Bitcoin koers stabiel op $ 19k terwijl de euro zakt naar een nieuw dieptepunt van $ 0,97

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 19k op moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie is terug rond het bekende steunniveau. Altcoins waren sterk stabiel, op enkele uitzonderingen na. Daarover later meer.

Ander nieuws: de euro is gedaald naar een nieuw dieptepunt ten opzichte van de greenback. De fiat-valuta van de EU noteerde een nieuw dieptepunt van meerdere decennia op $ 0,973, vooral als gevolg van de laatste renteverhoging in de VS. Daarover later meer.

De regering van Zuid-Korea zet haar harde standpunt over de cryptosector voort. De National Tax Service (NTS) van het land heeft meer dan $ 184 miljoen aan inheemse Won-valuta in beslag genomen van het bezit van crypto-belastingontduikers in het land. De regering is van mening dat crypto-belasting nodig is om de sector onder controle te houden, maar veel Zuid-Koreanen zijn op hun hoede voor deze houding van de regering en geven hun vermogen niet aan uit angst voor vergelding door het regime. De regering treedt ook krachtig op tegen de massale Terra (LUNA)-zwendel en probeert de mede-oprichter Do Kwon via Interpol te laten arresteren en uitleveren vanuit Singapore.

Domeingeschiedenissen laten nu zien dat de oprichter van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, Bitcoin bijna "Netcoin" noemde toen het werd geconceptualiseerd. Dezelfde registrar die het domein van Bitcoin.org beroemd kreeg, kocht ook netcoin.org in 2008 wat een interessant stukje geschiedenis is uit de crypto-sector. Hoewel Netcoin nu dwaas lijkt, was hetzelfde het geval met betrekking tot de naam Bitcoin, vooral tijdens de begindagen van crypto. Verschillende pogingen tot rebranding werden gedaan, maar werden uiteindelijk niet geaccepteerd door de gemeenschap.

Bitcoin koers stabiel op $ 19k

Bitcoin verandert van eigenaar rond het niveau van $ 19k. De cryptocurrency begon de dag lager, maar vond enige steun van de bulls om er weer bovenop te komen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 18,7k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het wat begon te stijgen. Het was tegen middernacht weer boven $ 19k en bleef de rest van de dag boven dit niveau. Het boekte een 24-uurs hoogtepunt van $ 19.33k onmiddellijk na middernacht, maar kon niet genoeg kracht verzamelen om de beweging voort te zetten. Het cirkelt nu rond het steunniveau van $ 19k, op het moment van schrijven , zoals het afgelopen 24 uur heeft gedaan.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bereikte ongeveer $ 365 miljard en het aandeel in de cryptomarkt bedroeg 40,4%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Altcoins bleven aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel, op een paar uitzonderingen na. Het ging daarbij om Ethereum (ETH, 3,5%), Ripple (XRP, 9%), Solana (SOL, 6%), Avalanche (AVAX, 3%), Unus SED (LEO, 3,5%) en Ethereum Classic ( ETC, 6,5%).

XRP koers grafiek 

In ander nieuws…..

Euro blijft verliezen ten opzichte van Amerikaanse dollar

De euro blijft verliezen ten opzichte van de US-dollar, aangezien het vrijdag daalde tot $ 0,973 ten opzichte van de dollar. De verwachting is dat het nog verder zal zakken. De meest recente verliezen van de euro worden geweten aan de laatste renteverhoging van de Amerikaanse Federal Reserve met 0,75%, waardoor de officiële officiële rente nu op 3,25% staat.

De euro wordt om verschillende redenen geconfronteerd met negatieve effecten op de prijs. Het is o.a. gebaseerd op de Russische invasie van Oekraïne, de langdurige droogte in Centraal-Europa en het enorme energie-probleem van de Europese Unie. De Europese Centrale Bank (ECB) is ook niet zo effectief als de Amerikaanse Federal Reserve, omdat ze de rente maar langzaam kan verhogen, anders zouden de zwakkere economieën zoals Griekenland en Italië zwaar te lijden hebben.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram