNUS Sed (LEO, 13,5%).

Ripple koers grafiek 

In ander nieuws…..

Overheid staat Coinbase toe om diensten aan te bieden

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft Coinbase toestemming gegeven om haar diensten in ons land aan te bieden. Het bedrijf had Nederland geïdentificeerd als een mogelijk uitbreidingsland, aangezien de inkomstenstromen daalden als gevolg van de laatste berenmarkt.

Coinbase gaat door met zijn agressieve expansie in de Europese Unie en andere Europese bestemmingen. Het bedrijf is van mening dat het continent klaar is voor de volgende fase van crypto-adoptie en wil daar een groot deel van nemen. Het bedrijf heeft al licenties verkregen uit Italië en wil ook uitbreiden naar Frankrijk en Spanje.

Er zijn echter al enkele gevestigde spelers die hun diensten in deze landen aanbieden, waaronder Binance, eToro en in Nederland natuurlijk ons eigen Bitvavo. Coinbase zal het niet zo gemakkelijk hebben om hier een goede gebruikersbasis op te bouwen, aangezien de concurrentie stevig is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram