Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Ripple en Algorand grote stijgers

 

De situatie op de altcoin-markt is momenteel erg spannend. Natuurlijk is de Bitcoin koers onder de $ 19.000 gezakt, maar deze keer resulteerde dit niet in een altcoin-melt-out. Natuurlijk dalen sommige munten en tokens nog steeds in prijs, maar andere alternatieve cryptocurrencies stijgen juist en boeken spectaculaire winsten. Dus is de altcoin-markt al aan het herstellen, of gaan de koersen weer omlaag? De tijd zal het leren, maar laten we voor nu eens kijken naar een selectie van het meest interessante altcoin-nieuws van de afgelopen week!

Enorme Ripple Rally zorgt ervoor dat XRP de markt domineert

XRP zet zijn geweldige prestaties voort. In de afgelopen 7 dagen is de Ripple koers met maar liefst 40% gestegen, waardoor het verreweg de snelst groeiende grote altcoin van de week is.

De reden voor het feit dat XRP zo in prijs is uitgebarsten, is dat we in ieder geval wat concreet nieuws hebben over de lopende SEC-rechtszaak. We hebben zelfs eindelijk enkele specifieke datums leren kennen die ons een idee kunnen geven wanneer de juridische problemen van Ripple Labs voorbij zijn.

Volgens de rechtbankverslagen zijn er twee belangrijke deadlines gesteld. De eerste is 9 december, de uiterste datum waarop betrokken partijen nieuwe moties kunnen indienen. 22 december is de datum waarop tegen de ingediende moties bezwaar kan worden gemaakt.

Simpel gezegd, de rechtszaak tegen Ripple Labs gaat eind december de laatste fase in. Als alles volgens de wensen van XRP-investeerders verloopt, is de rechtszaak tussen SEC en Ripple Labs mogelijk begin 2023 voorbij, waardoor de Ripple koers waarschijnlijk omhoog zal schieten.

XRP koers grafiek 

Cardano lanceert eindelijk de Vasil-upgrade

Een week nadat Ethereum Proof of Stake is geworden door de Merge-upgrade te implementeren, heeft Cardano (ADA) ook een grote update gelanceerd. Vrijdag werd de langverwachte Vasil-vork van de Cardano-blockchain geactiveerd.

Volgens de Cardano-gemeenschap zou Vasil een nog belangrijkere upgrade kunnen zijn dan Ethereum's Merge. De nieuwe upgrade van ADA is bedoeld om de smart contracts-mogelijkheden van Cardano enorm te verbeteren en de maximale capaciteit van het netwerk enorm te vergroten.

Hoewel de Vasil-update al is geactiveerd, wordt deze pas op woensdag 27 september volledig actief. Voorlopig heeft de ADA koers nog niet gereageerd op het nieuws, aangezien Cardano de afgelopen 7 dagen met bijna 3% in prijs is gedaald.

ADA koers grafiek 

Meme-tokens zijn misschien verdwenen, maar Dogecoin blijft

Het ongelooflijke en onmiskenbare succes van Dogecoin (DOGE), dat dankzij Elon Musk een van de grootste en meest waardevolle cryptocurrencies ter wereld is geworden, heeft duizenden copycats voortgebracht. Het afgelopen jaar zijn er talloze Dogecoin-klonen verschenen, maar alleen Shiba Inu (SHIB) kon daadwerkelijk concurreren met DOGE.

Nu lijkt het er echter op dat de meme-token-rage eindelijk ten einde loopt. Volgens schattingen is de marktkapitalisatie van de meme-tokenmarkt met 95% gedaald ten opzichte van het hoogste punt ooit. Desondanks doet Dogecoin het nog steeds relatief goed.

De koning van meme-crypto's maakt gestage winsten en is de afgelopen 7 dagen met meer dan 8% in prijs gestegen. Hoewel de meme-token-goudkoorts misschien voorbij is, blijft DOGE nog steeds een van de top 10 grootste cryptocurrencies ter wereld.

Dogecoin's belangrijkste concurrent Shiba Inu doet het niet zo goed. De afgelopen week is de SHIB-prijs met 4% gedaald, waardoor Shiba Inu is gezakt naar de 14e positie op de lijst van 's werelds grootste crypto's.

Dogecoin koers grafiek 

Algorand stijgt met meer dan 25% in een week

XRP is niet de enige altcoin die deze week enorme winsten behaalde. Een andere munt die het ondanks ingewikkelde omstandigheden geweldig wist te doen, is Algorand (ALGO). In de afgelopen 7 dagen is de ALGO-prijs met meer dan 25% gestegen.

Volgens experts is de reden waarom Algorand zo goed presteert, het feit dat ALGO momenteel een van de snelste blockchains op de markt is. Sommige analisten beweren zelfs dat Algorand het potentieel heeft om transacties sneller te verwerken dan reguliere betalingssystemen zoals Visa en Mastercard.

Bovendien blijft Algorand zijn technologie verbeteren. Onlangs heeft ALGO het State Proofs-mechanisme toegevoegd, dat verondersteld wordt decentralisatie te vergroten zonder de prestaties te verminderen. Als de huidige trend zich voortzet, kan Algorand uiteindelijk een van de meest populaire cryptocurrencies op de markt worden.

Algorand koers grafiek

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram