Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Ripple (XRP) deze week de grote winnaar

Cryptocurrency nieuws

De winter komt eraan en het weer wordt kouder, maar is dat ook zo met crypto? Als we kijken naar de cryptocurrency-markt en naar de koersen van de meest populaire altcoins, lijkt het tegenovergestelde het geval - de crypto-winter nadert misschien al zijn einde!

De Bitcoin koers is gestabiliseerd rond $ 20.000 en neemt gestaag toe, waarbij veel experts ervan overtuigd zijn dat de koers de bodem al heeft bereikt en nu klaar is om te herstellen. De meeste altcoins eindigden de week in het groen en de algemene vooruitzichten worden steeds optimistischer. Laten we eens kijken naar enkele van de meest opwindende altcoin-nieuwsberichten van de afgelopen 7 dagen!

XRP blijft stijgen ondanks SEC's harde houding in de lopende rechtszaak

Weer een week waarin Ripple-enthousiastelingen tot de meest gelukkige altcoin-investeerders behoren. De rally gaat door en XRP heeft geweldig gepresteerd, met een winst van meer dan 13% in de afgelopen 7 dagen. XRP is momenteel de 6e grootste munt op de markt qua kapitalisatie, met een prijs die schommelt rond de $ 0,5.

Voor het grootste deel is de huidige XRP-prijsactie het resultaat van sterke technische fundamenten. Veel analisten en experts zijn ervan overtuigd dat alle factoren wijzen op de mogelijkheid dat de Ripple koers de komende weken nog verder omhoog schiet, waarbij het optimisme met betrekking tot de SEC-rechtszaak een belangrijke factor is die bijdraagt ​​aan de bullish XRP-vooruitzichten.

 

Het rechtszaalnieuws van deze week was echter niet helemaal optimistisch. De SEC heeft zich verzet tegen de motie om “amicus-briefs” in te dienen ten gunste van Ripple Labs. In eenvoudige bewoordingen betekent dit dat de SEC niet wil dat derden ten gunste van Ripple getuigen. De amicus-briefs zouden naar verwachting worden ingediend door enkele van de bedrijven die XRP als betaalmiddel accepteren, om te bewijzen dat XRP geen security is, maar een digitale valuta.

 

Zuid-Korea bevriest $ 40 miljoen van Do Kwon's Crypto, maar de oprichter van Terra ontkent dat de activa van hem zijn

Een nieuwe week en weer een interessant nieuws uit Zuid-Korea. Het verhaal van Terraform Labs heeft een andere wending genomen - de Zuid-Koreaanse autoriteiten hebben aangekondigd dat ze $ 40 miljoen aan crypto-activa van Terra's oprichter Do Kwon hebben vergrendeld.

De bevroren activa, waaronder Bitcoin en andere niet-gespecificeerde cryptocurrencies, werden opgeslagen op twee beurzen: Kucoin en OKX. Do Kwon heeft echter verklaard dat geen van de bevroren activa echt van hem is, en zegt dat hij deze exchanges niet eens heeft gebruikt en dat "hij geen tijd had om te handelen".

Interessant is dat de locatie van Do Kwon nog steeds onbekend is. Zuid-Koreaanse wetshandhavingsinstanties waren ervan overtuigd dat hij in Singapore woont, maar onlangs hebben de Singaporese autoriteiten aangekondigd dat Do Kwon, naar hun weten, Singapore heeft verlaten. Met andere woorden, Do Kwon is momenteel op de vlucht en niemand lijkt te weten waar hij is.

De Sandbox staat vermeld op Binance US, maar het helpt de koers niet

De Sandbox (SAND) is zonder twijfel een van de meest succesvolle metaverse gerelateerde cryptoprojecten. Het SAND-token is onlangs genoteerd op Binance US, maar heeft tot nu toe niet geleid tot een verhoging van de koers.

Veel SAND-investeerders waren erg optimistisch over de notering en verwachtten dat dit zou leiden tot een enorme prijsstijging voor The Sandbox. Er is echter niets dergelijks gebeurd - de SAND koers is de afgelopen 7 dagen slechts met 2% gestegen.

Het onvermogen van SAND om enige positieve aandacht te genereren lijkt verband te houden met de staat van de algemene bullish vooruitzichten in het metaverse en NFT-ecosysteem. De populariteit van het metaverse modewoord lijkt af te nemen en de NFT-prijzen worden steeds lager. Terwijl de altcoin-markt aan het herstellen is, kan hetzelfde niet gezegd worden over de NFT-markt.

Sand koers grafiek 

Meme-tokens doen het goed, Dogecoin presteert opnieuw beter dan SHIB

Het algemene bullish sentiment in het altcoin-ecosysteem wordt ook gevoeld onder de liefhebbers van meme-tokens. Hoewel de bearmarkt veel van de kleinere meme-tokens heeft weggefilterd, doen de twee grootste meme-cryptocurrencies - Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (DOGE) het redelijk goed.

Dogecoin is de afgelopen week met 9% in prijs gestegen - sommige experts zijn van mening dat dit mogelijk verband houdt met de overname van Twitter door Elon Musk, omdat er een mogelijkheid is dat Musk besluit om Dogecoin-betalingen in Twitter te implementeren. Shiba Inu doet het niet zo goed, maar de SHIB koers is ook gestegen - in de afgelopen 7 dagen is SHIB met 4% opgewaardeerd.

Dogecoin koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram