Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zweeft rond $ 20k en de hitte van crypto-mining zou Europese huizen kunnen verwarmen

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 20k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie bevindt zich weer bij de cruciale lange termijn steun na een aantal weken grotendeels eronder te hebben doorgebracht. Er hebben zich de afgelopen 24 uur echter geen grote koerswijzigingen voorgedaan. Altcoins waren ook grotendeels stabiel, afgezien van een paar kleine uitzonderingen. Daarover later meer.

Ander nieuws: vanwege de dreigende energiecrisis in Europa worden verschillende onorthodoxe verwarmingstechnieken overwogen. De overtollige warmte van Bitcoin-mining kan er een van zijn, omdat is bewezen dat het werkt, vooral in de Siberische stad Irkoetsk met temperaturen zo laag als -55C. Dit zou een boom in cryptomining op het vasteland van Europa kunnen stimuleren. Daarover later meer.

Het Zuid-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Terra-oprichter en voortvluchtige Do Kwon bevolen zijn paspoort in te leveren bij de bevoegde autoriteiten. De stap komt nadat tegen Do Kwon een internationaal arrestatiebevel is uitgevaardigd van door Interpol, vanwege zijn betrokkenheid bij de Terra-zwendel. Meerdere internationale agentschappen jagen op Do Kwon vanwege zijn zwendel van meerdere miljarden dollars met het Terra-token. Maar Do Kwon werkt niet mee met het onderzoek en is op de vlucht geslagen.

De Bank of Namibia (BON) heeft een vooruitstrevende verklaring afgelegd over het gebruik van Bitcoin door de bevolking. Hoewel het heeft benadrukt dat de cryptocurrency geen wettig betaalmiddel is, kunnen verkopers en kopers het direct gebruiken als onderdeel van een Fintech Regulatory Innovations Framework. Dit zou de eerste stap kunnen zijn om het daadwerkelijk tot wettig betaalmiddel in het land te verklaren.

Bitcoin zweeft boven $ 20k

Bitcoin verandert van eigenaar voor iets minder dan $ 20k op het moment van schrijven. De cryptocurrency had een langzame, rustige dag toen het zich stabiliseerde rond zijn nieuw gevonden ondersteuning.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 20,2k. Het handelde de hele dag zijwaarts rond deze waarde met slechts kleine veranderingen hier en daar. Het verloor wat waarde rond middernacht, bereikte de steun van $ 20k en dreigde er zelfs iets onder te gaan, maar dat gebeurde niet. In plaats daarvan kaatste het weer omhoog. Om 3 uur 's ochtends had de koers een piek bereikt van slechts $ 20,4k en ging in de loop van de dag niet verder omhoog. In plaats daarvan keerde het geleidelijk terug naar het niveau van $ 20k en ging zelfs even iets onder de $ 20k voor een moment tussendoor. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers net onder de $ 20k.

De stijging van de Bitcoin koers kwam recent niet veel verder dan iets boven $ 20k. Nu wacht het op de volgende fase van de stieren om het verder naar boven te dragen. Er zijn enkele positieve tekenen, waaronder stijgende rentetarieven op derivaten en het feit dat we richting het einde van het jaar gaan, maar toch, de marge is vrij laag voor de opwaartse krachten en men moet realistisch zijn met betrekking tot hun potentieel. De beren zijn nog steeds dominant op korte en lange termijn en ze zouden gewoon kunnen besluiten om de koers terug te trekken naar een positie die hen beter bevalt, bijvoorbeeld het steunniveau van $ 19k. Het hangt allemaal af van hoe de stieren verder vanaf hier reageren.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 383 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,81%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies bleven grotendeels stabiel, op enkele uitzonderingen na. Ze omvatten Uniswap (UNI, 2,3%) en Cosmos (ATOM, 2,2%). De markt was gisteren dus uitzonderlijk rustig.

ATOM koers grafiek 

In ander nieuws…..

Afvalwarmte van Bitcoin-mining kan hele steden van stroom voorzien

Als gevolg van recente ontwikkelingen met de sabotage van de Nordstream-pijpleiding, heeft Europa dringend behoefte aan een energiebron voor verwarming, aangezien de winter snel nadert. Een van de meest innovatieve en handige manieren om de huizen van mensen en zelfs commerciële gebieden te verwarmen, is door middel van Bitcoin-mining.

Ja, Bitcoin-mining is energie-intensief, maar het is ook een bewezen generator van voldoende warmte zonder verdere financiële opofferingen om dat te kunnen bereiken. Dezelfde aanpak is met succes getest in de Russische stad Irkoetsk in Siberië, waar het kwik regelmatig maar liefst -55C bereikt. Als alternatief kunnen individuele BTC-miners eenvoudige doe-het-zelf-warmtewisselaars gebruiken om hun huizen deze winter effectief te verwarmen, terwijl ze tegelijkertijd hun crypto-opbrengsten in hun zak steken.

Wanhopige tijden vragen om wanhopige maatregelen en daarom moet cryptomining worden overwogen voor wat het is; een uitstekend alternatief voor ruimteverwarming.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram