Bitcoin stabiel op ongeveer $ 19k en centrale banken overwegen de rentetarieven te verhogen
De Bitcoin koers beweegt momenteel vlak boven de $ 19k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie was gisteren aan het eind van de dag stabiel rond dit bekende niveau, ondanks een korte beweging eronder. Altcoins waren daarentegen overwegend stabiel zonder grote prijsbewegingen. Daarover later meer.
Ander nieuws: centrale banken over de hele wereld overwegen de rente te verhogen vanwege de ongebreidelde devaluatie van hun respectieve nationale valuta. Normaal gesproken gebeurt dit alleen in de derde wereld, maar deze keer worden de twee grootste concurrenten van de Amerikaanse dollar, GB Pound en Euro, ook geconfronteerd met forse inflatie, waarbij ze naar een dieptepunt van meerdere decennia dalen ten opzichte van de greenback. Daarover later meer.
De CEO van het geplaagde crypto-uitleenbedrijf Celsius is na een turbulente periode afgetreden. De bedrijfsleider heeft zijn ontslag ingediend bij de raad van bestuur van het bedrijf, maar is vastbesloten om de solvabiliteitsproblemen van het bedrijf op te lossen die het tot faillissement hebben gedwongen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, aangezien het bedrijf in miljarden problemen zit en niet eens genoeg activa heeft om zijn investeerders terug te betalen.
De voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Jerome Powell, heeft verklaard dat de sector van de gedecentraliseerde financiën (DeFi) passende regelgeving eromheen nodig heeft voordat deze mag uitbreiden naar de detailhandel. Powell erkende echter wel dat de sector steeds meer gebruikers begon te bereiken.
Bitcoin koers zweeft rond $ 19k
Bitcoin handelt rond $ 19,3k op het moment van schrijven. De cryptocurrency zweeft rond bekende niveaus na een achtbaan eergisteren.
De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 19,1k. Het handelde enige tijd zijwaarts rond deze waarde. Om 3 uur 's nachts begon het digitale activum echter een beetje te depreciëren. De koers ging onder het $ 19k-niveau en parkeerde zichzelf rond het $ 18,8k-cijfer. Het bleef daar een paar uur voordat het om 12.00 uur 's middags een prijsverhoging begon te posten. Het was in een mum van tijd weer boven het niveau van $ 19k en is sindsdien gebleven.
De prijsactie van gisteren was over het algemeen een bekend verhaal, aangezien een beweging onder $ 19k opnieuw teniet werd gedaan door de wanhopige stieren die in actie komen zodra de steun wordt aangevallen. Het digitale activum is echter nog steeds overwegend onder de directe controle van de beren en zij dicteren nu de prijsactie. De stieren doen hun best, vaak wanhopig, om de prijs onder controle te houden, maar het zijn de beren die moeten worden verslagen. De verwachting is dat de koers in de nabije toekomst met een grote crash te maken kan krijgen naarmate de druk op de cryptocurrency toeneemt.
De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 375 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,31%.
Altcoins blijven stabiel
Andere cryptocurrencies bleven gisteren grotendeels stabiel. Belangrijke bewegingen waren Binance Coin (BNB, 3%), Solana (SOL, 3,1%), Shiba Inu (SHIB, 2,2%), Uniswap (UNI, 2,9%) en Chainlink (LINK, 2%).
In ander nieuws…..
Centrale banken overwegen rentetarieven te verhogen
Centrale banken over de hele wereld verkeren in grote problemen als ze de recente verliezen tegen de USD willen verdedigen. Hoewel belangrijke valuta's zoals de Chinese yuan, de Japanse yen en de Indiase roepie enorm zijn blijven dalen, is het geen groot nieuws, aangezien deze landen traditioneel hun valuta regelmatig hebben gedevalueerd om hun export te ondersteunen.
Maar de meest verbazingwekkende gebeurtenis is de slechte prestatie van de euro en het Britse pond ten opzichte van de greenback. Het GBP handelt dicht bij de $1-waarde op $1,06, terwijl de euro al ruim onder deze waarde is bewogen, eerder op de dag rond de $0,95.
De effecten van dit valutaprobleem kunnen in deze economieën worden waargenomen, aangezien de wereldhandel in USD plaatsvindt en de grondstoffen- en energieprijzen al op recordhoogten zijn aanbeland. Voeg daarbij de ellende van de lokale valuta en we hebben een recept voor hyperinflatie.
Centrale banken van over de hele wereld kijken nu naar het rente-instrument (stijgende rentetarieven) om het aanbod van de valuta te helpen indammen. De Bank of England heeft besloten in te grijpen op de obligatiemarkten en overweegt de rente te verhogen. De Europese Centrale Bank (ECB) wil deze handelingen ook doen, maar heeft veel minder vrijheid om dit te doen vanwege de diverse aard van de EU en haar worstelende economische partners zoals Griekenland en Italië.