Bitcoin koers stabiel op $ 19k terwijl euro en pond verder dalen ten opzichte van de dollar

 

De Bitcoin koers staat momenteel rond de $ 19k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie handelt stabiel ondanks verschillende uitdagingen, wat de kracht van de crypto-sector laat zien. Altcoins aan de andere kant waren ook meestal stabiel aan het einde van de afgelopen 24 uur, op enkele uitzonderingen na. Daarover later meer.

Ander nieuws: zowel de euro (EUR) als het Britse pond (GBP) bleven op de eerste dag van de week verliezen boeken ten opzichte van de USD. De euro bereikte vandaag een nieuw dieptepunt in 20 jaar van ongeveer $ 0,96. De USD staat op recordhoogte ten opzichte van de meeste andere nationale valuta's, grotendeels als gevolg van de toegenomen vraag en “veilige haven”-status en flink geholpen door een nieuwe verhoging van de Federal Reserve Rate. Daarover later meer.

De prijzen van Chinese Graphics Processing Units (GPU's) dalen aanzienlijk als gevolg van de verminderde vraag van miners. Bitcoin-mining laat nog steeds enorme cijfers zien ondanks de aanhoudende bearmarkt, maar nieuwe mijnbouwfaciliteiten drogen op, waardoor de GPU-prijzen dalen. Veel van deze grafische kaarten verkochten boven hun boekwaarde vanwege de kloof tussen vraag en aanbod. De effecten hiervan kunnen in de nabije toekomst worden gezien in de algehele moeilijkheidsgraad en hash-snelheid.

Interpol heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Terra-oprichter Do Kwon voor zijn leidende rol in de LUNA cryptocurrency-zwendel. Do Kwon is naar verluidt ondergedoken in Singpaore, wat geen uitleveringsverdrag heeft met Zuid-Korea, het thuisland van Do Kwon. Nu lijkt het erop dat de Koreaanse regering hem snel in handen zal krijgen, op voorwaarde dat hij niet ondergronds gaat in Zuidoost-Azië

Bitcoin koers stabiel rond $ 19k

Bitcoin verandert momenteel van eigenaar rond de $ 19k op het moment van schrijven. De cryptocurrency begint zich rond deze plek te vestigen, omdat de kopers net onder dit niveau beginnen te verschijnen, terwijl de verkopers er vlak boven beginnen te verkopen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 18,8k. Het handelde ongeveer de helft van de dag zijwaarts voordat het om 10.00 uur 's ochtends begon te stijgen. Het herstel verliep echter niet zo soepel als het kon en de koers was een korte tijd terug onder $ 19k. Maar een paar uur voor het moment van schrijven bewoog het belangrijkste digitale activum boven de $ 19k en is het sindsdien gebleven. De koers handelt nu rond de $ 19,2k.

Bitcoin stabiliseert zich nu rond dit niveau. Hoewel de beren over het algemeen veel controle hebben, vinden ze verdere vooruitgang onder $ 18.500 moeilijk te bereiken. Daarom wachten ze graag de situatie af. De stieren daarentegen hebben om te beginnen niet veel energie, maar komen wel wanhopig in actie als de koers flink duikt.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 368 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,8%.

Bitcoin koers

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, bleven aan het eind van de dag grotendeels stabiel, op enkele uitzonderingen na. Grote bewegingen kwamen van Ethereum (ETH, 2,8%), Solana (SOL, 3%), Polkadot (DOT, 4,9%), Uniswap (UNI, 3%) en Cosmos (ATOM, -3%).

Polkadot koers grafiek

In ander nieuws…..

De Euro en GB-pond blijven verliezen boeken ten opzichte van de dollar

Terwijl Bitcoin grotendeels stabiel bleef ten opzichte van de greenback, bleven fiat-valuta's verliezen boeken. De euro handelt nu op ongeveer $ 0,96, wat een nieuw dieptepunt in 20 jaar is. De EU-valuta wordt geconfronteerd met verkoopdruk als gevolg van drie belangrijke factoren, waaronder de oorlog in Oekraïne en de daaruit voortvloeiende energiecrisis, enorme droogte en het Covid-19-stimuleringspakket dat valuta's over de hele wereld heeft gedevalueerd.

Vooral het GB-pond is nu relatief sterk aan het verliezen ten opzichte van de USD. De Britse valuta staat nu op $ 1,038, wat technisch gezien het laagste niveau is ten opzichte van de dollar in haar geschiedenis van 52 jaar. Waarom wordt het tijdperk van vóór 1971 niet meegeteld? Dit komt omdat er daarvoor een vorm van goudstandaard was in nationale valuta, maar die is er niet meer. Gewoon een herinnering aan iedereen dat het fiat-valutasysteem van vandaag slechts een halve eeuw oud is en toch beschouwen we het als vanzelfsprekend en geloven we dat het een onfeilbaar, integraal financieel systeem is, wat het op geen enkele manier, vanuit welke hoek je het ook bekijkt, is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram