Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin relatief stabiel na bloedrode dag op de aandelenbeurzen

aandelenkoersen naar beneden 

De Bitcoin koers daalde gisteren even onder $ 19k, doordat de markten hernieuwde druk van de beren voelden. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie daalde in waarde, samen met de belangrijkste beursindices, na de laatste renteverhoging van de Federal Reserve in de VS. Toch viel de daling van Bitcoin mee als je het vergelijkt met de aandelenmarkt. Daarover later meer.

Ander nieuws: de Frankfurt Stock Exchange introduceert zijn CO2-neutrale Exchange Traded Product (ETP) van Bitcoin. De handel begon eerder vandaag en dit zou de acceptatie van een koolstofneutrale vorm van cryptocurrency op de markten kunnen vergroten. Daarover later meer.

El Salvador viert een jaar waarin BTC werd aangekondigd als wettig betaalmiddel. De pro-crypto-president Nayib Bukele heeft verklaard dat hij van plan is zich opnieuw verkiesbaar te stellen in een poging de status van crypto in het land te behouden. Maar over het algemeen kende het land een gemengde groei in de sector. De uitrol van zijn native app ging gepaard met problemen, terwijl crypto-educatie in het land pas langzaam voet aan de grond begon te krijgen. Het publiek reageerde ook gemengd op de stap en vond het niet leuk, vooral toen, door de BTC-bearmarkt, de reserves van het land in dollars kelderde. El Salvador is op dit moment nog steeds een moeilijk geval. Bukele heeft vertrouwen in een gunstige situatie op lange termijn, maar alleen de tijd kan uitwijzen of het de juiste zet op het juiste moment was.

Bitcoin koers zakt onder $19k

Bitcoin handelde gisteren even onder het niveau van $ 19.000. De cryptocurrency is nu terug op dat niveau nadat het hard heeft geprobeerd er weer boven te komen.

De afgelopen 36 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 19,3k. Het handelde een tijdje zijwaarts rond dit niveau. Om 9 uur 's ochtends begon de koers te dalen. Het vond een bodem van ongeveer $ 19k om 13.30 uur in de middag. Maar de beren zagen hun kans schoon toen de aandelenmarkt in de VS fors onderuit ging als gevolg van angst voor een recessie en verdere renteverhogingen door de Fed. De BTC koers zag een dieptepunt van $18.540, maar herstelde in de uren daarna weer tot ruim boven $19k. In de loop van de nacht en ochtend daalde het weer wat en op het moment van schrijven wordt Bitcoin voor ongeveer $ 19k verhandeld. Al met al heeft Bitcoin zich redelijk staande weten te houden temidden van het bearisch koersgeweld op de internationale aandelenmarkten.

De totale marktkapitalisatie van BTC bedroeg ongeveer $ 359 miljard en het aandeel in de cryptomartkt was 40,61%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken kleine verliezen

Andere cryptocurrencies boekten gisteren enkele kleine, gemengde verliezen doordat de markten onder toenemende druk stonden. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -2,5%), Ripple (XRP, -2,6%), Solana (SOL, -2,2%), Polkadot (DOT, -2,2%), Cosmos (ATOM, -7,5%) en Unus SED (LEO, -16%).

Ethereum koers grafiek 

In ander nieuws….

Frankfurt Exchange heeft een nieuwe Bitcoin ETP genoteerd

De Frankfurt Exchange heeft een nieuw Bitcoin Exchange Traded Product (ETP) op haar platform geplaatst. Een interessant stukje informatie is echter dat het nieuwe ETP zogenaamd CO2-neutraal is, wat betekent dat het geen groot effect heeft op het milieu.

Volgens Valour, de uitgevende instantie:

"Alle koolstofemissies die aan de investering zijn gekoppeld, worden automatisch gericht op het bereiken van koolstofneutrale output met behulp van de op API gebaseerde oplossing van Patch"

Het kan een nieuwe trend inluiden van CO2-neutrale ETP's en NFT's die worden gelanceerd op grote Europese beurzen, wat geweldig kan zijn voor institutionele investeringen. Het echte energie-intensieve deel van het Bitcoin-netwerk is echter de mijnbouw en binnen de EU wordt daat kritisch naar gekeken. Het BTC-netwerk is koppig tegen elke stap om de mijnopstelling te wijzigen. Het is dus interessant om te zien hoe de zaken zich in de nabije toekomst zullen ontwikkelen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram