Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin terug onder $ 19k en onderzoek toont aan dat BTC alleen verantwoordelijk is voor 0,10% van alle emissies

 

Bitcoin handelt rond $ 19k op het moment van schrijven, hetzelfde niveau als gisteren. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie maakte een verrassende beweging boven $ 20k die sommige kortetermijnhandelaren enthousiast maakte, maar het zakte in de uren daarna terug naar hetzelfde startpunt. Altcoins daarentegen waren grotendeels stabiel, afgezien van een paar die wat verliezen boekten. Daarover later meer.

Ander nieuws: nieuw onderzoek toont aan dat Bitcoin-mining nu gelijk is aan 0,10% van de totale wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. De studie toont aan dat hoewel het netwerk niet bepaald milieuvriendelijk is, het nog steeds beter af is dan wat wordt rondgestrooid door crypto-alarmisten. Daarover later meer.

Meer dan 5 Amerikaanse effectentoezichthouders hebben aanklachten ingediend tegen cryptogeldschieter Nexo. Overheidsautoriteiten in Californië, New York, Washington, Kentucky, Vermont, South Carolina en Maryland zijn tegen de geldschieter ingegaan. Nexo, samen met andere grote geldschieters, waaronder Celsius, Voyager en anderen, verkeren in grote financiële problemen en hebben een tekort aan reserves van meer dan $ 5 miljard. Er wordt nu verwacht dat ze de regelgevende instanties over zich heen gaan krijgen.

De Zuid-Koreaanse autoriteiten hebben voor meer dan $ 67 miljoen aan activa van Terra-oprichter Do Kwon bevroren. De beruchte crypto-voortvluchtige is op de vlucht voor de wet en Interpol heeft een rood arrestatiebevel uitgevaardigd. Hij wordt gezocht voor zijn rol in het Luna cryptocurrency-schandaal.

Bitcoin koers zakt terug naar $ 19k na korte bull-beweging

De Bitcoin koers staat momenteel vlak onder $ 19k op het moment van schrijven.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 19k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 2 uur 's nachts een prijsverhoging begon. De cryptocurrency steeg sterk en was in slechts een paar uur boven $ 20k. Dit soort prijsactie, vooral aan het einde van september, was voor veel handelaren een raadsel. Er was een moment dat het leek dat het digitale leek alsof het op weg was naar de eerste "groene september" in jaren. Dat mocht echter niet zo zijn, aangezien de koers de hele dag zijwaarts handelde, om pas rond 17.00 uur 's middags verliezen te boeken. Het was in een mum van tijd terug rond $ 19k, waardoor de optimistische stieren en hun ambities om september mogelijk op een hoogtepunt te eindigen, werden tenietgedaan. Bitcoin staat op $ 18,7k op het moment van schrijven.

Bitcoin handelt nu zijwaarts, terug rond het bekende niveau, na de mislukte bullish push gisteren. De prijsstijging van vandaag betekent nu niets en ze hebben de beren weer eerder aangemoedigd. Men kan dus in de nabije toekomst een nieuwe poging verwachten om de koers verder omlaag te brengen. Het volgende onmiddellijke steunniveau ligt rond de $ 17k en de stieren moeten het koste wat kost verdedigen. Anders zullen de deuren wijd openstaan ​​voor een duik naar $ 15k. Echter, te oordelen naar de huidige trends, kan de koers een tijdje rond het $ 19k-niveau blijven.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 364 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,91%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Altcoins waren gisteren aan het eind van de dag grotendeels stabiel, afgezien van een paar uitzonderingen die verliezen boekten. Grote verliezers waren Ripple (XRP, -6,5%), Solana (SOL, -3,9%), Polkadot (DOT, -3,1%) en Cosmos (ATOM, -6%).

ATOM koers grafiek 

In ander nieuws….

Bitcoin alleen verantwoordelijk voor 0,1% van de wereldwijde emissies

Volgens het laatste onderzoek naar de CO2-voetafdruk van BTC wordt slechts 0,1% van alle wereldwijde emissies geproduceerd door Bitcoin. Dit heeft hernieuwde twijfels doen rijzen over het directe gevaar voor het milieu door de energie-intensieve mijnbouwactiviteiten van de digitale valuta.

Het onderzoek is ook gedaan door een gerenommeerde organisatie genaamd Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) in het Verenigd Koninkrijk. De totale uitstoot voor BTC werd geschat op 48,35 miljoen ton. Het rapport suggereert ook dat de milieu-impact van BTC genuanceerder is en dat er behoefte is aan onafhankelijke gegevens hierover. Ter vergelijking: de IT-sector produceert naar verluidt ongeveer 1,8-2% van de totale uitstoot. Elektriciteitsopwekking (25%) en transport (27%) blijven de sectoren met de meeste koolstofuitstoot ter wereld. Bitcoin produceert slechts een fractie van deze sectoren.

Bitcoin wordt door de groene brigade altijd afgeschilderd als een milieuramp die groter is dan enige andere emissiebron ter wereld. Dit maakt deel uit van hun streven om crypto in veel landen te verbieden, vooral in het Westen. Onderzoeken hebben echter over het algemeen gemengde gegevens opgeleverd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram