Bitcoin koers stabiel rond $ 19k en aantal crypto-geldautomaten krimpt voor de eerste keer

 

Bitcoin handelt momenteel op $ 19,2k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is de afgelopen twee weken steeds rond dit niveau blijven hangen. Bewegingen naar boven en naar beneden zijn door de marktkrachten geannuleerd, wat resulteert in deze huidige patstelling. Daarover later meer.

Ander nieuws: de Bitcoin ATM-industrie is momenteel getuige van een netto krimp. Voor de eerste keer ooit wordt de innovatieve geldautomaatsector geconfronteerd met een echte krimp, aangezien deze daalde tot ongeveer 37980 wereldwijde geldautomaten, van een recordhoogte van 38.776 geldautomaten in augustus. Dit is echter geen directe indicatie dat de crypto-geldautomaateconomie in een vroeg stadium ten onder gaat. Daarover later meer.

De voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Jerome Powell, heeft verklaard dat het minstens 2 jaar zal duren om met USD Central Bank Digital Currency (CBDC) op de proppen te komen. Eerder werd in sommige kringen aangenomen dat het wellicht minder tijd zou kosten voor de Amerikaanse centrale bank om dit te doen. Powerll gaf deze opmerkingen tijdens een lezing bij Banque de France. De Europese Centrale Bank (ECB) streeft ook naar het doel van een Euro CBDC, maar er is geen massale releasedatum in zicht.

In een belangrijke stap heeft de Indiase regering enkele crypto-activa van Indiërs op Binance bevroren, omdat het lijkt door te gaan met haar onderzoek tegen de Indiase Wazirx Exchange. De twee beurzen zijn verwikkeld in een eigendomsstrijd met Wazirx die beweert dat het is overgenomen door Binance, maar de laatste ontkent dat deze transactie is voltooid. De verwarring en onenigheid hebben ertoe geleid dat door de autoritaire houding van de Indiase regering, fondsen op beide beurzen zijn geblokkeerd. Dit toont aan dat de cryptovaluta op deze grote beurzen niet veilig zijn voor de lange arm van de overheid en dat het een goed idee is om een ​​deel of zelfs een groot deel van je crypto op te slaan in privéportefeuilles die buiten de controle vallen van een overheersende overheidsinstantie.

Bitcoin koers stabiel rond $ 19k

Bitcoin handelt opnieuw gestaag rond $ 19k op het moment van schrijven. De cryptocurrency stabiliseert verder rond deze waarde nadat het niet is gelukt om een significante beweging naar beneden of naar boven te maken.

De afgelopen 36 uur begon met de BTC koers rond de $ 19,7k na kleine winsten op vrijdag. Deze opwaartse beweging duurde echter, net als andere eerdere bewegingen, niet lang te. Het handelde slechts een korte tijd zijwaarts rond deze waarde voordat het om 21:50 uur 's nachts begon te dalen. Het vond een prijsbodem van ongeveer $ 19,3k in de uren daarna en schommelde de rest van de dag grotendeels rond dit niveau, behalve een mislukte beweging rond 2 uur 's nachts om tot $ 19, 5k te komen. Het was een kortstondige zet en de koers handelde in een mum van tijd weer zijwaarts rond $ 19,3k.

Vooruitkijkend is Bitcoin nu weer levenloos rond het niveau van $ 19k. Zowel de beren als de stieren zijn onder controle gebracht door de marktkrachten die ernaar streven het schip rond het huidige niveau te houden. Denk echter niet dat het een gelijke situatie voor hen beiden zou zijn. De beren hebben nog steeds veel controle over de markt, zowel op korte als op lange termijn.

De totale marktkapitalisatie van BTC bedroeg ongeveer $ 369 miljard en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 41,2%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies waren aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Grote bewegers waren Ethereum (ETH, -2,9%), Binance Coin (BNB, -3%), Ripple (XRP, -3,4%), Unus Sed (LEO, -9%), Chainlink (LINK, -3,6%) en Cosmos (ATOM, -3,3%).

Chainlink koers grafiek 

In ander nieuws…….

Het aantal Bitcoin ATM’s laat voor het eerst een krimp zien

De Bitcoin ATM-industrie, een industrie van honderden miljoenen dollars, ziet voor het eerst in haar geschiedenis een netto krimp. Volgens gegevens van CoinATMRadar is het totale aantal actieve geldautomaten in de afgelopen maand september met ongeveer 796 machines gedaald.

Nu is bekend dat september over het algemeen bearish is voor de grotere cryptosector, maar het heeft voor het eerst geleid tot een vermindering van het totale aantal BTC-geldautomaten. Eerder zijn veel Bitcoin-geldautomaten over de hele wereld teruggetrokken, voornamelijk om economische redenen, maar de nieuwe installatie heeft daar altijd gelijke tred mee gehouden en heeft het tot een algemeen positief resultaat gebracht. Maar vorige maand was er een daling van ongeveer -2%, wat enigszins verontrustend is voor de crypto ATM-sector.

Dit hoeft echter geen reden tot paniek te zijn. Het is bemoedigend om te zien dat zelfs met Bitcoin die zakt naar meerjarige dieptepunten onder $ 20k, het aantal automaten een netto toename heeft laten zien tijdens de laatste 6-7 maanden van grote bearish activiteit. De sector heeft geen negatieve groei laten zien en heeft de afgelopen 9 jaar sterk gestaan.

Maar tegelijkertijd zou het voor de geldautomaatbedrijven een kans kunnen zijn om naar binnen te kijken en de problemen met deze service te achterhalen. Veel van deze machines brengen hoge kosten in rekening en dat zou de gebruikers ervan kunnen weerhouden. Het is nu veel gemakkelijker om Bitcoin in de detailhandel te kopen, dus deze bedrijven moeten hun diensten opvoeren en hun diensten economisch aantrekkelijk maken voor investeerders.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram