Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt opnieuw onder $ 20k en Amerikaanse rechtbank geeft informatie vrij van duizenden Celsius-klanten

 

Bitcoin handelt momenteel rond $ 19,4k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie bevindt zich weer onder het sleutelniveau van $ 20k, doordat de markt eerder een klap kreeg en er niet van herstelde. Altcoins daarentegen registreerden hun eigen prijsstijgingen, veel meer dan BTC zelf. Daarover later meer.

Ander nieuws: een faillissementsprocedure heeft per ongeluk de gebruikersnamen en handelsgeschiedenis van duizenden Celsius-klanten vrijgegeven. Deze actie werd gedaan door het bedrijf om zo grondig mogelijk te zijn in het indienen van stukken bij de rechtbank, maar met persoonlijke informatie geredigeerd. Crypto-gebruikers hebben er echter op gewezen dat de gegevens kunnen worden achterhaald door gewillige hackers en andere potentiële misbruikers die deze informatie misbruiken. Daarover later meer.

Het bestuur van Mount Gox Trustee heeft de deadline van 10 januari 2023 vastgesteld voor slachtoffers om zich te registreren voor terugbetaling. De getroffenen van de beruchte crypto-hack zullen dan na meer dan 9 jaar een stap dichter bij het terugkrijgen van een deel van hun Bitcoin zijn. Uiteindelijk zal een enorme 170.000 BTC aan de betrokkenen van de exchange worden gegeven. Er wordt echter niet verwacht dat het bedrag in één enkele hand-out wordt teruggegeven.

Bitcoin koers zakt onder $ 20k

Bitcoin verandert van eigenaar onder $ 20k op het moment van schrijven na een langzame, bearish dag. De cryptocurrency bevindt zich nu weer terug onder de belangrijkste $ 20k-steun.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 20k. Het handelde lange tijd zijwaarts rond deze waarde en dreigde de hele tijd onder dit belangrijke niveau te gaan. Dat gebeurde enigszins succesvol rond 8 uur 's ochtends toen de koers licht daalde tot $ 19,99k en daarna bleef het daar de uren daarna hangen. Om 14.30 uur in de middag begon de cryptocurrency verder te dalen. Het verloor eerst zijn waarde tot ongeveer $ 19,6k en daalde daarna verder tot $ 19,4k. Het is rond deze waarde gebleven tot het moment van schrijven.

De beren slaagden erin om onder de $ 20k te sluipen en dat is absoluut in hun voordeel. De cryptomarkt en ook andere markten worden geconfronteerd met enorme berenbewegingen als gevolg van de verdere aanscherping van het monetaire beleid over de hele wereld en dreigende recessiestatistieken. Dus het kleine vooruitzicht van een bullish rally is door de beren de grond in geboord, althans voorlopig, en ze kunnen nu doorgaan met hun pogingen om de koers verder naar beneden te brengen. Dat is echter moeilijk voor hen gebleken, vooral onder $ 19k, omdat dat een reactie van de stieren uitlokt. Het valt dus nog te bezien of deze laatste berenbeweging nog genoeg kracht heeft om dat te kunnen doen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 374 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,21%.

Bitcoin koers 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, boekten de afgelopen 24 uur kleine, gemengde verliezen. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -2,5%), Binance Coin (BNB, -3,5%), Dogecoin (DOGE, -3,5%), Shiba Inu (SHIB, -2,5%), Uniswap (UNI, -3,2%), en Unus Sed (LEO, -3,3%). Ripple (XRP, 4,5%) was de enige grote winnaar toen de crypto won na positief nieuws rond zijn SEC-zaak.

XRP koers grafiek 

In ander nieuws…..

Amerikaanse faillissementsrechtbank publiceert onbewust gevoelige gebruikersinformatie

Celsius, een van de grootste kredietverstrekkers van cryptovaluta ter wereld, heeft ongeveer 14.000 gevoelige gebruikersdossiers ingediend bij de faillissementsrechtbank. De stap wordt bekritiseerd in de crypto-gemeenschap omdat het de persoonlijke informatie van de gebruiker rechtstreeks in gevaar brengt.

Celsius stelt dat de gebruikersinformatie geen deel uitmaakte van de ingediende rechtbankinformatie en dat deze alleen transacties en gebruikersnamen bevatte. De cryptogemeenschap is echter teruggekomen op deze claim en heeft verklaard dat de informatie met behulp van deze informatie gemakkelijk in contact kan worden gebracht met Celsius klanten.

Dit is weer een grote blunder van Celsius. Het heeft al miljarden dollars te kort om terug te geven aan zijn schuldeisers en nu is het ook bezig met onverantwoordelijke verwerking van gebruikersgegevens. Dit zou op zichzelf kunnen leiden tot een aanzienlijke rechtszaak en schadeclaim, waardoor de status van het failliete bedrijf verder zou verslechteren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram